fbpx

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet - 20 000 hittil.

Med en neseoperasjon, eller neseplastikk, kan du endre form og størrelse på nesen. Er du også tett i nesen, enten på grunn av skjev skillevegg (septum) eller hovne slimhinner, vil vi korrigere dette samtidig. 

Målet med en neseoperasjon er å få en nese som passer til resten av ansiktet og puster normalt, samt at den ikke ser operert ut.

Ønsker du en konsultasjon om neseoperasjon hos Dr. Bunæs, kommer du til en av Norges desidert fremste ansiktskirurger. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og hvis du ender opp med behandling hos oss trekkes prisen for konsultasjon fra totalprisen.

Norges fremste ekspert på neser

Samlet har legene hos Bærum Plastikkirurgi Norges lengste og bredeste erfaring innen estetisk og funksjonell plastisk kirurgi for alle områder av kroppen. Vi bruker avanserte og moderne metoder som fører til et mest mulig naturlig resultat.

Hos oss møter du kirurgene Dr. Bugge og Dr. Bunæs. Dr. Bugge har omfattende erfaring med rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi og utfører det aller meste innen estetisk plastisk kirurgi. 

Dr. Bunæs har mer enn 30 års erfaring med kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi og er ledende innen neseoperasjoner. Han har holdt utallige kurs og internasjonale kongresser over hele verden.

Ser du etter neseoperasjon i Oslo? Da er du i svært gode hender hos Bærum Plastikkirurgi. 

Dette er en neseoperasjon

Neseoperasjoner er i dag en av de vanligste plastiske operasjonene, både på grunn av estetiske årsaker og som rekonstruksjon etter skader. De fleste neseoperasjoner ved Bærum Plastikkirurgi gjøres i sedasjon og lokalbedøvelse. 

Vanlige årsaker til neseplastikk:

  • Ønske om å forandre nesens utseende
  • Rette opp skjev nese 
  • Korreksjon etter skade
  • Oppnå bedre/normal luftpassasje

Det finnes mange ulike neseformer: Stor nese, liten nese, skjeve neser med nedsatt luftpassasje (alltid resultat etter skade), brede tipper, skjeve tipper etc. Det viktigste med en neseoperasjon er at man lager en nese som passer til personen, både i forhold til ansiktet og kroppen. 

Slik utføres inngrepet

Vi utfører de fleste neseoperasjoner uten utvendige snitt. Ved problematiske tippinngrep må vi åpne nesen med et lite snitt i stolpen mellom neseborene. 

Dette kalles åpen neseplastikk. I slike tilfeller må huden sys igjen og stingene fjernes etter omtrent en uke. Åpen neseplastikk gjøres også ved reoperasjoner der tippen er involvert. Dette pga arrdannelser.Ved våre vanlige neseoperasjoner lager vi innvendige snitt som ikke blir synlige.

En neseoperasjon retter først og fremst på ben og brusk. Har pasienten svært tykk hud, har vi spesielle metoder for å gjøre denne mest mulig tynn på forhånd. Svært tykk hud kan begrense hva vi får til ved en neseoperasjon, derfor er dette viktig. 

Rette skjev skillevegg

Under konsultasjonen forteller pasienten hva hun/han ønsker av utseendemessige forandringer og kirurgen sier hva som er mulig. 

En innvendig undersøkelse forteller oss om skilleveggen er skjev, eller om slimhinnene er for tykke. Pasienter som har fått en skade i nesen i tidlige barneår kan ofte ha skjev skillevegg og puste dårlig, uten å være klar over dette.

Operasjon av bihuler

Skjev skillevegg kan føre til hyppige bihulebetennelser. Symptomer som nedsatt luktesans, hodepine og tetthet vil også bli undersøkt ved konsultasjonen dersom dette forekommer – og evt. operert i samme seanse. 

Bihuleoperasjon

Bihulene er hulrom i ansiktsskjelettet hos mennesker, og fungerer som forlengede hulrom for nesen. En bihuleoperasjon kan være nødvendig dersom du plages av tilbakevendende eller kronisk bihulebetennelse. Ved polypose er en operasjon som regel alltid nødvendig – vanlige symptomer på polypper er tett nese, smerter i ansiktet og bihulebetennelse. 

Snorkeoperasjon

Sosial snorking, dvs snorking uten pustestopp, er som regel mest irriterende for sengepartneren. Årsaken til snorkingen kommer gjerne av at det er for kort avstand mellom drøvel og bakre svelgvegg. Over 80% av våre pasienter opplever betydelig forbedring gjennom et inngrep som øker avstanden mellom drøvel og svelg (kalt UPP).  

