fbpx
Ansiktsløft
Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Vurderer du et ansiktsløft? Da er du i svært gode hender hos oss. Et ansiktsløft er noe du bør tenke nøye gjennom, og derfor starter vi alltid med en grundig konsultasjon hvor vi diskuterer ønsker og muligheter. Målet er at du skal få et naturlig og ungdommelig resultat. Velkommen til en uforpliktende konsultasjon!

Ledende på plastisk kirurgi

Samlet har legene hos Bærum Plastikkirurgi lengst og bredest erfaring innen estetisk og funksjonell plastikkirurgi for alle områder på kroppen. Hos oss møter du blant andre Dr. Bugge og Dr. Bunæs som begge har omfattende erfaring med nese- og ansiktskirurgi. 

Dr. Bugge utfører det aller meste innen estetisk plastikkirurgi, og har meget høy kompetanse på rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. Dr. Bunæs er den legen i Norge som har operert flest neser – over 20 000 hittil. Han har mer enn 30 års erfaring med kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi, og har siden 1987 operert flere tusen ansiktsløft. Du er derfor i svært gode hender hos oss. 

Dette er et ansiktsløft

Et ansiktsløft (facelift) er en plastikkirurgisk operasjon der overflødig hud fjernes fra ansikt og/eller hals, for å glatte ut rynker og løfte slappe, nedsenkede deler av ansiktet. I tillegg til hud strammes også muskulaturen under huden. Etter operasjonen blir kinn, nedre del av ansiktet, huden under haken og halsen markant strammere. 

Operasjonen varer vanligvis i to til tre timer avhengig av utgangspunkt. 

Dersom det er mye overskudd av hud i øvre øyelokk og poser under øynene, kan det også være aktuelt med en øyelokkoperasjon. Det er også mulig å gjøre en fettransplantasjon i samme behandling for å øke volum i ansiktet. Ved behov og ønske kan vi også utføre panneløft i samme seanse.

Når er et ansiktsløft aktuelt?

Det er mange årsaker til at en person ønsker et ansiktsløft, og målet er som regel å forbedre pasientens utseende. Med alderen mister huden mye av sin elastisitet, slik at både rynker og heng blir fremtredende. I tillegg kan ansiktet miste volum og fylde.

Pasienter som har tynn hud og lite underhudsfett er mest utsatt. I tillegg er det mange andre faktorer som påvirker hud og utseendet: Gener, hvordan vi lever livet vårt, sykdom, røyking, medisiner samt vær og vind kan ha innvirkning på hvordan vi eldes. 

Resultatet etter operasjonen er i de fleste tilfeller meget godt. Huden i ansiktet blir strammere og pasienten får et yngre utseende. Rynker, heng og løs hud reduseres slik at ansiktet, haken og halsen ser smidigere og glattere ut.

Bestill konsultasjon

Ulike typer ansiktsløft

Hos Bærum Plastikkirurgi utfører vi tre typer av ansiktsløft:

  • Optimum Mobility Lift
  • MACS Lift
  • SMAS Lift

Optimum Mobility Lift 

Optimum Mobility Lift er et mindre omfattende ansiktsløft som passer for deg som ikke ønsker et stort inngrep. Snittet går fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øret. Huden løsnes kun 3-4 cm foran øret, og muskulaturen under huden trekkes opp med tråder. Overflødig hud fjernes.

En behandling av denne typen egner seg best for eldre kvinner og menn med tynnere hud og lite underhudsfett i ansiktet. Fordelene er kort rekonvalesens og liten risiko for blodansamling og andre komplikasjoner. 

MACS Lift

Ved dette ansiktsløftet korrigeres hengende hud og muskelvev fra underhuden, ved å løfte vertikalt gjennom et kort, lite snitt. Snittet går fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øreflippen. 

Denne metoden egner seg best for yngre kvinner og menn som har en del underhudsfett. Arrene etter denne typen behandling er normalt lite synlige. 

SMAS Lift

Ved dette ansiktsløftet legges snittet fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øret. Vi lager en større hudlapp, og strammer muskelen under huden ved å fjerne en del av muskulaturen. 

Rekonvalesens er noe lenger ved denne type inngrep, og risiko for komplikasjoner er noe høyere. Dette forekommer likevel svært sjelden. 

Et ansiktsløft som SMAS Lift passer for deg som har hengende hud på hals, heng ved kjevekammene og dype nese- eller leppefolder. Arrene etter denne typen behandling er normalt lite synlige. 

Andre aktuelle behandlinger

Mange velger å kombinere ansiktsløft med andre behandlinger og inngrep for å få det resultatet de ønsker. Her er noen av de vanligste behandlingene å kombinere behandlingen med:

Hudforbedring

Vi har erfart at hudforbedring er like viktig som kirurgi, og at dette til sammen gir det beste resultatet. Et hudforbedringsprogram med Obagi ZO-produkter og/eller en kjemisk peel eller laserbehandling er derfor noe vi anbefaler i enkelte tilfeller sammen med ansiktsløftet. 

