fbpx

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Vurderer du et ansiktsløft? Da er du i svært gode hender hos oss. Et ansiktsløft er noe du bør tenke nøye gjennom, og derfor starter vi alltid med en grundig konsultasjon hvor vi diskuterer ønsker og muligheter. 

Målet er ikke at du skal se ut som en annen person – men at du skal se ut som den mest ungdommelige versjonen av deg selv. Velkommen til en uforpliktende konsultasjon!

Ledende på plastisk kirurgi

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du noen av landets mest ettertraktede kirurger: Dr. Bunæs og Dr. Bugge.

Samlet har legene hos Bærum Plastikkirurgi lengst og bredest erfaring innen estetisk og funksjonell plastikkirurgi for alle områder på kroppen. Hos oss møter du blant andre Dr. Bugge og Dr. Bunæs som begge har omfattende erfaring med nese- og ansiktskirurgi. 

Dr. Bugge utfører det aller meste innen estetisk plastikkirurgi, og har meget høy kompetanse på rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. Dr. Bunæs er den legen i Norge som har operert flest neser – over 20 000 hittil. 

Han har mer enn 30 års erfaring med kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi, og har siden 1987 operert flere tusen ansiktsløft. Du er derfor i svært gode hender hos oss.

Dette er et ansiktsløft

Et ansiktsløft er aktuelt for friske, voksne mennesker med nedsenket og løs hud i ansiktet, samt markerte rynker. Resultatet etter operasjonen er et yngre utseende, med glattere og smidigere hud.

Et ansiktsløft (facelift) er en plastikkirurgisk operasjon der overflødig hud fjernes fra ansikt og/eller hals, for å glatte ut rynker og løfte slappe, nedsenkede deler av ansiktet. I tillegg til hud strammes også muskulaturen under huden. 

Etter operasjonen blir kinn, nedre del av ansiktet, huden under haken og halsen markant strammere. Operasjonen varer vanligvis i to til tre timer avhengig av utgangspunkt. 

Dersom det er mye overskudd av hud i øvre øyelokk og poser under øynene, kan det også være aktuelt med en øyelokkoperasjon. Det er også mulig å gjøre en fettransplantasjon i samme behandling for å øke volum i ansiktet. Ved behov og ønske kan vi også utføre panneløft i samme seanse.

Et vellykket ansiktsløft (facelift) kan gjøre at man ser mer opplagt og ungdommelig ut. 

Når er et ansiktsløft aktuelt?

Det er mange årsaker til at en person ønsker et ansiktsløft, og målet er som regel å forbedre pasientens utseende. Med alderen mister huden mye av sin elastisitet, slik at både rynker og heng blir fremtredende. I tillegg kan ansiktet miste volum og fylde.

Pasienter som har tynn hud og lite underhudsfett er mest utsatt. I tillegg er det mange andre faktorer som påvirker hud og utseendet: Gener, hvordan vi lever livet vårt, sykdom, røyking, medisiner samt vær og vind kan ha innvirkning på hvordan vi eldes. 

Dersom du skal få utført et ansiktsløft, er det svært viktig å gjøre det hos en erfaren kirurg som får deg til å føle deg trygg. Våre kirurger er svært opptatt av å gi pasientene et naturlig vakkert resultat. 

Et vellykket ansiktsløft kan gjøre at ansiktet ser flere år yngre ut. Huden i ansiktet blir strammere og pasienten får et yngre utseende uten å se operert ut. Rynker, heng og løs hud reduseres slik at ansiktet, haken og halsen får et smidigere utseende. 

Før operasjonen

Det er enkelte ting man må være forberedt på dersom man skal få utført et ansiktsløft. Hvis du går på blodfortynnende medisiner eller betennelsesdempende midler, som f.eks Ibux , må du slutte på disse minst 2 uker før operasjonen. 

Vi anbefaler at du ikke drikker alkohol 5 dager før operasjonen. Dersom du røyker, må du slutte med dette minst 3 uker før og etter operasjonen. Dette er fordi Nikotin kan gjøre at sårene etter operasjonen ikke gror som de skal. Det samme gjelder andre nikotinholdige produkter som snus, e-sigaretter og tyggegummi med nikotin. 

Du vil få beskjed av oss om å vaske deg med en desinfiserende såpe (Hibiscrub) kvelden før operasjonen. Såpen skylles av med vann og huden tørkes med et rent håndkle. 

Etter operasjonen må du få en person du stoler på til å hente deg i privat bil eller taxi. Du bør også ha en person hos deg det første døgnet etter operasjonen. 

Etter operasjonen

De første dagene etter operasjonen skal du ikke anstrenge seg, og det er viktig at man er forsiktig når man spiser og snakker. Den første tiden etter operasjonen bør du også unngå alkohol og unødvendig soleksponering. 

