fbpx
Sprengte blodkar
Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er ved hjelp av laser. Vi benytter en såkalt YAG-laser som fjerner blodkarene permanent.

Behandlingen med YAG-laser går raskt og smertefritt. Hvor mange behandlinger du trenger, avhenger av mengden karforandringer du har. Normalt er det nødvendig med flere behandlinger av sprengte blodkar, vanligvis med 3 ukers mellomrom.

Sprengte blodkar er en vanlig tilstand og det anslås at rundt 75% av kvinner over 18 år har karforandringer i en eller annen grad. 

Ledende innen hudforbedrende behandling

Bærum Plastikkirurgi har lang erfaring med hudproblemer, deriblant sprengte blodkar. 

Dr. Jarl Bunæs er en ledende ansiktskirurg og utfører en rekke kirurgiske inngrep, i tillegg til hudbehandlinger. Han har jobbet som ØNH-spesialist siden 1972, og i 1986 etablerte han den første private klinikken innen estetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi i Norge, Klinikk Granfos. 

Bunæs har lang erfaring med hudforbedrende behandling og startet blant annet med Obagi-behandling (nå ZO) i 1992. Han stiftet også selskapet Hudhelse for over 20 år siden for å dele sin kunnskap om effektiv, hudforbedrende behandling.

Hva er sprengte blodkar? 

Sprengte blodkar (også kalt teleangiektasier) er overfladiske blodkar med en diameter på 0,1-2 mm. Disse ligger i overflaten av huden og er derfor synlige. Det er vanligst å få karforandringer på ben og i ansiktet, men de kan også forekomme andre steder på kroppen. 

Sprengte blodkar er ikke farlig, men kan gi kosmetiske plager. Derfor ønsker mange å fjerne dem. Heldigvis er dette en enkel prosedyre. 

Bestill en uforpliktende konsultasjon

Under konsultasjonen vurderer vi hvilken behandling som passer for deg og ditt utgangspunkt. Her vil vi også avklare forventninger med deg, slik at du får den beste opplevelsen og ikke minst resultatet. Vi setter av god tid for å gi deg all den informasjonen du trenger for å ta et riktig valg. 

Dersom du har åreknuter må disse behandles av en karkirurg. Fører konsultasjonen til behandling hos oss, trekkes konsultasjonen fra totalprisen. 

Bestill konsultasjon

Slik foregår behandling av sprengte blodkar

Avhengig av ditt utgangspunkt, behandler vi sprengte blodkar med enten IPL-lys eller YAG-laser. Begge er effektive og skånsomme lys- og laserbehandlinger, men trenger inn i huden i ulike lag. 

Behandling med IPL-lys

Lettere rødhet i huden, ofte i kinnene, behandler vi med et intensivt pulserende lys (IPL-lys) som utføres raskt og enkelt. Dette er ikke en laser, men sterkt lys som trenger dypt ned i huden. Ettersom lyset går ned i den dypere delen av huden, ser du resultatene først etter et par dager. 

Behandling med YAG-laser

YAG-laser er et instrument som avgir sterke lysglimt. Lyset absorberes i det røde pigmentet i blodkaret slik at det dannes varme. Varmen gjør at blodåren ødelegges og dermed forsvinner. Full effekt av behandlingen ser du etter en måneds tid når de øvre lagene av huden er borte. Behandlingen må gjentas med 3 ukers mellomrom opptil fem ganger.

Før behandlingen

I forkant av en behandling av sprengte blodkar må du unngå sol og solarium i minst 4 uker for behandling av ansiktet, og minst 6 uker for behandling på kropp. Huden må ikke utsettes for kjemisk peel 3 måneder før behandling av sprengte blodkar og selvbruning skal ikke brukes i minimum 2 uker før en behandling.

Før laserbehandlingen må huden vaskes grundig og eventuell sminke og kremer må fjernes. 

I etterkant av behandlingen

Du kan ta på makeup rett etter behandlingen og gå ut uten å være rød eller sår i ansiktet. Det kan imidlertid forekomme at du føler deg litt solbrent og oppsvulmet, men dette går over i løpet av dagen. 