Hvorfor velger noen neseoperasjon?

Personer med en nese som avviker fra det “normale” kan av ulike årsaker ønske å forbedre nesens form og størrelse. Enkelte utvikler psykiske plager som går utover livskvaliteten fordi de blant annet utsettes for mobbing.

De vanligste neseoperasjonene er:

  • Korrigering av høy, krum og bred neserygg
  • Korrigering av stor og rund eller skjev nesetipp
  • Korrigering av skjev nese  
  • Rekonstruksjon etter skader der nesen er skjev

Nesen har en fremtredende posisjon i ansiktet og enhver neseoperasjon må individuelt tilpasses ansiktet til den enkelte. Derfor er det viktig med konsultasjon hos en lege som har lang erfaring med denne type kirurgi. Ansiktsform og kontur er avgjørende i forhold til hva som kan og bør gjøres. 

Det er først etter puberteten at nesen får sin endelige form. Har man fått en skade i barneårene, blir dette sjelden korrigert når det skjer. Man ser ikke omfanget av skaden før nesen er ferdig utvokst. Luftpassasjen kan også ha blitt påvirket uten at dette oppdages. 

Hvem kan operere nesen?

Samar Obagi og hennes to døtre, alle tre operert på Bærum Plastikkirurgi av Jarl Bunæs. 

Alle friske personer kan gjennomføre en neseoperasjon, og vi opererer neser helt ned i 15-årsalderen med foreldrenes samtykke. Det er viktig at pasienten har realistiske forventninger til det endelige resultatet. Målet med operasjonen er å oppnå et mest mulig naturlig resultat samt god funksjon uten synlige arr.

Før du kommer til oss er det lurt å tenke nøye gjennom hva du ønsker å få ut av behandlingen. Kommunikasjon og kjemi med kirurgen er svært viktig, slik at dere kan danne en felles forståelse og realistiske forventninger til resultatet. Skriv gjerne ned ønsker og spørsmål, og ta med notatet slik at vi kan diskutere det når du kommer til konsultasjon hos oss.   

Forventet resultat av operasjonen

Norsk lov forbyr alle klinikker å vise før- og etterbilder på nettsidene sine, men ved konsultasjonen kan du få se aktuelle bilder som kan hjelpe deg i avgjørelsen. Konsultasjonen er selvsagt uforpliktende. 

En neseoperasjon gir som oftest svært gode resultater og rekonvalesenstiden er kort. Etter omtrent to uker er nesen like sterk som før, og du kan gjenoppta normal trening og annen fysisk aktivitet. 

En neseoperasjon regnes som den vanskeligste ansiktsoperasjonen. Det krever en meget dyktig og erfaren kirurg for å modellere en nese som passer perfekt til ditt ansikt. Noen pasienter opplever en hevelse bak nesetippen etter noen uker (arrdannelse), og derfor er det viktig å teipe nesen hver natt i minst 14 dager eller mer. 

I enkelte tilfeller er det nødvendig med små korreksjoner i etterkant, men dette er svært sjelden (ca. 4% av våre operasjoner). Skulle du få arrdannelse kan vi som regel få bort dette med kortisoninjeksjoner. 

Slik foregår konsultasjonstimen

Dersom du vurderer å gjennomføre en neseoperasjon, bør du bestille en konsultasjon hos oss, slik at vi kan vurdere din situasjon. Legene hos Bærum Plastikkirurgi er noen av Norges ledende kirurger når det kommer til neseplastikk. 

Det er sannsynligvis ingen annen kirurg som har operert like mange neser i Norge som Dr. Bunæs. 

Under konsultasjonen vil du få utdypende informasjon om inngrepet, og anbefalinger til behandling etter dine ønsker og ditt utgangspunkt. Før du møter opp til timen, anbefaler vi at du har lest deg litt opp på neseoperasjoner på behandlingssidene våre.

Slik er du bedre forberedt og får mest mulig ut av timen din hos oss. Du bør også skaffe deg en oversikt over medisiner og lignende som du bruker jevnlig, da dette kan påvirke valg av behandling. 

Vurderer du neseplastikk? Ta kontakt for å bestille time til uforpliktende konsultasjon. Fører konsultasjonen til behandling hos oss, trekkes den fra prisen. Vi ser frem til å møte deg!

Bestill konsultasjon

Nesten alle er spente og nervøse før et inngrep. Du får all informasjonen du trenger på konsultasjonen, slik at du kan komme godt forberedt på operasjonsdagen. 

