fbpx
Panneløft
Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Med alderen har huden hos mange en tendens til å sige ned. Når dette skjer med pannehuden fører det til flere rynker og nedsenkede bryn. Dette fører igjen til at øyelokkene blir mindre synlige og vi mister vårt oppvakte blikk. Et panneløft kan korrigere dette. 

Dr. Bunæs var en av de første som startet med endoskopisk panneløft i Norge. Et slik løft hever brynene uten synlige arr (sålenge du har hår) og reduserer sinnarynken. Pannemimikken endrer seg forøvrig ikke. Dette er viktig, da denne mimikken er en våre viktigste kommunikasjonsmetoder. 

Noen ønsker å utføre et panneløft av rent kosmetiske årsaker, mens andre kan få hodepine fordi de hever pannen til stadighet. Uansett årsak kan vi hjelpe deg. Våre kirurger er ledende innen kosmetisk ansiktskirurgi.

Ledende ansiktskirurger i Norge

Bærum Plastikkirurgi har to av Norges mest erfarne plastikk- og ansiktskirurger med på laget: Dr. Jarl Bunæs og Dr. Øyvind Borch Bugge. 

Dr. Bunæs er ØNH-spesialist (øre-nese-hals), med kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi som hovedområde. Han er norsk pioner innen utviklingen av moderne nese- og bihulekirurgi samt laser- og hudforbedrene behandling. Han har jobbet med funksjonell og estetisk ansiktskirurgi siden 1986. 

Dr. Bugge er blant landets mest erfarne plastikkkirurger, og har de siste 20 årene jobbet særlig innen rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. Han er blant annet en ledende spesialist på større operasjoner som bukplastikk og bodylift. 

Hva er panneløft?

Det vanligste panneløftet gjøres i dag endoskopisk, det vil si med såkalt kikkhullsteknikk.  Ved hjelp av fire små snitt bak hårfestet løsnes pannehuden fra benet, og pannen med brynene trekkes oppover med tråder som festes til en liten skrue i skallebenet. Fordelen med denne metoden er at den gir små usynlige arr bak hårfestet. 

Panneløft gjennomføres ofte i kombinasjon med ansiktsløft og/eller en øyelokkoperasjon. Hvilken metode som er best for deg avklares under konsultasjonen. 

Slik foregår konsultasjonen

Under konsultasjonen tegner vi opp og skisserer hvordan operasjonen vil foregå og hvilket resultat man kan forvente seg. Vi rådgir deg i forhold til hvilken metode som egner seg best for dine ønsker og ditt utgangspunkt, slik at du skal få et godt og varig resultat. 

Dersom du trenger mer informasjon eller en ny konsultasjonstime for å bli sikker i ditt valg, tilbyr vi selvsagt dette helt kostnadsfritt. Prisen på konsultasjonen refunderes også dersom timen fører til behandling hos oss. 

Bestill konsultasjon

Forberedelser før operasjonen

For et best mulig resultat anbefaler vi at du slutter med røyking 2-4 uker før operasjonen. Du må også sutte med blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende midler og store doser med E-vitamin to uker før inngrepet. I dagene før operasjonen er det viktig at du ikke er syk, og du skal unngå alkohol i fem dager før inngrepet og helst i dagene etter. 

Les mer om forberedelser til inngrepet her

Tiden etter panneløft

Etter inngrepet vil du ha et elastisk bånd rundt pannen i ett døgn, og sting fjernes etter 9 dager. Skruen løser seg opp sammen med trådene etter noen måneder. Vanligvis er det lite smerter forbundet med panneløft. 

Vi anbefaler at du ligger med hodet høyt det første døgnet. Du bør også unngå trening i 14 dager etter inngrepet. Du kan dusje og vaske håret så snart bandasjen er fjernet. 

Hvilke komplikasjoner kan oppstå?

Komplikasjoner ved panneløft skjer sjelden, men kan forekomme. Dersom det skulle oppstå en komplikasjon har våre kirurger kompetansen og erfaringen som skal til for å løse situasjonen effektivt. Unormal hevelse kan bety blødning og legen skal kontaktes. 

Infeksjoner

Infeksjoner er en annen komplikasjon som kan forekomme etter et kirurgisk inngrep. Symptomene er rødhet, varme og hevelse i huden, i tillegg til dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon må du kontakte kirurgen din.  

Følelsesløshet

Følelsesløshet i pannen (nummenhet) er vanlig den første tiden, men dette gir seg normalt raskt. Nerveskader, slik at bevegelse nedsettes, kan også forekomme, men også dette bedrer seg normalt i løpet av et par uker. 

Hør Lisbeth fortelle om sin pasienthistorie


Spørsmål og svar

Hvor lang tid tar operasjonen?

Operasjonen tar rundt 1,5 time, og utføres vanligvis i sedasjon (lett søvn) med lokalbedøvelse. Det er også mulig å få full narkose.

Hvem kan få utført panneløft?

Panneløft utføres kun på friske mennesker, både kvinner og menn, over 18 år. 

Hvem kan ikke gjennomføre operasjonen? 

Vi opererer ikke mennesker med alvorlige sykdommer. Dersom du tidligere har gjennomgått hjerteinfarkt, blodpropp eller andre alvorlige sykdommer må situasjonen først avklares med lege/under konsultasjonen. 

Hvor lang er restitusjonstiden? 

De første dagene bør du holde hodet høyt og mest mulig i ro, og ellers bør du ta det generelt rolig de første par ukene.

Hvilket resultat kan jeg forvente meg?

Etter et panneløft vil de dype rynkene i pannen være mindre fremtredende, men ikke borte. 

Hvor mye koster operasjonen? 

Prisen på panneløft avhenger av en rekke faktorer, både når det kommer til dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor oppgir vi våre priser med fra-priser. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen. Se vår estimerte prisliste her

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Panneløft
Panneløft
Fra 42 000,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Ansiktskirurgi

Fettransplantasjon ansikt

Fettransplantasjon til ansikt innebærer å hente fett til ansiktet fra et annet sted på kroppen. Dette utfyller tap av volum og korrigerer eventuell asymmetri som kan være medfødt eller etter en skade.

Øyelokkoperasjon Oslo

Tunge øyelokk skyldes overflødig hud. Dette kan hos enkelte komme allerede i ung alder, og er som regel genetisk betinget. Overflødig hud kan enkelt korrigeres med en øyelokkoperasjon.

Neseoperasjon Oslo

Vi har omfattende erfaring med funksjonell og kosmetisk neseoperasjon ved vår klinikk utenfor Oslo. Vår egen Dr. Bunæs har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft Oslo

Bærum Plastikkirurgi ligger i Sandvika, kun 15 minutter fra Oslo sentrum. Her utfører vi ansiktsløft (facelift) samt annen plastisk kirurgi og behandlinger av ansikt og kropp.

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, får groper under øynene og slunkne, innsunkne kinn. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer under huden som gjør at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat ved plastisk kirurgi.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Kontakt oss