De fleste får lette blåmerker i huden og blodårene blir mer synlige rett etter behandling. Dette går bort etter hvert. Noen får også litt brunlig pigmentforandring på de behandlede områdene i ansiktet (spesielt ved litt større blodårer), men også dette forsvinner vanligvis i løpet av noen få måneder. 

Vi anbefaler å gjennomføre laserbehandling om høsten når det er mindre sol. UV-lysene i sollys kan nemlig forårsake pigmentforandringer i huden. Husk å beskytte huden med solkrem med høy faktor. 

Bestill konsultasjon

Spørsmål og svar

Hvor lang tid tar behandlingen? 

Behandlingstiden avhenger av mengden sprengte blodkar. I ansiktet er behandlingen gjort på noen minutter. På bena kan det ta litt lenger tid, da enkelte blodårer her kan være vanskeligere å behandle. I slike tilfeller behandler vi sprengte blodkar med et stoff som injiseres i blodåren. 

Hvem kan behandles? 

De fleste årer med rød eller blå farge kan behandles, men ikke åreknuter. Ved mistanke om åreknuter må du mest sannsynlig løse problemet kirurgisk.

Er behandlingen vond?

Det er lite ubehag knyttet til laserbehandling, men dette varierer fra person til person. Noen områder på kroppen er også mer følsomme for behandling av sprengte blodkar enn andre. For å sikre en mest mulig behagelig opplevelse kjøles huden ned under behandlingen. 

Hvilket resultat kan jeg forvente?

Man kan aldri garantere at sprengte blodkar forsvinner helt, men behandling av sprengte blodkar gir oftest svært gode resultater. 

Hvilke komplikasjoner kan oppstå? 

Komplikasjoner som sår og infeksjoner er svært sjelden etter behandling av sprengte blodkar. 

Hvor mye koster behandlingen? 

Prisen avhenger av flere faktorer, både individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen i vår oversikt en såkalt “fra-pris”. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen. 

Se en oversikt over estimerte priser her

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Sprengte blodkar
Konsultasjon: Hudlege
1 650,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Hud

Svettebehandling

Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering. Noen plages av overdreven svetting, og trenger svettebehandling. Hos Bærum Plastikkirurgi får du den hjelpen du trenger.

Hudforbedring

Bærum Plastikkirurgi tilbyr hudforbedring av hals, bryst og ansikt. Vi utfører flere ulike behandlinger for huden med godt resultat.

Anti aging

Aldringsprosessen begynner i 20-årene, men vil utvikle seg forskjellig fra person til person. Anti aging brukes om produkter og behandlinger som har som formål å bremse eller redusere aldringstegn.

Kjemisk peeling

Behandling med kjemisk peeling kan være løsningen for deg som er plaget med pigmentforandringer (melasma), arrdannelser, rynker, solskader eller rett og slett har litt sliten og slapp hud i ansiktet.

Laserbehandling

Ønsker du en behandling for aldersforandringer i huden som er mindre omfattende enn kosmetisk kirurgi, kan laserbehandling være et alternativ med god effekt.

Aknearr

Det er flere måter å behandle aknearr på avhengig av dybde og utbredelse. Siden 1994 har vi først og fremst behandlet aknearr med CO2-laser.

Melasma

Melasma er en vanlig hudtilstand som oftest utvikler seg som pigmentforandringer i ansiktet og fremstår som mørkere pigmentering.

Endymed

EndyMed 3Deep® er et patentert system som leverer radiofrekvens(RF) for effektiv og trygg hudforbedring. Behandling med EndyMed passer for alle hudtyper og etnisiteter.

Botulinumtoksin-injeksjon

Behandling med botulinumtoksin-injeksjon, eller Botox, er en gift som lammer forbindelsen mellom nerver og muskel. Behandlingen brukes mot muskelkramper og for å redusere rynker og linjer i pannen, på halsen og rundt øynene.

Filler

Filler er samlebetegnelsen for kunstig fremstilte injeksjonsprodukter, som brukes til å midlertidig “fylle ut” områder i ansiktet og redusere rynker.

Kontakt oss