Dersom du vurderer å ta et ansiktsløft, så ta kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon. Da kan vi vurdere din situasjon og gi deg all informasjonen du trenger angående inngrepet.

Ulike typer ansiktsløft

Hos Bærum Plastikkirurgi utfører vi tre typer ansiktsløft:

  • Optimum Mobility Lift
  • MACS Lift
  • SMAS Lift

Optimum Mobility Lift 

Optimum Mobility Lift er et mindre omfattende ansiktsløft som passer for deg som ikke ønsker et stort inngrep. Snittet går fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øret. Huden løsnes kun 3-4 cm foran øret, og muskulaturen under huden trekkes opp med tråder. Overflødig hud fjernes.

Dette inngrepet egner seg best for eldre kvinner og menn med tynnere hud og lite underhudsfett i ansiktet. Fordelene er kort rekonvalesens og liten risiko for blodansamling og andre komplikasjoner. 

MACS Lift

Ved dette ansiktsløftet korrigeres hengende hud og muskelvev fra underhuden, ved å løfte vertikalt gjennom et kort, lite snitt. Snittet går fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øreflippen. 

Denne metoden egner seg best for yngre kvinner og menn som har en del underhudsfett. Arrene etter denne typen behandling er normalt lite synlige. 

SMAS Lift

Ved dette ansiktsløftet legges snittet fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øret. Vi lager en større hudlapp, og strammer muskelen under huden ved å fjerne en del av muskulaturen. Med denne teknikken vil du få et langvarig resultat som ser naturlig ut.

Rekonvalesens er noe lenger ved denne type inngrep, og risiko for komplikasjoner er noe høyere. Dette forekommer likevel svært sjelden. 

Et ansiktsløft som SMAS Lift passer for deg som har hengende hud på hals, heng ved kjevekammene og dype nese- eller leppefolder. Arrene etter denne typen behandling er normalt lite synlige. 

Andre aktuelle behandlinger

Aktuelle behandlinger:

  • Hudforbedring
  • Halsløft
  • Øyelokkoperasjon
  • Panne-/brynsløft
  • Fettransplantasjon

Mange velger å kombinere ansiktsløft med andre behandlinger og inngrep for å få det resultatet de ønsker. Dette er noe vi snakker om under konsultasjonen. Her er noen av de vanligste behandlingene å kombinere behandlingen med:

Hudforbedring

Vi har erfart at hudforbedring er like viktig som kirurgi, og at dette til sammen gir det beste resultatet. Et hudforbedringsprogram med Obagi ZO-produkter og/eller en kjemisk peel eller laserbehandling er derfor noe vi anbefaler i enkelte tilfeller sammen med ansiktsløftet. 

Halsløft

Det er mange som kombinerer et ansiktsløft med et halsløft. Dette er spesielt aktuelt for pasienter som ønsker å få bort den løse huden under haken og korrigere muskelbåndene. Et ansiktsløft gir god effekt, men er ikke alltid tilstrekkelig for å oppnå ønsket resultat. Vi må da lage et lite tilleggssnitt under haken. 

Øyelokkoperasjon

En øyelokkoperasjon er et inngrep hvor overflødig hud og fett fjernes for et mer ungdommelig og oppvakt blikk. Korrigering av øyelokk er en av de aller vanligste kosmetiske operasjonene i dag, og kan fint kombineres med et ansiktsløft. 

Panneløft eller brynsløft

Gjennom et endoskopisk panneløft strammes huden på pannen uten synlige arr (så lenge du har hår). Dette reduserer “sinnarynken” uten at pannemimikken endrer seg. Et øyenbrynsløft er i prinsippet det samme som et panneløft, men dersom det kun er behov for små korrigeringer kan vi fjerne litt hud like over øyenbrynene også. 

Fettransplantasjon

Fettransplantasjon er kanskje den aller beste måten å erstatte volumtap i ansiktet og redusere fine rynker. Prosedyren går ut på å bruke egne fettceller beriket med stamceller til å behandle seg selv, og dermed oppnå et langvarig resultat. Inngrepet er svært vellykket i kombinasjon med ansiktsløft.

Komplikasjoner og risiko

Våre leger har lang erfaring med estetisk og funksjonell ansiktskirurgi, og et ansiktsløft gir som regel svært gode resultater. 

Mange tror at man får et kunstig utseende etter ansiktskirurgi, som at uttrykket i ansiktet stivner eller at munnen blir strukket ut. Slik er det ikke – så lenge man utfører inngrepet hos plastikkirurger som er eksperter på ansiktskirurgi, blir resultatet svært naturlig. 

Komplikasjoner oppstår svært sjelden. Dette er de viktigste komplikasjonene vi snakker om under konsultasjonen:

Blodansamling

Blodansamlinger under huden kan forekomme det første døgnet etter operasjonen. Det er derfor viktig å holde seg mest mulig i ro. Blodansamling merkes ved unormal hevelse, som regel på den ene siden av ansiktet. 

