fbpx
Neseoperasjon
Dr. Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner, og har operert flest neser i Norge - 20 000 hittil.

Ønsker du en konsultasjon om mulig neseoperasjon (neseplastikk) hos Dr. Bunæs? Konsultasjonen er helt uforpliktende, og hvis du ender opp med behandling hos oss trekkes konsultasjonen fra totalprisen. Vi tilbyr også 100% fornøydgaranti.

Norges fremste ekspert på neser

Samlet har legene hos Bærum Plastikkirurgi Norges lengste og bredeste erfaring innen estetiske og funksjonelle plastisk kirurgiske inngrep for alle områder av kroppen. Vi bruker avanserte og moderne metoder som fører til et finere og mer naturlig resultat. 

Hos oss møter du kirurgene Dr. Bugge og Dr. Bunæs. Dr. Bugge har omfattende erfaring med rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi og utfører det aller meste innen estetisk plastikkirurgi. Dr. Bunæs har mer enn 30 års erfaring med kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi og er ledende innen neseoperasjoner. Har holdt utallige kurs og internasjonale kongresser.

Du kan derfor være trygg på at du er i svært gode hender hos Bærum Plastikkirurgi. 

Dette er en neseoperasjon

Neseoperasjoner er i dag en av de vanligste plastiske operasjonene, både på grunn av estetiske årsaker og som rekonstruksjon etter skader. De fleste neseoperasjoner gjøres i sedasjon og lokalbedøvelse. Operasjonen har til hensikt å endre på nesens utseende samt bedre dens funksjon dersom det er nødvendig.

Det finnes mange ulike neseformer: Ørnenese, skjeve neser med nedsatt luftpassasje, brede tipper, skjeve tipper etc. Det viktigste med en neseoperasjon er at man lager en nese som passer til personen, både i forhold til ansiktet og kroppen. 

Vi utfører de fleste neseoperasjoner uten utvendige snitt. Ved problematiske tipp-inngrep må vi åpne nesen med et lite snitt i stolpen mellom neseborene. Dette kalles åpen neseplastikk. I slike tilfeller må huden sys igjen og stingene fjernes etter omtrent en uke. 

Hvorfor velger noen neseoperasjon?

Samar Obagi og hennes to døtre, alle tre operert på Bærum Plastikkirurgi av Jarl Bunæs. 

Nesen har en fremtredende posisjon i ansiktet og enhver operasjon må individuelt tilpasses ansiktet til den enkelte. Derfor er det viktig med konsultasjon hos en lege som har lang erfaring med denne type kirurgi. Ansiktsform og kontur er avgjørende i forhold til hva som kan og bør gjøres. 

Frem til puberteten er de færreste neser for fremtredende eller sjenerende. Etter puberteten kan nesen forandre form, noe som avhenger av gener. Har man fått en skade i barneårene, blir dette sjelden korrigert når det skjer. Man ser kanskje ikke omfanget av skaden før nesen er fullvokst. Luftpassasjen kan også ha blitt påvirket uten at dette oppdages. 

Hvem kan operere nesen?

Personer med en nese som avviker fra det “normale” kan utvikle ulike psykiske plager. Noen har helt enkelt andre ønsker for hvordan nesen skal se ut, og for disse kan det være aktuelt å endre på nesens utseende. Andre opererer nesen for å forbedre luftpassasjen.

Alle friske personer kan gjennomføre en neseoperasjon, og vi opererer neser helt ned i 15-årsalderen med foreldrenes samtykke. Det er viktig at pasienten har realistiske forventninger til det endelige resultatet. Målet med operasjonen er å oppnå et mest mulig naturlig resultat samt god funksjon uten synlige arr. 

Forventet resultat av operasjonen

En neseoperasjon gir som oftest svært gode resultater og rekonvalesenstiden er kort. Etter omtrent to uker er nesen like sterk som før, og du kan gjenoppta normal trening og annen fysisk aktivitet. 

