fbpx
Brystreduksjon
Hvert år gjennomfører mer enn 2000 kvinner og menn i Norge brystreduksjon med svært gode resultater.

Dersom du er plaget av store og tunge bryster kan brystreduksjon være en god løsning. Tunge bryster kan føre til fysiske plager som nakke- og skuldersmerter, og kan gjøre hverdagen tyngre enn den trenger å være. Våre kirurger har lang erfaring med brystreduserende operasjoner. 

Vi hjelper deg gjerne hos Bærum Plastikkirurgi – hvis konsultasjonen fører til behandling hos oss, får du den gratis. Ta kontakt med klinikken i dag!

Våre anerkjente leger

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du noen av Norges fremste plastiske kirurger: Dr. Jarl Bunæs og Dr. Øyvind Borch Bugge. 

Samlet har legene hos Bærum Plastikkirurgi Norges lengste og bredeste erfaring innen plastikkirurgi for alle områder av kroppen. Vi bruker avanserte og moderne metoder som fører til et finere og mer naturlig resultat. 

Du kan føle deg trygg på at resultatet blir best mulig hos Bærum Plastikkirurgi – derfor tilbyr vi fornøydgaranti. 

Dette er en brystreduksjon

Brystreduksjon er en form for plastisk kirurgi. Det kan innebære å fjerne overflødig fett, forminske og forsterke brystvev og korrigere brystenes form og utseende. Brystreduserende inngrep gjøres på både kvinner og menn.

Brystløft gir bedre formede, høyere plasserte og mer ungdommelige bryster. Brystvev, fett og overflødig hud kan fjernes slik at brystene strammes opp og blir lettere. Brystvorten plasseres ofte høyere enn utgangspunktet og det brunpigmenterte området rundt vorten kan forminskes hvis du ønsker det. 

Hvem passer brystreduksjon for?

Det er flere årsaker til at kvinner ønsker mindre bryster og vakrere fasong. Tunge og store bryster kan gi nakke- og skuldersmerter, hudirritasjon under brystene og plagsomme søkk etter BH-stroppen.

Hos menn kan brystreduksjon være aktuelt dersom de er plaget av såkalte “mannepupper”. Menn som har gjennomgått store vekttap kan ende opp med overflødig løs hud rundt brystpartiet og bakover mot ryggen. Fettsuging alene er ikke alltid tilstrekkelig, og da kan en brystreduksjon være aktuelt.  

Alle friske og fullt utviklede kvinner og menn som har behov kan få gjennomført brystløft og/eller brystreduserende operasjon hos oss. Vi tilbyr ikke behandling til pasienter under 18 år. 

Hvem bør ikke opereres?

Pasienter som bruker medikamenter som virker inn på blodets levringsevne må rådføre seg med lege før en operasjon. Dette gjelder også medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre, betennelsesdempende midler, samt E-vitaminer i store doser og enkelte naturpreparater. 

Operasjonen utføres ikke når du er forkjølet med fuktig hoste eller har annen infeksjon. Du må ikke ha betennelse eller sår hud på brystet. Vi opererer ikke pasienter som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol eller medikamenter eller har spiseforstyrrelser. 

Pasienter som har hatt spiseforstyrrelse må fremlegge erklæring fra behandlende psykolog eller lege om at dette er tilbakelagt, og at det ikke er til hinder for å gjennomgå brystløft. 

Gravide og ammende

Vi utfører ikke brystoperasjoner på gravide. Amming må være avsluttet minst seks måneder før en brystoperasjon. Operasjonen kan påvirke din mulighet til å amme. Dersom du antar at du vil få behov for å amme etter operasjonen, må du opplyse legen om dette. 

Brystforstørrelse

En kombinasjon av brystløft og brystforstørrelse er også vanlig. Dette gjelder spesielt kvinner som har relativt små, tomme og hengende bryster, og som ønsker et større volum. I slike tilfeller legges proteser inn for å øke brystenes volum og gi bedre fasong på brystene. 

