fbpx
Operasjon for utstående ører
Utstående ører er en medfødt og som regel arvelig defekt. Øret, enten ett eller begge, står mer ut fra hodet enn normalt. En operasjon for utstående ører forbedrer formen til de utstående ørene, og gjør at de blir liggende tettere inntil hodet.

Operasjon for utstående ører har vært utført ved norske sykehus i mange år, og er i dag svært vanlig. Det har vært brukt en rekke ulike inngrep opp gjennom årene, men i dag bruker vi en metode som kun krever et lite snitt i øvre del av øvre hudfold. Vi mener at dette gir det beste og mest naturlige resultatet. 

Hos Bærum Plastikkirurgi har vi god erfaring med operasjon av både barn fra 6-årsalderen og voksne. Ettersom utstående ører er medfødt, ønsker mange å gjennomføre inngrepet før skolealder, og dette kan trygt gjøres hos oss.

Dette er utstående ører

Utstående ører er en medfødt defekt og en relativt vanlig arvelig tilstand. Det er stor variasjon i både grad og form av ørene som står ut. For de som er sjenert av problemet, kan vi tilby en enkel operasjon uten komplikasjoner. Resultatet ser naturlig ut, uten å virke operert.  

Det er nokså vanlig å gjennomføre operasjonen før skolealder, fordi foreldre ikke ønsker at barna skal bli ertet på grunn av ørene. Vi har god erfaring med å gjennomføre inngrepet på barn og unge. 

Slik foregår operasjonen

Ved Bærum Plastikkirurgi bruker vi en metode etter Dr. Raunig, hvor vi legger et lite snitt under folden i øvre del av øret. Deretter løsner vi en del av huden over brusken og filer denne tynn med en diamantfil. Slik kan vi lage en ny hudfold på baksiden av øret. Vi setter to små tråder under huden som holder øret på plass i den nye formen, tettere inntil hodet. 

Operasjonen tar ca. én time for begge ører, og foregår i lokalbedøvelse og sedasjon. Barn kan få narkose. Etter operasjonen har man en stram bandasje rundt hodet i én uke, og uken etter skal man gå med pannebånd i en måned. Stingene forsvinner av seg selv. 

Resultatet av en utstående ører-operasjon er vanligvis svært godt. Formen på ørene blir bedre, og etter operasjonen ligger de tettere inntil hodet. Inngrepet er ikke synlig i etterkant av behandlingen.

Du blir tatt godt vare på av erfarne kirurger

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du Dr. Jarl Bunæs og Dr. Øyvind Borch Bugge. Samlet har de Norges lengste og bredeste erfaring innen estetiske og funksjonelle plastiske kirurgiske inngrep for alle områder av kroppen. Ved klinikken brukes avanserte og moderne metoder for et fint og mest mulig naturlig resultat. 

Dr. Bunæs har mer enn 30 års erfaring med kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi og er ledende innen neseoperasjoner. Han har holdt utallige kurs og internasjonale kongresser. Dr. Bugge har omfattende erfaring innen rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi og utfører det aller meste innen estetisk plastikkirurgi. Har bruker tid og er svært nøyaktig, noe som gir et naturlig og godt resultat. 

Du kan derfor være trygg på at du er i svært gode hender hos Bærum Plastikkirurgi. 

Bestill konsultasjon

Spørsmål og svar om utstående ører-operasjon

Hvem kan opereres for utstående ører?

Under konsultasjonen vektlegges pasientens opplevelse av problemet som den avgjørende faktor for veien videre. For barn og unge er foreldrene med hele veien og blir orientert om inngrepet. 

Hvor lang tid tar en utstående ører-operasjon?

Operasjonen av begge ører tar omtrent én time. 

Er behandlingen smertefull?

En utstående ører-operasjon er vanligvis ikke smertefull, heller ikke etter inngrepet. Noe hevelse og blodansamling under huden kan forekomme, men dette gir seg i løpet av de første dagene. 

Hvordan må jeg forberede meg til operasjonen?

Det er ikke nødvendig med omfattende forberedelser før operasjonen, men vår erfaring er at de som har forberedt seg godt i større grad senker skuldrene og er mindre anspente. 

Her kan du lese om forberedelser før behandling hos oss

Hva koster en utstående ørere-operasjon?

Prisen på en operasjon av utstående ører er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten en veiledende «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i samtale med legene våre på konsultasjon. 

Du finner veiledende prisliste her

Bestill konsultasjon

Operasjon for utstående ører
Konsultasjon: Øre, Nese og Hals
980,-
Ansiktskirurgi

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner, og har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, får groper under øynene og slunkne, innsunkne kinn. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer, slik at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat gjennom en øyelokkoperasjon.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Fettsuging dobbelthake

Fettposer under haken, såkalt dobbelthake, oppleves ofte plagsomt for dem som har det. Mange ønsker hjelp for dette, og ved Bærum Plastikkirurgi har vi flere alternative behandlingsmetoder.

Halsløft

Halsløft går ut på å fjerne overflødig hud på halsen kirurgisk, stramme muskelbånd og redusere fett. Det vanligste er å kombinere inngrepet med et ansiktsløft.

Trådløft

Trådløft er en skånsom form for ansiktsløft. Du slipper et kirurgisk inngrep og gir både ansikt og hals et friskere, glattere og mer ungdommelig utseende.

Kontakt oss