En neseoperasjon regnes som den vanskeligste ansiktsoperasjonen. Det krever en meget dyktig og erfaren kirurg. Noen pasienter opplever en hevelse bak nesetippen etter noen uker (arrdannelse), og derfor er det viktig å teipe nesen hver natt i minst 14 dager eller mer. 

I enkelte tilfeller er det nødvendig med små korreksjoner i etterkant, men dette er svært sjelden (ca. 4% av våre operasjoner). Skulle du få arrdannelse kan vi som regel få bort dette med kortisoninjeksjoner. 

Bestill konsultasjon

Hør Linn fortelle om sin opplevelse hos oss


Spørsmål og svar om neseoperasjon

Er behandlingen smertefull?

De fleste neseoperasjoner er ikke smertefulle, heller ikke etter inngrepet. Noe hevelse og lette blåmerker kan forekomme de første dagene etter operasjonen. 

Hvordan skal jeg forberede meg til operasjonen?

I to uker før operasjonen skal du unngå visse medikamenter som virker inn på blodets levringsevne, og vi fraråder deg å røyke da dette også påvirker blodsirkulasjonen. På operasjonsdagen skal du møte opp fastende. Les mer her

Hva må jeg passe på etter operasjonen?

Etter operasjonen må du ha tamponger i nesen i to dager og bandasje i en uke. Etter dette har mesteparten av hevelsen lagt seg og du kan nyte din nye nese. Du må fortsatt bruke teip over neseryggen hver natt i minst 14 dager. 

Må jeg sykemelde meg?

De fleste er sykemeldt i en ukes tid. Etter to uker er nesen like sterk som før, og du kan begynne å leve og trene som normalt igjen. 

Hvor lang tid tar det før nesen ser normal ut?

Rekonvalesenstiden etter operasjonen er kort. Hevelse og blåmerker forsvinner vanligvis i løpet av en uke. Etter 14 dager ser nesen fin ut, men det kan ta lang tid før endelig resultat kan bedømmes, derfor har vi alltid kontroll etter 1 år. 

Hva koster operasjonen?

Hva operasjonen koster er individuelt da alle neser er forskjellige. Hvis konsultasjonen ender med behandling hos oss, trekkes denne fra totalprisen. 

Se estimert prisliste her

Neseoperasjon
Bihulekirurgi
Fra 17 800,-
Neseplastikk
Fra 49 000,-
Septum / Neseskillevegg
Fra 18 600,-
Konsultasjon: Øre, Nese og Hals
980,-
Ansiktskirurgi

Operasjon for utstående ører

Utstående ører er en medfødt defekt som de fleste ønsker å gjøre noe med, gjerne før skole alder.Dette fordi, spesielt foreldre ikke ønsker at barnet skal bli et mobbeoffer. I de fleste tilfelle mangler det en fold som gjør at øvre del av øret står ut. Kun med et lite snitt kan ørets form endres slik at de blir liggende tettere inntil hodet.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Fettsuging dobbelthake

Mange menn og kvinner plages av fettansamlinger under haken. En dobbelthake er som regel genetisk betinget eller den kan komme som et resultat av vektøkning. For mye fett under haken eller på halsen kan også inntreffe hos slanke mennesker, og i mange tilfeller er fettsuging av dobbelthake den beste løsningen.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, får groper under øynene og slunkne, innsunkne kinn. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Trådløft

Trådløft er en skånsom form for ansiktsløft. Du slipper et kirurgisk inngrep og gir både ansikt og hals et friskere, glattere og mer ungdommelig utseende.

Halsløft

Halsløft går ut på å fjerne overflødig hud på halsen kirurgisk, stramme muskelbånd og redusere fett. Det vanligste er å kombinere inngrepet med et ansiktsløft.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer, slik at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat gjennom en øyelokkoperasjon.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Kontakt oss