Harde partier under huden 

Det kan oppstå noen små, harde områder under huden. Disse vil mykne av seg selv med tiden.

Hudavstøtninger

Små hudavstøtninger kan forekomme nær arret, spesielt bak øret hos røykere. Det tar noen uker før dette gror, og derfor anbefaler vi alltid at man avstår fra røyking minst 4 uker før og etter operasjonen. 

Infeksjon

Infeksjon forekommer svært sjelden. Vi gir antibiotika på forhånd for å forebygge infeksjon.

Lammelse

Komplikasjoner som lammelse av ansiktsnerven med skjevhet i ansiktet er også svært sjelden.  

Velkommen til Bærum Plastikkirurgi

Bærum Plastikkirurgi er en moderne klinikk i Sandvika, kun en kort kjøretur fra Oslo sentrum. Her blir du møtt av vårt hyggelige personale som passer godt på deg før, under og etter operasjonsdagen. Vi vet at mange er nervøse før et inngrep, og gjør så godt vi kan for at opplevelsen skal bli så behagelig og god som mulig. 

Fantastiske mennesker, utrolig dyktige og følger opp på en eksemplarisk måte. Er overveldet over resultatet. Tusen hjertelig takk til Dr. Bugge!

“Kvinne (36)

Å gjøre endringer på utseendet er en stor beslutning for mange, uansett om det er snakk om injisering av fillers eller større plastisk kirurgi som et ansiktsløft. Vi tar like godt vare på alle pasientene våre, og har innredet klinikken hyggelig og pent for å skape en trygg og god atmosfære.

Her er det ikke bare dyktighet – her er det også varme og omtanke under hele prosessen du kanskje står foran.

“Dame 51

Les flere pasienthistorier

Møt våre leger

Hos oss møter du noen av landets mest ettertraktede plastikkirurger. Du er i trygge hender når du gjennomfører et ansiktsløft hos oss.

 Møt Dr. Jarl Bunæs

Dr. Jarl Bunæs startet som  ØNH-spesialist i Molde i 1972. Etter dette var han ansatt ved Rikshospitalet fra 1975 til 1980, og arbeidet deretter som overlege på Universitetssykehuset Haukeland mellom 1980 og 1986. Etter dette startet han klinikk Granfos sammen med sin kone, som var øyelege på denne tiden.

Denne klinikken, som senere fikk navnet klinikk Bunæs, var den første privatklinikken i Norge for kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Dr. Bunæs er en pionér på nesekirurgi i Norge. Faktisk er han den som har operert flest neser i hele landet – hittil er det 20 000.

Møt Dr. Øyvind Borch Bugge

Dr. Øyvind Borch Bugge er en av Norges fremste plastikkirurger. Han har lang erfaring med både rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. Tidligere har han blant annet vært overlege ved Rikshospitalet (UiO).

Han jobber med alt innen plastisk kirurgi, men spesielt mye med ansikts- og brystkirurgi, bukplastikk og bodylift. De siste årene har han hatt svært stor suksess med å bruke runde proteser fra Motiva. Disse gir et naturlig resultat. 

Dr. Bugge er også spesialist på bodylift. Han er godkjent som plastikk- og hode/halskirurg i både Norge og Sverige. 

Vårt oppfølgingsprogram

Vi har et eget oppfølgingsprogram som gjør at du kan føle deg trygg både før, under og etter operasjonen. Våre erfarne leger og sykepleiere passer på deg under operasjonen og etter du har våknet. Du vil alltid ha noen som tar hånd om deg som du kan spørre om det du måtte lure på. 

Vårt oppfølgingsprogram innebærer kontroll de to første dagene etter operasjonen, samt på dag 9 og 4-5 uker senere. Dette vil vi fortelle deg mer om under en eventuell konsultasjon. 

Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon

Dersom du vurderer et ansiktsløft, er du i svært gode hender hos Bærum Plastikkirurgi. Vi starter alltid med en grundig konsultasjon hvor vi diskuterer ønsker og muligheter, og ser på utgangspunktet ditt. 

Deretter diskuterer vi behandlingsmuligheter som kan gi deg et mest mulig naturlig og ungdommelig resultat.

Våre kirurger har lang erfaring med ansiktsløft, og kan svare på alle spørsmålene du måtte ha angående operasjonen. Ta kontakt med oss dersom du ønsker en uforpliktende konsultasjon hos oss. Vi kan hjelpe deg med å finne løsningen som passer best for deg.


Ofte stilte spørsmål og svar om ansiktsløft (facelift)

Hvordan foregår konsultasjonen?

