fbpx

Øyelokkoperasjon Oslo

Tunge øyelokk og poser under øynene skyldes overflødig hud. Dette kan hos enkelte komme allerede i ung alder, og er som regel genetisk betinget. Overflødig hud kan enkelt korrigeres med en øyelokkoperasjon.

Hos Bærum Plastikkirurgi får du øyelokkoperasjon nær Oslo med godt resultat. Vi holder til i hyggelige lokaler i Sandvika, kun en liten kjøretur eller togtur utenfor Oslo sentrum. Her møter du de anerkjente kirurgene Dr. Jarl Bunæs og Dr. Øyvind Borch Bugge, som begge er ledende innen kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Samlet er det ingen leger i Norge som har mer erfaring med plastisk kirurgi enn vårt legeteam. 

Konsultasjon for plastisk kirurgi

Bestill en uforpliktende konsultasjon for øyelokkoperasjon nær Oslo hos Bærum Plastikkirurgi i dag, eller les videre hvis du ønsker å vite mer. 

lege og pasient konsultasjon

Dette er en øyelokkoperasjon

Mange plages av tunge øyelokk eller poser under øynene, spesielt med alderen. Dette er det mulig å korrigere med en øyelokkoperasjon. Under operasjonen fjernes overflødig og løs hud og fett som har samlet seg rundt øynene. Resultatet er et mer opplagt og våkent utseende.

Fjerner tunge øyelokk og poser under øynene

I de øvre øyelokkene er det som regel snakk om et overskudd av hud, mens det i nedre øyelokk er vanlig å fjerne fettposer. Her kan fett ligge i øyehulen som poser seg ut i øyelokket. Man kan også ha fettposer i øyekroken i øvre øyelokk. 

Innen plastisk kirurgi er korrigering av øyelokk en av de vanligste operasjonene. Resultatet er avhengig av en dyktig kirurg, ikke bare fordi operasjonen i seg selv er meget delikat, men fordi øyeområdet spiller så stor rolle for en persons utseende. 

Bestill konsultasjon til øyelokkoperasjon ved vår klinikk utenfor Oslo. 

En svært delikat operasjon

Huden rundt øynene er tynn og delikat, og må behandles varsomt. En øyelokkoperasjon krever en erfaren og svært nøyaktig kirurg for at arrene skal bli minst mulig synlige. 

Det er også viktig at det ikke fjernes for mye hud, slik at forholdet mellom øyenlokk og bryn forblir naturlig. Dersom det fjernes for mye hud kan det også bli vanskelig å lukke øynene om natten. Dette er årsaken til at vi måler eksakt hvor mye hud som skal fjernes med pasienten i liggende stilling. Man må også være klar over at hvor mye øyelokkene blir synlige, avhenger av brynenes plassering. Er brynene også nedsenket vil mindre øyelokk bli synlig. Dette kan vi også korrigere med et brynsløft.

Slik foregår en øyelokkoperasjonen

Operasjonen utføres i sedasjon og lokalbedøvelse. Hos Bærum Plastikkirurgi utfører vi øyelokkoperasjon med CO2-laser, slik at inngrepet blir mest mulig skånsomt med minst mulig blødning. Laser fører som regel også til at hevelser og blåmerker blir mindre, slik at rekonvalesensen blir kortere. 

Øvre øyelokk

Snittene plasseres på en slik måte at arrene blir minst mulig synlige. Ved øvre øyelokksplastikk legges arrene i den dype øyelokksfolden, men noen ganger må arrene legges litt mer ut til sidene. Dette gjelder spesielt dersom det er mye heng her. Sårene sys med superfin tråd som fjernes etter en uke.

Nedre øyelokk

Nedre øyelokksplastikk foregår gjerne “innenfra”, noe som innebærer at snittet legges på innsiden av øyelokket slik at det ikke blir utvendige arr. Overskudd av fett smeltes bort med laserstråle. Sårene her sys ikke, da de gror fint uten sting.  

Våre kirurger

leger

Dersom du vurderer en øyelokkoperasjon i Oslo, er du i gode hender hos Bærum Plastikkirurgi. Vi har noen av Norges fremste kirurger innen kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi og svært omfattende erfaring med øyelokkoperasjon. Vi opererer øyelokk så og si hver dag. Les mer om våre plastiske kirurger her:

Dr. Jarl Bunæs

Dr. Bunæs er mest kjent for å ha operert flest neser i Norge – hele 20 000 hittil. Han er i dag ØNH-spesialist med kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi som sitt hovedområde. Dr. Bunæs har omfattende erfaring med øvre og nedre øyelokksplastikk, og har også utført flere tusen ansiktsløft. Han startet med laserbehandling for øyelokk i 1993. 

Dr. Øyvind Borch Bugge

Dr. Bugge har arbeidet omfattende med kosmetisk kirurgi de siste 20 årene, og er blant landets mest erfarne ansiktskirurger. Han gjør også mye brystkirurgi, bukplastikk og bodylift. Samlet har Dr. Bugge og Dr. Bunæs mer erfaring enn noe annet legeteam i hele Norge. 

