fbpx

Neseoperasjon Oslo

Vi har omfattende erfaring med funksjonell og kosmetisk neseoperasjon ved vår klinikk utenfor Oslo. Vår egen Dr. Bunæs har operert flest neser i Norge - 20 000 hittil.

En neseoperasjon, også kalt neseplastikk, handler om å endre størrelsen og formen på nesen, samt korrigere evt. skjev nese (tegn på tidligere skade) og rette opp mulig skjev neseskillevegg. Vi gjør alltid vårt ytterste for å møte pasientens ønsker, med mål om å oppnå et naturlig resultat og en nese som står i proporsjon til resten av ansiktet og kroppen. 

Dr. Jarl Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner. Han har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil. Dr. Øyvind Borch Bugge er blant landets fremste buk- og brystkirurger. Vurderer du neseoperasjon i Oslo, er du i gode hender hos oss. Kontakt oss i dag hvis du vil høre mer – konsultasjonen er helt uforpliktende, og inkludert i totalprisen dersom du velger å operere deg hos oss. 

Møt våre ledende kirurger

Samlet har våre plastiske kirurger mest erfaring innen estetisk og funksjonell plastikkirurgi i Norge. Vurderer du å forandre nesens utseende, bør du starte med en konsultasjon hos oss. Vi utfører neseoperasjoner i vår klinikk like utenfor Oslo. 

Bli bedre kjent med våre leger her:

Dr. Jarl Bunæs

Møt Dr. Jarl Bunæs, en norsk pioner innen moderne nesekirurgi og endoskopiske bihuleinngrep. Han er ØNH-spesialist, med kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi som sitt hovedområde. 

Dr. Bunæs startet Klinikk Granfos (senere Klinikk Bunæs) sammen med sin øyelegekone i 1986. Dette var Norges første privatklinikk for kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. I dag er Dr. Bunæs ledende innen neseoperasjoner – ingen annen lege i Norge har operert flere neser enn han. Før Dr. Bunæs startet sin egen klinikk med sin øyelege kone var han overlege ved Haukeland sykehus i Bergen i 6 år.

Bunæs har siden oppstart av sin første klinikk hatt opplæring av flere kollegaer som i dag har sin egen klinikk.

Dr. Øyvind Borch Bugge

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du også Dr. Øyvind Borch Bugge. I løpet av sin karriere har han arbeidet ved en rekke offentlige og private sykehus, siste offentlige stilling som overlege ved Rikshospitalet. Han har lang erfaring med rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi, og gjør både ansikts- og brystkirurgi, bukplastikk og bodylift. 

Dr. Bugge drev Bugge Plastikkirurgi i Kirkeveien i Oslo, og er i dag en del av legeteamet hos Bærum Plastikkirurgi. 

Neseoperasjon i Oslo

Nesen har en fremtredende posisjon i ansiktet, og derfor stor påvirkning på hvordan en person ser ut. Dette er trolig årsaken til at neseoperasjoner er blant de vanligste plastiske operasjonene i dag. Operasjonen utføres både av estetiske og funksjonelle grunner, enten for å endre på utseendet og/eller bedre nesens funksjon.

Vi utfører de fleste neseoperasjoner uten utvendige snitt. Ved problematiske nesetippinngrep må vi åpne nesen med et lite snitt i stolpen mellom neseborene. Dette kalles åpen neseplastikk. I slike tilfeller må huden sys igjen og stingene fjernes etter omtrent en uke. 

Bærum Plastikkirurgi holder til i hyggelige lokaler i Sandvika, kun en kort kjøretur utenfor Oslo sentrum. Kom gjerne på en uforpliktende konsultasjon hos oss. 

Forventet resultat

Det finnes mange ulike neseformer: Ørnenese, skjeve neser med nedsatt luftpassasje, brede tipper, skjeve tipper, og lignende. Det viktigste med en neseoperasjon er at man lager en nese som passer til personen, både i forhold til ansiktet og kroppen. Vi strekker oss langt for å ta hensyn til kundens ønsker, men er først og fremst opptatt av at resultatet skal bli naturlig. En nese skal ikke se operert ut etter en operasjon.

Ansiktsform og kontur er avgjørende i forhold til hva som kan og bør gjøres, og hva man kan forvente av operasjonen. Derfor er det viktig å starte med en grundig konsultasjon hos en lege med bred erfaring innen denne typen kirurgi. 

Bestill konsultasjon til neseoperasjon i Oslo hos Dr. Bunæs. norges ledende kirurg innen nesekirurgi. 

Hvem er en neseoperasjon aktuelt for?

Til man kommer ut av puberteten har de færreste en nese som er sjenerende. Det er etter puberteten at nesen får sin varige form. Andre har skadet nesen mens de var yngre uten at dette ble korrigert, og man ser ikke omfanget av skaden før etter puberteten. Dette kan også påvirke luftpassasjen, uten at dette oppdages i barneårene. 

Alle friske personer kan gjennomføre en neseoperasjon. Noen har en nese som avviker fra det “normale”, mens andre har et klart ønske for hvordan de vil at nesen skal se ut. Andre igjen har behov for en operasjon for å forbedre luftpassasjen. 

Vi opererer neser helt ned i 15-årsalder (med foreldrenes samtykke) ved vår klinikk like utenfor Oslo. Målet med operasjonen er at resultatet skal bli mest mulig naturlig, at nesen skal ha god funksjon og at det ikke skal være synlige arr. 