Før operasjonen må du fylle ut et helseskjema slik at vi får nødvendig informasjon om din helsetilstand. Møt opp på operasjonsdagen usminket, uten piercinger og i behagelig tøy, og ta med deg de smertestillende legemidlene du har fått resept på.

Videre kan du lese mer om hva du bør vite om å gjennomgå en neseoperasjon. Det er lurt å være godt forberedt, men vi gir deg også all informasjon du har behov for under konsultasjonen. 

Forberedelser i forkant av neseoperasjon

I forkant av en neseoperasjon er det visse ting du må gjøre, eller unngå å gjøre. De siste to ukene før operasjonen skal du unngå alle medisiner som kan påvirke blodets levringsevne. Dette gjelder særlig medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre eller betennelsesdempende midler. Dersom du bruker disse medisinene fast som følge av hjerte- og karsykdom, kan vi dessverre ikke tilby deg operasjon på grunn av økt risiko for blødning. 

Du skal heller ikke innta visse vitamintilskudd før operasjonen fordi disse kan påvirke koaguleringstiden, for eksempel E-vitamin.

I tillegg bør du ha et normalt, sunt kosthold i tiden før operasjonen, og slutte å røyke i fire uker før og etter operasjonen. Dersom du røyker kan blodsirkulasjonen reduseres, noe som påvirker sårtilhelingen. 

På selve operasjonsdagen

På selve dagen skal du faste de siste seks timene før inngrepet. Du kan drikke litt vann eller saft inntil to timer før inngrepet, men utover dette skal du unngå å spise, drikke, røyke, tygge tyggegummi, suge på drops og lignende.  

På sykehuset blir du møtt av våre vennlige anestesileger og sykepleiere, som informerer deg om narkosen du skal gjennomføre. I forkant av operasjonen møter du også kirurgen for en siste gjennomgang av inngrepet. Her tegner vi nøyaktig hvordan neseoperasjonen skal utføres. 

Etter operasjonen

Like etter operasjonen blir du liggende til observasjon før du reiser hjem. Det bør være en voksen person som henter deg og er sammen med deg den første natten etter operasjonen. 

Den første uken bør du holde deg mest mulig i ro. Under denne kan du også oppleve hevelse og noe smerter, i tillegg til at nesen gjerne føles tett. Dette er helt vanlig. 

Det er vanlig med noe blødning de første dagene etter en neseoperasjon. For at tilhelingsperioden skal bli best mulig, er det viktig at du unngår å snyte eller være borti nesen. Utvendig bandasje og støtteplater fjernes som regel etter en uke, ved kontroll hos oss. 

Trening etter en neseoperasjon

Etter en neseoperasjon skal du unngå trening de første to-fire ukene. Når du først starter opp treningen igjen, er det viktig å være forsiktig og teste seg frem. Lytt til kroppen, og gjør heller korte økter i starten, for så å øke intensiteten på treningen etter hvert. Trening og idrett der fysisk kontakt forekommer må utsettes i minst tre måneder. 

Hør Linn fortelle om sin opplevelse hos oss

Mulige komplikasjoner etter neseoperasjon

Resultatet av en neseoperasjon er vanligvis svært gode, og komplikasjoner forekommer sjelden. Men som ved all annen kirurgi er det knyttet en viss risiko til inngrepet. Skulle det oppstå komplikasjoner etter en operasjon her hos Bærum Plastikkirurgi, har vi kompetansen til å ordne opp i disse raskt og smertefritt. 

Blødning

Dette er den mest vanlige komplikasjonen i forbindelse med de fleste kirurgiske inngrep. Ved en blødning etter neseplastikk, vil det renne blod fra nesen foran eller bakover i svelget. I enkelte tilfeller må man gjøre et nytt kirurgisk inngrep, eller sette inn noe som blokkerer blødningen i nesen. 

Pusteproblemer

Rett etter en neseoperasjon er det vanlig å oppleve at nesen føles tett, men varige pusteproblemer gjennom nesen forekommer svært sjelden. 

Infeksjoner 

Komplikasjoner som infeksjoner og propp er svært sjeldne etter en neseoperasjon. Skulle det oppstå en infeksjon behandles dette normalt med antibiotika. 

Nedsatt tilheling

Både i forkant og etterkant av en operasjon er det visse ting du bør gjøre for å sikre best mulig tilheling. Dersom tilhelingsevnen blir nedsatt for eksempel ved røyking, kan dette føre til arr. Nikotin kan hindre at sårene gror godt, i tillegg til at det gir økt risiko for andre komplikasjoner.


Ofte stilte spørsmål og svar om neseoperasjon

Er behandlingen smertefull?

