fbpx

Svettebehandling

Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering. Noen plages av overdreven svetting, og trenger svettebehandling. Hos Bærum Plastikkirurgi får du den hjelpen du trenger.

Kroppen skiller ut svette for å regulere sin egen temperatur. Dette er en naturlig del av manges hverdag, og mange tenker ikke på det som et problem. Dessverre plages noen av eksessiv svette, også kalt hyperhidrose. Dette betyr at man svetter mer enn man trenger for å regulere temperatur. Da kan svettebehandling være god løsning.

Hyperhidrose kan innebære at man svetter mye over hele kroppen, på store deler av den eller mer lokalt. Noen områder på kroppen kan være mer sjenerende enn andre. Mange som oppsøker hjelp sliter med klamme håndflater eller overdreven svette i armhuler eller under føttene.

Slikt kan føles belastende i sosiale situasjoner. Det kan for eksempel oppleves som flaut å løfte armene eller å håndhilse på folk. Kanskje ender man opp med å unngå slike situasjoner. Heldigvis finnes det gode behandlinger.

Svettebehandling mot overdreven svette

svettebehandling

Hos Bærum Plastikkirurgi fokuserer vi på svettebehandling med injeksjoner av botulinum toxin, eller Botox. Dette blokkerer nerveimpulsen til svettekjertlene, som fører til mindre svetting.

Vi tilbyr to ulike løsninger på problemet:

  • Injeksjon i håndflater
  • Injeksjon under armene

Før og etter svettebehandling

Før behandlingen gir vi deg all informasjon du trenger angående behandlingen, og så rengjør vi området som skal behandles grundig. 

Ved å sprøyte inn virkestoffet i enten håndflater eller under armene, blokkeres signalene som sendes fra nervene til svettekjertlene – og man svetter mindre. 

Etterpå vil man helt eller delvis slutte å svette på det behandlede området. Effekten kommer i løpet av den første uken etter inngrepet, og varer for de fleste mer enn 6 måneder. Etter dette vil den avta, og man må gjenta behandlingen for å opprettholde effekten. 

Man kan ikke utvikle toleranse, og ved gjentatte ganger kan effekten vare lenger, da aktiviteten i kjertlene ikke kommer tilbake i full kapasitet.

Andre behandlinger for å redusere svette

Det finnes også mer omfattende inngrep. Man kan for eksempel fjerne svettekjertlene kirurgisk. Effekten av behandlingen er ofte god, men kan lede til arr. Det er også mulig å brenne vekk to nerver bak lungene. 

Dette gjøres for å blokkere nerveimpulser til svettekjertlene i hendene eller under armene. En bivirkning er dessverre at kroppen kompenserer med økt svetteproduksjon. Med andre ord kan det føre til mer svette andre steder på kroppen enn det behandlede området.

Du er i trygge hender hos Bærum Plastikkirurgi

pasient ser i speil i konsultasjon med lege

Vurderer du svettebehandling? Da er det viktig at du går til noen som virkelig kan plastisk kirurgi. Vi har over 30 års erfaring innen kropp- og ansiktskirurgi. Ingen i Norge har lengre erfaring enn våre plastiske kirurger.

Her møter du blant annet Dr. Jarl Bunæs og Dr. Øyvind Borch Bugge. Les gjerne historiene fra våre pasienter om våre behandlinger. Vi er svært opptatt av at du som pasient skal føle deg trygg og ivaretatt. Hos oss er du i trygge hender hos leger som virkelig kan faget.

Ønsker du å bestille time eller en uforpliktende konsultasjon, ta kontakt med oss via lenken nedenfor. Velkommen til Bærum Plastikkirurgi!

Bestill konsultasjon

Spørsmål og svar om svettebehandling

Gjør svettebehandling vondt?

Injisering i armhulen er ikke forbundet med mye smerte, men man kan få bedøvelseskrem om man ønsker. Denne bør man smøre på og dekke til 1 time før behandling.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Behandlingen tar ca. 20 minutter.

Hvor lenge varer effekten av svettebehandling?

Effekten fra første behandling varer mellom 6 og 12 måneder. Når effekten avtar kan man bestille ny time. Etter flere ganger kan effekten vare lenger. Dette er fordi aktiviteten i kjertlene ikke kommer tilbake i full kapasitet.

Bivirkninger etter svettebehandling?

Vi har aldri opplevd bivirkninger med denne behandlingen.

Hvor er klinikken?

Adressen vår er Løkkeåsveien 3, 1337 Sandvika. Det tar 15 minutter å kjøre hit fra Oslo, men du kan også ta tog eller buss. Velkommen til oss!

Hvor mye koster svettebehandling?

Pris på behandling er avhengig av hvor mye botox som behøves. 

Se estimert prisliste her.

Konsultasjon mellom pasient og Dr. Borch Bugge

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Priser: Svettebehandling
Injeksjon i håndflater mot svette
Fra 5 500,-
Injeksjon under armene mot svette
Fra 5 500,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Hud

Hudforbedring

Bærum Plastikkirurgi tilbyr hudforbedring av hals, bryst og ansikt. Vi utfører flere ulike behandlinger for huden med godt resultat.

Anti aging

Aldringsprosessen begynner i 20-årene, men vil utvikle seg forskjellig fra person til person. Anti-aging brukes om produkter og behandlinger som har som formål å bremse eller redusere aldringstegn.

Kjemisk peeling

Behandling med kjemisk peeling kan være løsningen for deg som er plaget med pigmentforandringer (melasma), arrdannelser, rynker, solskader eller rett og slett har litt sliten og slapp hud i ansiktet.

Laserbehandling

Behandling med laser egner seg godt for å redusere aldersforandringer som rynker og pigmentflekker. Laserbehandling gir synlig forbedring i det behandlede området allerede etter første behandling.

Aknearr

Det er flere måter å behandle aknearr på avhengig av dybde og utbredelse. Siden 1994 har vi først og fremst behandlet slike arr med CO2-laser.

Melasma

Melasma er en vanlig hudtilstand som kjennetegnes ved pigmentforandringer i form av brune flekker i ansiktet.

Endymed

EndyMed 3Deep® er et patentert system som leverer radiofrekvens(RF) for effektiv og trygg hudforbedring. Behandling med EndyMed passer for alle hudtyper og etnisiteter.

Botulinumtoksin-injeksjon

Botulinumtoksin (botox) er en gift som lammer forbindelsen mellom nerver og muskel. Behandlingen brukes mot muskelkramper og for å redusere rynker og linjer i pannen, på halsen og rundt øynene.

Filler

Filler er samlebetegnelsen for kunstig fremstilte injeksjonsprodukter, som brukes til å midlertidig «fylle ut» områder i ansiktet og redusere rynker.

Sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er ved hjelp av laser. Vi benytter en såkalt YAG-laser som fjerner blodkarene permanent.

Kontakt oss