Se også: Ansiktsløft

Dagene etter operasjonen

Etter operasjonen blir du liggende til observasjon før du får reise hjem. Rekonvalesenstiden etter neseplastikk er kort. De første dagene skal du ta det mest mulig med ro, og det er viktig at du teiper nesen hver natt i minimum 14 dager for å unngå hevelse og arrdannelse. 

Under den første uken etter operasjonen kan du oppleve hevelse og noe smerter. Nesen er tett i 2 dager pga tamponger som settes i neseborene. Det er også vanlig med noe blødning, som avhjelpes med litt is i en plastpose over neseryggen. 

Etter en uke fjerner vi utvendig bandasje. Etter omtrent to uker er nesen like sterk som før, og da kan du gjenoppta normal fysisk aktivitet og trening. 

Se også: Hakeoperasjon

Forventet resultat

Det er viktig at pasienten har realistiske forventninger til det endelige resultatet.

En neseoperasjon krever en meget dyktig kirurg da dette regnes som den vanskeligste ansiktsoperasjonen. I ca. 4% av tilfellene er det nødvendig med små korreksjoner i etterkant av inngrepet. Dersom du utvikler arrdannelse kan vi som regel få bort dette med kortisoninjeksjoner. 

Neseoperasjon er den vanskeligste av alle kosmetiske og rekonstruktive inngrep. Det hender at pasienten ikke blir fornøyd og et nytt inngrep kan være nødvendig. Ved vår klinikk gjør vi dette i ca 5% av tilfellene, som er et meget lavt tall.

Risiko og komplikasjoner

Komplikasjoner forekommer sjeldent. Dersom det oppstår komplikasjoner etter en operasjon hos oss, har vi kompetansen til å ordne opp raskt og smertefritt. Her er de vanligste komplikasjonene som vi snakker om under konsultasjonen:

Blødning

Det kan sive litt blod etter inngrepet, men aldri mye slik at det er farlig. 

Infeksjoner

Infeksjoner etter en neseoperasjon ser vi så og si aldri.

Spørsmål og svar om neseoperasjon

Er behandlingen smertefull?

De fleste neseoperasjoner er ikke smertefulle, heller ikke etter inngrepet. Noe hevelse og lette blåmerker kan forekomme de første dagene etter operasjonen. 

Hva må jeg passe på etter operasjonen?

Etter operasjonen må du ha tamponger i nesen i to dager og bandasje i en uke. Etter dette har mesteparten av hevelsen lagt seg og du kan nyte din nye nese. Du må fortsatt bruke teip over neseryggen hver natt i minst 14 dager, og etter dette er nesen like sterk som før.

De fleste er sykemeldt i en ukes tid.

Hvor lang tid tar det før nesen ser normal ut?

Rekonvalesenstiden etter operasjonen er kort. Hevelse og blåmerker forsvinner vanligvis i løpet av en uke. Etter 14 dager ser nesen fin ut, men det kan ta lang tid før endelig resultat kan bedømmes, derfor har vi alltid siste kontroll etter 1 år. 

Hvor lenge har man på bandasje? 

Normalt har man på bandasje og støtteplater i en ukes tid etter inngrepet. 

Er neseoperasjon trygt? 

Neseoperasjon er forbundet med tilsvarende risiko som enhver annen kirurgisk operasjon. Ved vår klinikk utenfor Oslo møter du erfarne og kompetente kirurger som sørger for et godt og naturlig resultat. 

Hvordan renser man neseborene etter neseplastikk?

For å rense neseborene kan du fukte en Q-tips og vaske forsiktig. Dersom det er vanskelig å komme til, kan du bruke en pinsett for å holde neseborene åpne. 

Hva koster operasjonen?

Hva operasjonen koster er individuelt da alle neser er forskjellige. Hvis konsultasjonen ender med behandling hos oss, trekkes denne fra totalprisen. 

Se estimert prisliste her

Bestill konsultasjon i dag dersom du vurderer neseoperasjon. Klinikken vår holder til like utenfor Oslo Sentrum.

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Neseoperasjon Oslo
Neseplastikk
Fra 49 000,-
Septum/neseskillevegg
Fra 18 600,-
Konsultasjon
980,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Ansiktskirurgi

Fettransplantasjon ansikt

Fettransplantasjon til ansikt innebærer å hente fett til ansiktet fra et annet sted på kroppen. Dette utfyller tap av volum og korrigerer eventuell asymmetri som kan være medfødt eller etter en skade.

Øyelokkoperasjon Oslo

Tunge øyelokk og poser under øynene skyldes overflødig hud. Dette kan hos enkelte komme allerede i ung alder, og er som regel genetisk betinget. Overflødig hud kan enkelt korrigeres med en øyelokkoperasjon.

Ansiktsløft Oslo

Bærum Plastikkirurgi ligger i Sandvika, kun 15 minutter fra Oslo sentrum. Her utfører vi ansiktsløft (facelift) samt annen plastisk kirurgi og behandlinger av ansikt og kropp.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, noe som gjør at man ser eldre ut. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever å få tunge øyelokk og poser under øynene som gjør at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med plastisk kirurgi.

Nese­operasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Kontakt oss