fbpx
Neseoperasjon
Dr. Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner, og har operert flest neser i Norge - 20 000 hittil.

Med en neseoperasjon, eller neseplastikk, kan du endre form og størrelse på nesen, enten du ønsker å rette nesen eller endre størrelsen på nesetippen. Målet er å få en nese som står i proporsjon til resten av ansiktet 

Ønsker du en konsultasjon om mulig neseoperasjon hos Dr. Bunæs? Konsultasjonen er helt uforpliktende, og hvis du ender opp med behandling hos oss trekkes konsultasjonen fra totalprisen. Vi tilbyr også 100% fornøydgaranti.

Norges fremste ekspert på neser

Samlet har legene hos Bærum Plastikkirurgi Norges lengste og bredeste erfaring innen estetiske og funksjonelle plastisk kirurgiske inngrep for alle områder av kroppen. Vi bruker avanserte og moderne metoder som fører til et finere og mer naturlig resultat. 

Hos oss møter du kirurgene Dr. Bugge og Dr. Bunæs. Dr. Bugge har omfattende erfaring med rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi og utfører det aller meste innen estetisk plastikkirurgi. Dr. Bunæs har mer enn 30 års erfaring med kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi og er ledende innen neseoperasjoner. Har holdt utallige kurs og internasjonale kongresser.

Du kan derfor være trygg på at du er i svært gode hender hos Bærum Plastikkirurgi. 

Dette er en neseoperasjon

Neseoperasjoner er i dag en av de vanligste plastiske operasjonene, både på grunn av estetiske årsaker og som rekonstruksjon etter skader. De fleste neseoperasjoner gjøres i sedasjon og lokalbedøvelse. Operasjonen har til hensikt å endre på nesens utseende samt bedre dens funksjon dersom det er nødvendig.

Det finnes mange ulike neseformer: Ørnenese, skjeve neser med nedsatt luftpassasje, brede tipper, skjeve tipper etc. Det viktigste med en neseoperasjon er at man lager en nese som passer til personen, både i forhold til ansiktet og kroppen. 

Vi utfører de fleste neseoperasjoner uten utvendige snitt. Ved problematiske tipp-inngrep må vi åpne nesen med et lite snitt i stolpen mellom neseborene. Dette kalles åpen neseplastikk. I slike tilfeller må huden sys igjen og stingene fjernes etter omtrent en uke. 

Hvorfor velger noen neseoperasjon?

Nesen har en fremtredende posisjon i ansiktet og enhver operasjon må individuelt tilpasses ansiktet til den enkelte. Derfor er det viktig med konsultasjon hos en lege som har lang erfaring med denne type kirurgi. Ansiktsform og kontur er avgjørende i forhold til hva som kan og bør gjøres. 

Frem til puberteten er de færreste neser for fremtredende eller sjenerende. Etter puberteten kan nesen forandre form, noe som avhenger av gener. Har man fått en skade i barneårene, blir dette sjelden korrigert når det skjer. Man ser kanskje ikke omfanget av skaden før nesen er fullvokst. Luftpassasjen kan også ha blitt påvirket uten at dette oppdages. 

Hvem kan operere nesen?

Samar Obagi og hennes to døtre, alle tre operert på Bærum Plastikkirurgi av Jarl Bunæs. 

Personer med en nese som avviker fra det “normale” kan utvikle ulike psykiske plager. Noen har helt enkelt andre ønsker for hvordan nesen skal se ut, og for disse kan det være aktuelt å endre på nesens utseende. Andre opererer nesen for å forbedre luftpassasjen.

Alle friske personer kan gjennomføre en neseoperasjon, og vi opererer neser helt ned i 15-årsalderen med foreldrenes samtykke. Det er viktig at pasienten har realistiske forventninger til det endelige resultatet. Målet med operasjonen er å oppnå et mest mulig naturlig resultat samt god funksjon uten synlige arr. 

Forventet resultat av operasjonen

En neseoperasjon gir som oftest svært gode resultater og rekonvalesenstiden er kort. Etter omtrent to uker er nesen like sterk som før, og du kan gjenoppta normal trening og annen fysisk aktivitet. 