Hos Bærum Plastikkirurgi kan du både få lagt inn proteser, fjerne proteser og skifte ut gamle. Vi benytter avanserte teknikker og moderne metoder som sikrer en mest mulig skånsom operasjon og et godt resultat. Det er sannsynligvis ingen annen lege i Norge som har lagt inn flere av de mer krevende anatomiske og dråpeformede brystprotesene som vår egen Dr. Øyvind Borch Bugge har

Slik foregår konsultasjonen

Under konsultasjonen måler og skisserer vi ulike muligheter. Kirurgen vurderer brystets form (høyde, bredde, fylde og eventuelt heng), hudkvalitet og brystkassens utseende. Vi setter av god tid slik at du får all den informasjonen du trenger for å ta et valg. 

Det er helt normalt å bruke noe tid etter konsultasjonen på å tenke gjennom prosessen, og all den skriftlige og muntlige informasjonen du har fått. Dersom du har behov for en ytterligere konsultasjon for å føle deg trygg, tilbyr vi dette kostnadsfritt. 

Bestill konsultasjon


Spørsmål og svar om brystreduksjon

Hvilke brystoperasjoner finnes?

Ulike typer operasjoner er brystreduksjon, brystløft, brystforstørring og brystrekonstruksjon. 

Hvem passer brystreduksjon for?

Operasjonen passer for friske og fullt utviklede kvinner og menn over 18 år med store og tunge bryster som opplever fysiske plager. 

Hvem passer brystreduksjon ikke for?

Operasjonen utføres ikke på pasienter som er psykisk syke, er ruspåvirket eller går på medikamenter som påvirker blodets levringsevne. 

Vil jeg miste følelse i brystvorten?

Følsomheten i brystvortene kan bli redusert etter operasjonen. Noen opplever at følelsen kommer gradvis tilbake, mens enkelte mister den helt. Vi bruker moderne og avanserte teknikker for at du skal bli så fornøyd som mulig. 

Kan jeg amme?

Amming må være avsluttet minst seks måneder før operasjonen, og din evne til å amme i ettertid kan bli påvirket. Rådfør deg med legen dersom du vil få behov for å amme etter operasjonen. Enkelte mister evnen til å amme etter inngrepet. Det kan være ca 50/50 sjanse for å kunne amme i etterkant av operasjonen. Eventuelt så kan man velge operasjonsmetoder som bevarer ammeevnen bedre.

Hva må jeg tenke på før operasjonen?

Det er viktig å følge legens anbefalte forberedelser i forkant av operasjonen. Les mer her

Gjør det vondt?

Under operasjonen ligger du i narkose og kjenner ingenting. Etter operasjonen vil du kjenne på kroppen at du har gjennomgått et inngrep. Det første døgnet og de første dagene etter operasjonen kan du føle deg “mørbanket”, og de fleste tar fri fra jobb i en periode. 

Hva må jeg passe på etter operasjonen?

Etter operasjonen får du en støtte-BH som skal brukes døgnet rundt i seks uker. Det første døgnet bør du hvile mye, og den første uken skal du holde deg mest mulig i ro. Fysisk aktivitet kan gradvis opptrappes, og etter seks uker kan du begynne å trene rolig og forsiktig. Les mer her

Hva koster brystreduksjon?

Prisen på operasjonen er avhengig av mange faktorer, inkludert dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Du får vite endelig pris på akkurat din behandling etter konsultasjon med vår lege. 

Se estimert prisliste her

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Brystreduksjon
Brystreduksjon
Fra 44 000,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Plastikkirurg

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Snorkeoperasjon

Plages du av snorking, eller har snorkingen din blitt et problem for sengepartneren? Vi tilbyr flere varianter av snorkeoperasjon og -behandlinger.

Bihulebetennelse

Er du mye plaget av bihulebetennelse? Da er du i gode hender hos oss. Ingen i Norge har så omfattende erfaring med nese- og ansiktskirurgi som våre leger.

Kontakt oss