Vi gjør vårt ytterste for at du skal få en god opplevelse på vår klinikk, og et godt resultat som du blir fornøyd med i mange år. Ser du etter et trygt sted å utføre øyelokksoperasjon nær Oslo. Bestill en uforpliktende konsultasjon hos Bærum Plastikkirurgi.

Når er øyelokksplastikk aktuelt?

Operasjon i øyeområdet handler som regel om å forbedre en persons utseende, men i enkelte tilfeller er det en medisinsk indikasjon. Dette er for eksempel tilfellet der slapp og hengende hud i øvre og nedre øyelokk gir tretthetssymptomer. For andre er det også et funksjonelt problem da synsfeltet kan være nedsatt, spesielt til siden. 

Hengende øyelokk og hud som siger oppstår gjerne med alder, men avhenger også av genetiske faktorer. Dette kan føre til at en person ser trøtt og sliten ut, selv om han eller hun ikke er det. Noen ønsker et mer ungdommelig og opplagt utseende, og i slike tilfeller kan øyelokksplastikk være aktuelt. Operasjonen kan gi gode resultater i minst 10 år. 

Ofte stilte spørsmål og svar om øyelokkoperasjon

Er øyelokksplastikk aktuelt for meg?

Øyelokkoperasjon passer for friske mennesker som plages av slapp og hengende hud rundt øynene, og/eller fettposer i øvre eller nedre øyelokk. Vi utfører operasjonen fra 20-årsalderen, men det er vanligst etter at pasienten har fylt 40 år. 

Hvilke alternative behandlinger finnes?

Er det mye hudoverskudd i nedre øyelokk, kan dette fjernes med en såkalt “pinch”-metode eller med en laser peel.

Hvordan foregår konsultasjonen?

Under konsultasjonen snakker vi om dine ønsker og forutsetninger, og mulige løsninger og resultater. Vi måler hvor mye hud som kan fjernes i liggende stilling. 

Det er uforpliktende å komme til konsultasjon. Hvis det fører til behandling hos oss, trekker vi konsultasjonen av totalprisen. Klinikken ligger i Sandvika, like utenfor Oslo. 

Hvor lenge må jeg vente på operasjon?

Hos oss er bestillingstiden på øyelokkoperasjon ca. 14 dager.

Hva må jeg passe på etter inngrepet?

Større fysiske anstrengelser bør unngås i to uker etter inngrepet. På operasjonsdagen møter man fastende, dvs. at du ikke skal spise eller drikke etter kl. 24 kvelden før. Kontaktlinser må fjernes. 

Les mer om å bli operert her

Blir synet påvirket etter operasjonen?

Nei, synet påvirkes ikke av operasjonen. Noen kan bli plaget av tørrhet på øynene, men dette er forbigående. Du får en salve som skal brukes etter inngrepet, og denne kan gi et litt tåkete syn.  

Hvor lenge er jeg blå og hoven?

Det er helt normalt å bli litt blå og hoven etter et inngrep. Hevelsen varer gjerne en ukes tid, mens blodutredelser forsvinner etter ca 14 dager. Det er imidlertid ikke verre enn at du kan dekke over det med sminke. 

Får jeg synlige arr?

Snittene legges slik at arrene blir minst mulig synlig, som under vippene ved pinch i nedre øyelokk, eller i øyelokkfolden i øvre øyelokk. Den første tiden kan arrene være synlige, men med tid vil de blekne og som regel bli helt borte. 

Hva koster øyelokkoperasjon?

Hver pasient er unik, og vi kan ikke vite hva akkurat din operasjon kommer til å koste før du har vært på konsultasjon hos oss. 

Se estimert prisliste her

Bestill konsultasjon til øyelokkoperasjon ved vår klinikk like utenfor Oslo. Våre kirurger er ledende innen ansiktskirurgi. 

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Øyelokkoperasjon Oslo
Øvre øyelokk
Fra 18 800,-
Nedre øyelokk
Fra 22 000,-
Pinch n. øyelokk
Fra 9 000,-
Øvre og nedre øyelokk
Fra 34 800,-
Konsultasjon
980,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Ansiktskirurgi

Fettransplantasjon ansikt

Fettransplantasjon til ansikt innebærer å hente fett til ansiktet fra et annet sted på kroppen. Dette utfyller tap av volum og korrigerer eventuell asymmetri som kan være medfødt eller etter en skade.

Neseoperasjon Oslo

Vi har omfattende erfaring med funksjonell og kosmetisk neseoperasjon ved vår klinikk utenfor Oslo. Vår egen Dr. Bunæs har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft Oslo

Bærum Plastikkirurgi ligger i Sandvika, kun 15 minutter fra Oslo sentrum. Her utfører vi ansiktsløft (facelift) samt annen plastisk kirurgi og behandlinger av ansikt og kropp.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, noe som gjør at man ser eldre ut. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever å få tunge øyelokk og poser under øynene som gjør at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med plastisk kirurgi.

Nese­operasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Kontakt oss