En neseoperasjon regnes som den vanskeligste ansiktsoperasjonen. Det krever en meget dyktig og erfaren kirurg. Noen pasienter opplever en hevelse bak nesetippen etter noen uker (arrdannelse), og derfor er det viktig å teipe nesen hver natt i minst 14 dager eller mer. 

I enkelte tilfeller er det nødvendig med små korreksjoner i etterkant, men dette er svært sjelden (ca. 4% av våre operasjoner). Skulle du få arrdannelse kan vi som regel få bort dette med kortisoninjeksjoner. 

Bestill konsultasjon

Slik foregår konsultasjonstimen

Dersom du vurderer å gjennomføre en neseoperasjon, bør du først og fremst bestille en konsultasjonstime. Legene hos Bærum Plastikkirurgi er noen av Norges ledende kirurger når det kommer til neseplastikk. Det er få som har operert like mange neser i Norge som Dr. Bunæs. 

Under konsultasjonen vil du få utdypende informasjon om inngrepet, og anbefalinger til behandling etter dine ønsker og ditt utgangspunkt. Før du møter opp til timen, anbefaler vi at du har lest deg litt opp på neseoperasjoner på behandlingssidene våre. Slik er du bedre forberedt og får mest mulig ut av timen din hos oss. Du bør også skaffe deg en oversikt over medisiner og lignende som du bruker jevnlig, da dette kan påvirke valg av behandling. 

Vurderer du neseplastikk? Bestill gjerne en time til konsultasjon i dag – vi ser frem til å se deg! 

Før operasjonen

I forkant av en neseoperasjon er det visse ting du må gjøre, eller unngå. De siste to ukene før operasjonen skal du unngå alle medisiner som kan påvirke blodets levringsevne. Dette gjelder særlig medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre, betennelsesdempende midler og vitamin E i store doser. 

I tillegg bør du ha et normalt, sunt kosthold i tiden før operasjonen, og slutte å røyke i fire uker før og etter operasjonen. Ved røyking kan nemlig blodsirkulasjonen reduseres, noe som påvirker sårtilhelingen. 

På selve operasjonsdagen

På selve dagen må du ha fastet de siste 6 timene før et inngrep, men du kan drikke litt vann/saft inntil 2 timer før operasjonen. Du må dukke opp i god tid til operasjonen, usminket og uten smykker. 

På sykehuset blir du møtt av våre anestesileger og sykepleiere, som informerer deg om narkosen du skal gjennomføre. I forkant av operasjonen møter du også kirurgen for en siste gjennomgang av inngrepet. Her tegner vi nøyaktig hvordan neseoperasjonen skal utføres. 

Etter operasjonen

Like etter operasjonen blir du liggende til observasjon før du reiser hjem. Den første uken bør du holde deg mest mulig i ro. Under denne kan du også oppleve hevelse og noe smerter, i tillegg til at nesen gjerne føles tett. Dette er helt vanlig. 

Det er vanlig med noe blødning de første dagene etter en neseoperasjon. For at tilhelingsperioden skal bli best mulig, er det viktig at du unngår å snyte eller være borti nesen. Utvendig bandasje og støtteplater fjernes som regel etter en uke, ved kontroll hos oss. 

Trening etter en neseoperasjon

Etter en neseoperasjon skal du unngå trening de første 2-4 ukene. Når du først starter opp treningen igjen, er det viktig å være forsiktig og teste deg frem. Lytt til kroppen, og gjør heller korte økter i starten, for så å intensivere treningen etter hvert. Trening og idrett der fysisk kontakt forekommer må utsettes i minst 3 måneder. 

Hør Linn fortelle om sin opplevelse hos oss

Mulige komplikasjoner

Resultatet av en neseoperasjon er i de aller fleste tilfeller svært gode, og komplikasjoner forekommer sjelden. Men som ved all plastisk kirurgi er det knyttet en viss risiko til inngrepet. Skulle det oppstå komplikasjoner etter en operasjon her hos Bærum Plastikk, har vi kompetansen til å ordne opp i disse raskt og smertefritt. 

