fbpx
Øyelokkoperasjon
Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer, slik at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat gjennom en øyelokkoperasjon.

Hos Bærum Plastikkirurgi kan du bestille konsultasjon til øyelokkoperasjon hos noen av Norges fremste plastiske kirurger. Med over 30 års erfaring innen kropp- og ansiktskirurgi er det ingen i Norge som har lengre erfaring enn legene hos oss.

Ekspert på plastisk kirurgi

Huden rundt øynene er meget delikat. Ved en øyelokkoperasjon kreves en svært nøyaktig og erfaren kirurg, både med hensyn til hvordan arret vil bli seende ut og at det ikke fjernes for mye hud slik at forholdet mellom øyenlokk og bryn blir naturlig.

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du ansiktskirurg Dr. Jarl Bunæs. Allerede i 1986 startet han Klinikk Granfoss (senere Klinikk Bunæs) med sin øyelege kone, som Norges første private spesialklinikk for kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. 

Hva er en øyelokkoperasjon?

En øyelokkoperasjon er et inngrep hvor overflødig hud og fett fjernes. I øvre øyelokk er det først og fremst overflødig hud som fjernes, men også fettposer kan være sjenerende, spesielt i øyekroken. I nedre øyelokk er det først og fremst fettposer og litt hud like under øyevippene som fjernes. I dag er korrigering av øyelokk en av de aller vanligste kosmetiske operasjonene. 

Dersom det fjernes for mye hud i øvre øyelokk kan det bli vanskelig å lukke øyet om natten. Vi måler derfor hvor mye hud som kan fjernes med pasienten i liggende stilling. 

Om operasjonen

Operasjonen utføres med sedasjon og lokalbedøvelse. Siden 1994 har vi utført øyelokkoperasjon med CO2-laser, noe som gir et skånsomt inngrep med minimal blødning. Rehabiliteringen blir gjerne også noe kortere ved laser, fordi det blir mindre hevelser og blåmerker. Såret sys igjen med en ultrafin tråd og stingene fjernes etter en uke. 

Snittene i huden plasseres slik at de synes minst mulig etter inngrepet. I øvre øyelokk legges de i den dype øyelokksfolden. Noen ganger må vi imidlertid legge snittene litt mer ut til sidene dersom det er mye heng her. 

Nedre øyelokk opereres vanligvis “innenfra”, dvs. at snittet legges på innsiden av øyelokket slik at det ikke blir utvendig arr. Overskytende fett smeltes bort. 

Panneløft eller brynsløft

Nedsenkede øyebryn forverrer tilstanden til de øvre øyelokk ved at mindre av øyelokket blir synlig. Ofte ser vi en kombinasjon av hudoverskudd i øyelokkene samt nedsenkede bryn. Nedsenkede bryn korrigeres med et panneløft/brynsløft. Dette kan gjøres i samme seanse.

Hvorfor øyelokkoperasjon?

I de fleste tilfeller gjøres en øyelokkoperasjon av hensyn til utseendet, men det kan også være en medisinsk indikasjon. Slapp og hengende hud i øvre og nedre øyelokk kan for mange gi tretthetssymptomer, ettersom det er tungt å løfte tunge øyelokk. For noen er det også et funksjonelt problem når synsfeltet blir nedsatt. 

Det sies at øynene er «sjelens vindu». Dette er kanskje en klisje, men forskning har slått fast at øynene avdekker både personlighet, karakter og helsetilstand. Avhengig av alder og genetiske faktorer, kan du få hengende øyelokk ved at huden begynner å sige ned samt at det kan dannes fettposer i de nedre øyelokkene. Dette kan bidra til at du ser trøtt og sliten ut, selv om du ikke er det.

Hva er resultatet?

En øyelokkoperasjon er et populært inngrep som gir gode resultater. Du vil se yngre ut, samt mer våken og opplagt. Dr. Bunæs har mer enn 30 års erfaring med kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi og sørger for at resultatet blir best mulig. 

I enkelte tilfeller kan det være vanskelig å oppnå et perfekt resultat. Dette kan ha å gjøre med alder, hud, asymmetri, arvelige faktorer og nedsenkede øyebryn. 

Etter operasjonen får de fleste et mer våkent og opplagt utseende. Selv om operasjonen gir varig og god effekt, er det ikke slik at aldringsprosessen stopper. Akkurat som med resten av kroppen vil huden rundt øynene begynne å sige igjen etterhvert. Som regel vil operasjonen gi gode resultater i minst 10 år.