Halsløft

Det er mange som kombinerer et ansiktsløft med et halsløft. Dette er spesielt aktuelt for pasienter som ønsker å få bort den løse huden under haken og korrigere muskelbåndene. Et ansiktsløft gir god effekt, men er ikke alltid tilstrekkelig for å oppnå ønsket resultat. Vi må da lage et lite tilleggssnitt under haken. 

Annet

Det er også mulig å kombinere ansiktsløft med øyelokkoperasjon, panneløft og fettransplantasjon. 

Komplikasjoner og risiko

Våre leger har lang erfaring med estetisk og funksjonell ansiktskirurgi, og et ansiktsløft gir som regel svært gode resultater. Mange tror at man får et kunstig utseende etter ansiktskirurgi, som at uttrykket i ansiktet stivner eller at munnen blir strukket ut. Slik er det ikke – så lenge man utfører inngrepet hos plastikkirurger som er eksperter på ansiktskirurgi, blir resultatet svært naturlig. 

Komplikasjoner forekommer svært sjelden. Dette er de viktigste komplikasjonene vi snakker om under konsultasjonen:

Blodansamling

Blodansamlinger under huden kan forekomme det første døgnet etter operasjonen. Det er derfor viktig å holde seg mest mulig i ro. Blodansamling merkes ved unormal hevelse, som regel på den ene siden av ansiktet. 

Infeksjon

Infeksjon forekommer svært sjelden. Vi gir antibiotika på forhånd.

Lammelse

Komplikasjoner som lammelse av ansiktsnerven med skjevhet i ansiktet er også svært sjelden.  

Hør Lisbeth fortelle om sin pasientopplevelse


Spørsmål og svar om ansiktsløft

Hvordan foregår konsultasjonen?

Kirurgen vurderer aldersforandringene i ansiktet ditt, og ser på hudens elastisitet og tykkelse. Dine ønsker vil bli tatt hensyn til så langt det er mulig.

Finnes det noen alternativer?

Dersom det er andre behandlinger eller inngrep som passer bedre for akkurat ditt utseende, vil vi informere deg om dette. Det kan for eksempel være laserbehandling, panneløft eller korreksjon av muskelbånd på halsen. 

Hva blir resultatet?

Resultatet etter et ansiktsløft er et mer ungdommelig utseende. Mange er engstelige for å se kunstige ut etter operasjonen. Med våre eksperter på ansiktskirurgi skal resultatet bli så naturlig som mulig. Vår filosofi baserer seg på mindre omfattende operasjoner med kort rekonvalesens, i tillegg til hudforbedrende behandling samtidig.

Er det smertefullt?

Det er vanligvis ikke spesielt mye ubehag og smerte etter operasjonen. Symptomene behandles med smertestillende legemidler. 

Hvor lang er rekonvalesensen?

Den første uken etter operasjonen skal du ta det mest mulig rolig. De fleste sykemelder seg i en til to uker. Etter den tredje uken vil du føle deg betydelig bedre. 

Hvor lenge må jeg gå med bandasje?

Bandasjen skiftes dagen etter operasjonen sammen med drenet. Dagen etter fjernes bandasjen og man kan gå hjem å vaske håret med vanlig sjampo. 

Hvor lang tid tar det før jeg ser normal ut?

Man kan få blåmerker, spesielt på halsen, og være litt hoven etter operasjonen, men dette forsvinner gradvis i løpet av et par uker. De fleste får nedsatt følelse i huden den første tiden. Følelsen kommer gradvis tilbake etter noen måneder. 

Hva koster operasjonen?

Prisen avhenger av operasjonens omfang, samt dine forutsetninger og ønsker til resultat. Under konsultasjonen snakker vi om endelig pris. Se estimert prisliste her

Ansiktsløft
Ansiktsløft
Fra 69 000,-
Full facelift m/midtansikt + stor halsløft
Fra 88 000,-
Panneløft
Fra 42 000,-
Endymed ansikt og kropp
Fra 3 000,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-
Ansiktskirurgi

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner, og har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, får groper under øynene og slunkne, innsunkne kinn. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer, slik at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat gjennom en øyelokkoperasjon.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Fettsuging dobbelthake

Fettposer under haken, såkalt dobbelthake, oppleves ofte plagsomt for dem som har det. Mange ønsker hjelp for dette, og ved Bærum Plastikkirurgi har vi flere alternative behandlingsmetoder.

Halsløft

Halsløft går ut på å fjerne overflødig hud på halsen kirurgisk, stramme muskelbånd og redusere fett. Det vanligste er å kombinere inngrepet med et ansiktsløft.

Operasjon for utstående ører

Utstående ører er en medfødt og som regel arvelig defekt. Øret, enten ett eller begge, står mer ut fra hodet enn normalt. En operasjon for utstående ører forbedrer formen til de utstående ørene, og gjør at de blir liggende tettere inntil hodet.

Trådløft

Trådløft er en skånsom form for ansiktsløft. Du slipper et kirurgisk inngrep og gir både ansikt og hals et friskere, glattere og mer ungdommelig utseende.

Kontakt oss