Kirurgen vurderer aldersforandringene i ansiktet ditt, og ser på hudens elastisitet og tykkelse. Under konsultasjonen vurderes dine ønsker og behov grundig. Vi vil også gi deg god informasjon om hvilket resultat du kan forvente deg.

Finnes det noen alternativer?

Dersom det er andre behandlinger eller inngrep som passer bedre for akkurat ditt utseende, vil vi informere deg om dette. Det kan for eksempel være laserbehandling, panneløft eller korreksjon av muskelbånd på halsen. Alternative behandlinger avhenger av pasientens utgangspunkt og ønsker til resultat. 

Hvordan blir resultatet?

Resultatet etter et ansiktsløft er et mer ungdommelig utseende. Mange er engstelige for å se kunstige ut etter operasjonen. Med våre eksperter på ansiktskirurgi skal resultatet bli så naturlig som mulig. Vår filosofi baserer seg på mindre omfattende operasjoner med kort rekonvalesens, i tillegg til hudforbedrende behandling samtidig.

Hvor lenge varer effekten?

Resultatet av inngrepet avhenger av alder, helsetilstand og livsstil. Den viktigste faktoren er hudens elastisitet, og denne kan bedres gjennom en fettransplantasjon. Vanligvis holder et ansiktsløft i 10-15 år, og kan også ha en forebyggende effekt på den naturlige aldringsprosessen. 

Blir det synlige arr?

Etter inngrepet er arrene røde og harde, men vil blekne og mykne over tid. Arrene er permanente, men legges under hårfestet slik at de ikke synes. Dersom du ikke har hår, forsøker vi å skjule arrene så godt vi kan slik at de blir minst mulig synlige. 

Er det smertefullt?

Det er vanligvis ikke spesielt mye ubehag og smerte etter operasjonen. Symptomene behandles med smertestillende medisiner, og pasienten skal holde seg i ro i 1-2 uker etter operasjonen. 

Hvor lenge må jeg være på klinikken?

Du kan reise hjem 1-2 timer etter inngrepet. Det første døgnet ønsker vi at du er i nærheten av klinikken, og du må komme tilbake dagen etter for å fjerne bandasjen. 

Hvor lang er rekonvalesensen?

Den første uken etter operasjonen skal du ta det mest mulig rolig. De fleste sykemelder seg i 1-2 uker. De aller fleste vil være tilbake på jobb igjen etter 2 uker. Etter 3 uker vil du føle deg betydelig bedre. Ansiktsløft gir ikke grunnlag for sykemelding. 

Hvor lenge må jeg gå med bandasje?

Bandasjen skiftes dagen etter operasjonen sammen med drenet. Dagen etter fjernes bandasjen og man kan gå hjem å vaske håret med vanlig sjampo. 

Hvor lang tid tar det før jeg ser normal ut?

Man kan få blåmerker, spesielt på halsen, og være litt hoven etter operasjonen, men dette forsvinner gradvis i løpet av et par uker. De fleste får nedsatt følelse i huden den første tiden. Følelsen kommer gradvis tilbake etter noen måneder. 

Hva koster operasjonen?

Prisen avhenger av operasjonens omfang, samt dine forutsetninger og ønsker til resultat. Under konsultasjonen snakker vi om endelig pris. Se estimert prisliste her.

Når kan jeg trene igjen? 

Du vil være i mye bedre form etter den tredje uken etter operasjonen. Etter 4-6 uker kan du begynne å trene igjen. 

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Ansiktsløft
Ansiktsløft
Fra 69 000,-
Full facelift m/midtansikt + stor halsløft
Fra 88 000,-
Panneløft
Fra 42 000,-
Endymed ansikt og kropp
Fra 3 000,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Ansiktskirurgi

Fettransplantasjon ansikt

Fettransplantasjon til ansikt innebærer å hente fett til ansiktet fra et annet sted på kroppen. Dette utfyller tap av volum og korrigerer eventuell asymmetri som kan være medfødt eller etter en skade.

Øyelokkoperasjon Oslo

Tunge øyelokk og poser under øynene skyldes overflødig hud. Dette kan hos enkelte komme allerede i ung alder, og er som regel genetisk betinget. Overflødig hud kan enkelt korrigeres med en øyelokkoperasjon.

Neseoperasjon Oslo

Vi har omfattende erfaring med funksjonell og kosmetisk neseoperasjon ved vår klinikk utenfor Oslo. Vår egen Dr. Bunæs har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft Oslo

Bærum Plastikkirurgi ligger i Sandvika, kun 15 minutter fra Oslo sentrum. Her utfører vi ansiktsløft (facelift) samt annen plastisk kirurgi og behandlinger av ansikt og kropp.

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, noe som gjør at man ser eldre ut. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever å få tunge øyelokk og poser under øynene som gjør at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med plastisk kirurgi.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Kontakt oss