fbpx
Øyenbrynsløft
Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Et øyenbrynsløft er i prinsipp det samme som et panneløft. Er imidlertid forandringene små, kan vi kun heve brynene, spesielt på siden, noen mm i forbindelse med øvre øyelokkkirurgi. Hos menn uten hår er et endoskopisk panneløft ikke å anbefale. I disse tilfeller fjerner vi en båtformet hudbit direkte over brynene.

Ledende ansiktskirurger

Vurderer du øyenbrynsløft, har du kommet til rett sted. Bærum Plastikkirurgi har noen av Norges beste plastiske kirurger på laget. 

Dr. Bunæs er ØNH-spesialist (øre-nese-hals), med kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi som hovedområde. Han er norsk pioner innen utviklingen av moderne nese- og bihulekirurgi, og har jobbet med funksjonell ansiktskirurgi siden 1986. 

Dr. Bugge er blant landets mest erfarne plastikk- og ansiktskirurger, og har de siste 20 årene jobbet særlig innen rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. Han er blant annet en ledende spesialist på større operasjoner som bukplastikk og bodylift. 

Hva er øyenbrynsløft?

Man kan heve brynene noe i forbindelse med en øvre øyelokkorreksjon. Inngrepet foregår ved at vi fjerner overflødig hud over øyenbrynet med start i kanten av hårlinjen slik at arret blir mindre synlig. Snittet legges bak hårfestet i tinningen, og huden løsnes ned til øyenbrynet. Tråder settes i huden og festes i tinning-muskulaturen. Overflødig hud fjernes.

Øyenbrynsløft på menn med lite hår gjøres ved å fjerne hud direkte over brynene. 

Kombinasjon av øyenbrynsløft og andre inngrep

Vi utfører ofte øyenbrynsløft i kombinasjon med ansiktsløft og/eller en øyelokksoperasjon, dersom det vil gi det beste resultatet. Hvilken behandling som passer best for deg, blir vi enige om under konsultasjonen. 

Slik foregår konsultasjonen

Ønsker du å vite mer om inngrepet og om dette er et riktig valg for deg? Bestill time til konsultasjon i våre hyggelige lokaler. Under konsultasjonen skisserer vi hvordan operasjonen vil foregå og hvilket resultat du kan forvente deg. Vi gir deg råd rundt hvilken metode som passer best for dine ønsker og ditt utgangspunkt. 

Vi anbefaler at du tenker over inngrepet i etterkant av konsultasjonen, og skulle du trenge en ny time settes denne opp uten ekstra kostnader. Velger du å gjennomgå en behandling hos oss, vil prisen på konsultasjonstimen refunderes. 

I forkant av operasjonen

For at du skal få et best mulig resultat er det visse ting du bør gjøre i forkant av et øyenbrynsløft. For det første bør du slutte med røyking minst 2 uker før inngrepet. I samme periode må du også slutte med blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende midler samt store doser med E-vitamin. 

Videre er det viktig at du ikke er syk i dagene før inngrepet, og du skal unngå alkohol i fem dager før inngrepet og helst i dagene etter. 

I etterkant av operasjonen

For et best mulig resultat bør du ta det med ro en ukes tid. Etter en uke tar vi også stingene. Etter 14 dager kan man gjenoppta full fysisk aktivitet, med unntak av tung trening. Fravær fra arbeid varer vanligvis i 1-2 uker. 

Bestill konsultasjon

Komplikasjoner og risiko

Et løft av øyenbrynene gir som regel svært gode resultater og komplikasjoner forekommer sjelden. Dersom det skulle oppstå en komplikasjon, har våre kirurger kompetansen og erfaringen som skal til for å løse situasjonen effektivt. 

Infeksjoner

Symptomer ved en infeksjon er rødhet, varme og hevelse i huden, i tillegg til en dundrende smerte og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon må du kontakte kirurgen din.  


Spørsmål og svar

Hvor lang tid tar operasjonen?

Inngrepet tar ca. 60 minutter og utføres i sedasjon (lett søvn) med lokalbedøvelse. 

Hvem kan få utført øyenbrynsløft? 

Inngrepet utføres kun på friske kvinner og menn over 18 år. 

Hvem kan ikke gjennomføre operasjonen? 

Vi opererer ikke mennesker med alvorlige sykdommer. Dersom du tidligere har gjennomgått hjerteinfarkt, blodpropp eller andre alvorlige sykdommer må situasjonen først avklares med lege/under konsultasjonen. 

Hvor lang er restitusjonstiden?

Stingene fjernes etter en uke. I denne perioden anbefaler vi at du tar det mest mulig med ro. Etter et pr uker kan du ta opp normal trening. 

Hvor mye koster øyenbrynsløft? 

Prisen avhenger av en rekke faktorer, både når det kommer til dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor oppgir vi våre priser med fra-priser. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen. 

Se vår estimerte prisliste her 

Øyenbrynsløft
Nedre øyelokk
Fra 22 000,-
Pinch n. øyelokk
Fra 9 000,-
Øvre og nedre øyelokk
Fra 34 800,-
Øvre øyelokk
Fra 16 800,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-
Ansiktskirurgi

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner, og har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, får groper under øynene og slunkne, innsunkne kinn. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer, slik at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat gjennom en øyelokkoperasjon.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Fettsuging dobbelthake

Fettposer under haken, såkalt dobbelthake, oppleves ofte plagsomt for dem som har det. Mange ønsker hjelp for dette, og ved Bærum Plastikkirurgi har vi flere alternative behandlingsmetoder.

Halsløft

Halsløft går ut på å fjerne overflødig hud på halsen kirurgisk, stramme muskelbånd og redusere fett. Det vanligste er å kombinere inngrepet med et ansiktsløft.

Operasjon for utstående ører

Utstående ører er en medfødt og som regel arvelig defekt. Øret, enten ett eller begge, står mer ut fra hodet enn normalt. En operasjon for utstående ører forbedrer formen til de utstående ørene, og gjør at de blir liggende tettere inntil hodet.

Trådløft

Trådløft er en skånsom form for ansiktsløft. Du slipper et kirurgisk inngrep og gir både ansikt og hals et friskere, glattere og mer ungdommelig utseende.

Kontakt oss