En neseoperasjon er vanligvis ikke smertefull, heller ikke etter inngrepet. Du får med deg smertestillende medikamenter som tar brodden av ubehaget.

Noe hevelse og lette blåmerker under øynene kan forekomme de første dagene etter operasjonen, men det verste gir seg etter de første 48 timene.

Hvordan skal jeg forberede meg til operasjonen?

I to uker før operasjonen skal du unngå visse medikamenter som virker inn på blodets levringsevne, og vi fraråder deg å røyke da dette også påvirker blodsirkulasjonen. På operasjonsdagen skal du møte opp fastende. 

Les mer her

Hva må jeg passe på etter operasjonen?

Etter operasjonen må du ha tamponger inne i nesen i to dager og bandasje i en uke. Etter dette har mesteparten av hevelsen lagt seg og du kan nyte din nye nese. Du må fortsatt bruke teip over neseryggen hver natt i minst 14 dager. Unngå å snyte nesen de første dagene etter operasjonen. De første ukene etter operasjonen skal du også unngå svømming i svømmehall.

Må jeg sykemelde meg?

De fleste er sykemeldt i en ukes tid. Etter to uker er nesen like sterk som før, og du kan begynne å leve og trene som normalt igjen.

Hvor lang tid tar det før nesen ser normal ut?

Rekonvalesenstiden etter operasjonen er kort. Hevelse og blåmerker forsvinner vanligvis i løpet av en uke. I løpet av de to første ukene etter operasjonen vil nesen se fin ut, men det kan ta lang tid før endelig resultat kan bedømmes. Derfor har vi alltid kontroll etter ett år. 

Hvor lenge har man på bandasje etter en neseoperasjon?

Normalt har man på bandasje og støtteplater i en ukes tid etter inngrepet. Dette fjerner vi på kontrollbesøk ved klinikken. 

Hvordan kan jeg sove etter inngrepet?

Vi anbefaler at du ligger med hodet høyt etter inngrepet slik at du unngår hevelse og ubehag. Unngå å sove på siden eller magen da det kan føre til at nesen blir klemt.

Er neseoperasjon trygt?

Neseoperasjon er forbundet med tilsvarende risiko som enhver annen kirurgisk operasjon. Ved å velge en kompetent og erfaren kirurg kan du sikre deg et pent og naturlig resultat. Dr. Jarl Bunæs hos Bærum Plastikkirurgi er en av de mest erfarne på området i Norge, og har operert mer enn 20 000 neser hittil. 

Hvordan renser man neseborene etter neseplastikk?

For å rense neseborene kan du fukte en Q-tips og vaske forsiktig. Dersom det er vanskelig å komme til, kan du bruke en pinsett for å holde neseborene åpne. 

Når kan man sole seg igjen?

Du kan sole deg så snart blåmerkene er borte, normalt etter 1-2 uker. Husk likevel å bruke solkrem med høy faktor på nesen i minst ett halvt år etter inngrepet. 

Hva koster operasjonen?

Hva operasjonen koster er individuelt da alle neser er forskjellige. Hvis konsultasjonen ender med behandling hos oss, trekkes denne fra totalprisen. 

Se estimert prisliste her.

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Neseoperasjon
Bihulekirurgi
Fra 17 800,-
Neseplastikk
Fra 49 000,-
Septum / Neseskillevegg
Fra 18 600,-
Konsultasjon: Øre, Nese og Hals
980,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Ansiktskirurgi

Fettransplantasjon ansikt

Fettransplantasjon til ansikt innebærer å hente fett til ansiktet fra et annet sted på kroppen. Dette utfyller tap av volum og korrigerer eventuell asymmetri som kan være medfødt eller etter en skade.

Øyelokkoperasjon Oslo

Tunge øyelokk og poser under øynene skyldes overflødig hud. Dette kan hos enkelte komme allerede i ung alder, og er som regel genetisk betinget. Overflødig hud kan enkelt korrigeres med en øyelokkoperasjon.

Neseoperasjon Oslo

Vi har omfattende erfaring med funksjonell og kosmetisk neseoperasjon ved vår klinikk utenfor Oslo. Vår egen Dr. Bunæs har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft Oslo

Bærum Plastikkirurgi ligger i Sandvika, kun 15 minutter fra Oslo sentrum. Her utfører vi ansiktsløft (facelift) samt annen plastisk kirurgi og behandlinger av ansikt og kropp.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, noe som gjør at man ser eldre ut. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever å få tunge øyelokk og poser under øynene som gjør at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med plastisk kirurgi.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Kontakt oss