Blødning

Dette er den mest vanlige komplikasjonen i forbindelse med de fleste kirurgiske inngrep. Ved en blødning etter neseplastikk, vil det renne blod fra nesen foran eller bakover i svelget. I enkelte tilfeller må man gjøre et nytt kirurgisk inngrep, eller sette inn noe som blokkerer blødningen i nesen. 

Pusteproblemer

Rett etter en neseoperasjon er det vanlig å oppleve at nesen føles tett, men varige pusteproblemer forekommer svært sjelden. 

Infeksjoner 

Komplikasjoner som infeksjoner og propp er svært sjeldne etter en neseoperasjon. Skulle det oppstå en infeksjon behandles dette normalt med antibiotika. 

Nedsatt tilheling

Både i forkant og etterkant av en operasjon er det visse ting du bør gjøre for å sikre best mulig tilheling. Dersom tilhelingsevnen blir nedsatt, kan dette føre til arr. Blant annet kan nikotin hindre at sårene gror godt, i tillegg til at det gir økt risiko for andre komplikasjoner.


Spørsmål og svar om neseoperasjon

Er behandlingen smertefull?

De fleste neseoperasjoner er ikke smertefulle, heller ikke etter inngrepet. Noe hevelse og lette blåmerker kan forekomme de første dagene etter operasjonen. 

Hvordan skal jeg forberede meg til operasjonen?

I to uker før operasjonen skal du unngå visse medikamenter som virker inn på blodets levringsevne, og vi fraråder deg å røyke da dette også påvirker blodsirkulasjonen. På operasjonsdagen skal du møte opp fastende. Les mer her

Hva må jeg passe på etter operasjonen?

Etter operasjonen må du ha tamponger i nesen i to dager og bandasje i en uke. Etter dette har mesteparten av hevelsen lagt seg og du kan nyte din nye nese. Du må fortsatt bruke teip over neseryggen hver natt i minst 14 dager. 

Må jeg sykemelde meg?

De fleste er sykemeldt i en ukes tid. Etter to uker er nesen like sterk som før, og du kan begynne å leve og trene som normalt igjen. 

Hvor lang tid tar det før nesen ser normal ut?

Rekonvalesenstiden etter operasjonen er kort. Hevelse og blåmerker forsvinner vanligvis i løpet av en uke. Etter 14 dager ser nesen fin ut, men det kan ta lang tid før endelig resultat kan bedømmes, derfor har vi alltid kontroll etter 1 år. 

Hva koster operasjonen?

Hva operasjonen koster er individuelt da alle neser er forskjellige. Hvis konsultasjonen ender med behandling hos oss, trekkes denne fra totalprisen. 

Se estimert prisliste her

Neseoperasjon
Bihulekirurgi
Fra 17 800,-
Neseplastikk
Fra 49 000,-
Septum / Neseskillevegg
Fra 18 600,-
Konsultasjon: Øre, Nese og Hals
980,-
Ansiktskirurgi

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, får groper under øynene og slunkne, innsunkne kinn. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer, slik at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat gjennom en øyelokkoperasjon.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Fettsuging dobbelthake

Fettposer under haken, såkalt dobbelthake, oppleves ofte plagsomt for dem som har det. Mange ønsker hjelp for dette, og ved Bærum Plastikkirurgi har vi flere alternative behandlingsmetoder.

Halsløft

Halsløft går ut på å fjerne overflødig hud på halsen kirurgisk, stramme muskelbånd og redusere fett. Det vanligste er å kombinere inngrepet med et ansiktsløft.

Operasjon for utstående ører

Utstående ører er en medfødt og som regel arvelig defekt. Øret, enten ett eller begge, står mer ut fra hodet enn normalt. En operasjon for utstående ører forbedrer formen til de utstående ørene, og gjør at de blir liggende tettere inntil hodet.

Trådløft

Trådløft er en skånsom form for ansiktsløft. Du slipper et kirurgisk inngrep og gir både ansikt og hals et friskere, glattere og mer ungdommelig utseende.

Kontakt oss