Bestill konsultasjon

Hør Lisbeth fortelle om sin pasienthistorie


Spørsmål og svar om operasjon av øyelokk

Hvem passer øyelokkoperasjon for?

Operasjonen passer for friske mennesker med slapp og hengende hud samt fettposer i øvre og/eller nedre øyelokk. Vi utfører operasjonen fra 20-årsalderen, men det er vanligst etter at pasienten har fylt 40 år. 

Finnes det alternative behandlinger?

Plages du av såkalte “kinnposer” under øynene eller dype rynker, kan dette reduseres med laserbehandling. Nedsenking av øyebryn kan justeres med et panneløft eller brynsløft. 

Hvordan foregår konsultasjonen?

Under konsultasjonen snakker vi om dine ønsker og forutsetninger, og mulige løsninger og resultater. Vi måler hvor mye hud som kan fjernes i liggende stilling. 

Det er uforpliktende å komme til konsultasjon. Hvis det fører til behandling hos oss, trekker vi konsultasjonen av totalprisen. 

Hvor lenge må jeg vente på operasjon?

Bestillingstiden er ca. 14 dager hos oss.

Hva må jeg tenke på før operasjonen?

Preparater med acetylsalisylsyre eller andre blodfortynnende midler må ikke tas de siste 14 dagene før inngrepet. Disse øker faren for blødninger. Det samme gjelder for inntak av store mengder C- eller E-vitaminer.

Røykere bør redusere forbruket mest mulig 14 dager før øyelokkoperasjon, og ikke røyke i det hele tatt de siste to dagene før. Ved forkjølelse eller annen febersykdom utsettes inngrepet.

Hva må jeg passe på etter en øyelokkoperasjon?

Større fysiske anstrengelser bør unngås i to uker etter inngrepet. Operasjonsdagen for øyelokkoperasjon møter man fastende, dvs. ikke spise eller drikke etter kl. 24 kvelden før. Kontaktlinser må fjernes. 

Les mer info om det å bli operert her

Blir synet påvirket etter operasjonen?

Nei, synet påvirkes ikke av operasjonen. Noen kan bli plaget av tørrhet på øynene, men dette er forbigående. Salven du bruker etter en øyelokkoperasjon kan gi et litt tåkete syn i dagene etter operasjonen. 

Hvor lenge er jeg blå og hoven?

Den første tiden etter en øyelokkoperasjon er det helt normalt å bli blå og litt hoven rundt øynene. Hevelsen varer gjerne en ukes tid, mens blodutredelser forsvinner etter den første måneden. Det er ikke verre enn at du kan dekke over blodutredelsene med sminke etter noen dager. Laser gjør at blåmerker er relativt sjelden.

Får jeg synlige arr?

Snittene legges slik at arrene blir minst mulig synlig, som under vippene, i øyelokksfolden eller på innsiden av øyelokket. Den første tiden kan arrene være synlige, men med tid vil de blekne. 

Hva koster øyelokkoperasjon?

Hver pasient er unik, og vi kan ikke vite hva akkurat din operasjon kommer til å koste før du har vært på konsultasjon. 

Se estimert prisliste her

Øyelokkoperasjon
Ansiktskirurgi

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner, og har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, får groper under øynene og slunkne, innsunkne kinn. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Fettsuging dobbelthake

Fettposer under haken, såkalt dobbelthake, oppleves ofte plagsomt for dem som har det. Mange ønsker hjelp for dette, og ved Bærum Plastikkirurgi har vi flere alternative behandlingsmetoder.

Halsløft

Halsløft går ut på å fjerne overflødig hud på halsen kirurgisk, stramme muskelbånd og redusere fett. Det vanligste er å kombinere inngrepet med et ansiktsløft.

Operasjon for utstående ører

Utstående ører er en medfødt og som regel arvelig defekt. Øret, enten ett eller begge, står mer ut fra hodet enn normalt. En operasjon for utstående ører forbedrer formen til de utstående ørene, og gjør at de blir liggende tettere inntil hodet.

Trådløft

Trådløft er en skånsom form for ansiktsløft. Du slipper et kirurgisk inngrep og gir både ansikt og hals et friskere, glattere og mer ungdommelig utseende.

Kontakt oss