fbpx
Melasma
Melasma er en vanlig hudtilstand som oftest utvikler seg som pigmentforandringer i ansiktet og fremstår som mørkere pigmentering.

Hudpigmentering er et av de vanligste problemene som en hudlege behandler. Melanocytene er cellene som produserer melamin, hudens pigment, og er ansvarlig for alle problemer knyttet til hudpigmentering. Disse er meget sensitive for en rekke faktorer, både fra innsiden og utsiden av kroppen, som sollys, UV-stråling og diverse hormonelle endringer. 

Ledende innen hudforbedrene behandling

Legene ved Bærum Plastikkirurgi har lang erfaring med hudproblemer som skyldes pigmentforandringer i ansiktet, deriblant Melasma.                  

Dr. Jarl Bunæs er en ledende ansiktskirurg og utfører en rekke kirurgiske inngrep, i tillegg til hudbehandlinger. Han har jobbet som ØNH-spesialist siden 1972, og i 1986 etablerte han den første private klinikken innen estetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi i Norge, klinikk Granfos. 

Bunæs startet med Obagi-behandling (nå ZO) i 1992. Han stiftet også selskapet Hudhelse for over 20 år siden for å dele sin kunnskap om hudforbedringsbehandlinger.

Hva er Melasma?

Melasma, eller chloasma, er en hudforandring som viser seg om brune flekker i huden, og påvirker vanligvis kinnene, pannen, overleppen, nesen og haken – oftest på en symmetrisk måte. Tilstanden kan også være begrenset til kinnene og nesen eller huden over kjeveområdet. 

Melasma er en vanlig tilstand hos gravide og forekommer hos opptil 70 prosent av gravide kvinner. Melasma er også vanlig blant personer som bruker p-piller. Tilstanden forverres dersom området utsettes for sollys og annen UV-stråling. 

Man tror Melasma skyldes hormonelle forandringer, men det er uenigheter rundt opphavet. Heldigvis finnes det flere effektive behandlingsmetoder, avhengig av ditt utgangspunkt. 

Behandling av Melasma

Det er flere ingredienser som kan redusere pigmentdannelse i huden. Vi bruker en blanding av hydrokinon og A-vitaminsyre som er en del av ZO-systemet.

For å finne ut hvilken behandling som passer deg, må vi først finne ut hvor dypt pigmenteringen ligger, enten i overhuden eller lærhuden. Dersom pigmenteringen ligger i overhuden benyttes en 6-12 ukers krembehandling med Zo-systemet. Ved sistnevnte må vi også gjøre en kjemisk peel etter krembehandlingen. 

Kjemisk peeling

Vi bruker ZO Controlled Depth Peel som er en TCA-peel (trikloreddiksyre). Dette er en kraftigere peel enn fruktsyre-peeler og er designet for å stramme opp og fornye huden. 

Vi utfører denne peelen i sedasjon med rikelig smertestillende. Behandlingen tar ca. 10 minutter og etter ytterligere 5 minutter er ubehaget borte. Etter behandlingen kan du bli hoven og øvre hudlag starter å flasse av etter 3 til 4 dager. 

Avhengig av hudtype og peel er huden mer eller mindre tilbake til normalen etter 7- 14 dager. De aller fleste, spesielt de med lys hudfarge, vil da være kvitt sin Melasma. Vær likevel OBS på at tilstanden kan komme tilbake.

Ting å passe på i tiden etter behandlingen

For å sikre best mulig resultat etter endt behandling bør du unngå direkte sollys og annen UV-stråling. Beskytt huden med SPF 50. Du kan utføre aktiviteter som trening og dusjing som normalt. 

Bivirkninger etter kjemisk peeling

Dr. Bunæs var en av de første i Norge som utførte behandling med Zo-serien i 1992. Han har lang erfaring innen hudpleie og vi ser meget sjelden bivirkninger knyttet til behandling av Melasma hos Bærum Plastikkirurgi. 

Hyperpigmentering

Den vanligste bivirkningen etter kjemisk peeling er hyperpigmentering hos mørkere hudtyper. Hyperpigmentering forårsakes av overproduksjon av melanin, noe som kan skje ved inflammasjon. Derfor er det svært viktig med en lengre krembehandling med ZO for disse hudtypene. 

Arrdannelse

Arreaksjoner i huden kan også forekomme dersom det brukes en for dyp peel i forhold til hudtype eller betennelse. Nettopp derfor er det viktig med en grundig konsultasjon i forkant av behandlingen. 

Bestill konsultasjon

Spørsmål og svar

Hvor lang tid tar behandlingen?

Hvor lang tid behandlingen tar avhenger av type peeling. Selve peelingen tar 5-10 minutter. 

Hvem kan utføre kjemisk peeling?

I utgangspunktet kan alle friske kvinner og menn over 18 år utføre kjemisk peeling. Behandlingen er spesielt egnet for deg med pigmentforandringer, solskader og aknearr. 

Hvem kan ikke utføre kjemisk peeling?

Vi behandler ikke personer med unormal arrdannelse eller som har reagert kraftig på tilsvarende behandling tidligere. Vi behandler heller ikke gravide og ammende. 

Hvor lang er restitusjonstiden?

Restitusjonstiden etter kjemisk peeling avhenger av hvilken type peeling som er blitt gjort. Ved dypere peeling bør du la det behandlede området være i fred i 1-2 uker. Huden er tilbake til normalen etter ca. 4 uker. 

Gir behandlingen varig resultat?

Melasma er i utgangspunktet en kronisk tilstand, men kan bedres over tid og med behandling. Vær obs på at sollys kan forverre tilstanden, så bruk solbeskyttelse.  

Er behandlingen smertefull?

Det er ingen ubehag forbundet med behandling knyttet til hydrokinon eller vitamin A. Ved  kjemisk peeling kan man oppleve at det brenner eller svir litt i huden under påføring. 

Hva koster behandlingen? 

Prisen avhenger av flere faktorer, både individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen i vår oversikt en såkalt “fra-pris”. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen. Se en oversikt over estimerte priser her.

Melasma
Konsultasjon: Hudlege
1 650,-
Hud

Belkyra

Belkyra er en moderne og ikke-kirurgisk injeksjonsteknikk som brukes til å redusere overflødig og uønsket fett under haken.

Hudkreft

Å sjekke huden regelmessig bidrar til at man kan oppdage forskjellige former for hudkreft tidlig. Da kan pasienten få adekvat behandling, og risikoen for å få alvorlig forløp reduseres.

Aknearr

Det er flere måter å behandle aknearr på avhengig av dybde og utbredelse. Siden 1994 har vi først og fremst behandlet aknearr med CO2-laser.

Anti aging

Aldringsprosessen begynner i 20-årene, men vil utvikle seg forskjellig fra person til person. Anti aging brukes om produkter og behandlinger som har som formål å bremse eller redusere aldringstegn.

Endymed

Endymed tilbyr effektive radiofrekvensbehandlinger for hudoppstramming av ansikt og kropp, figurforming og behandling av cellulitter. Endymeds innovative 3Deep teknologi leverer avansert radiofrekvensenergi i huden og bidrar til å styre hudens naturlige kollagenproduksjon. Resultatet er en strammere og fastere hud. Endymed3Deep er FDA godkjent (Food and Drug Administration) og CE merket. Radiofrekvens behandling er en kjent behandlingsmetode i medisinske og estetiske behandlinger.

Sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er ved hjelp av laser. Vi benytter en såkalt YAG-laser som fjerner blodkarene permanent.

Botulinum Toksin Injeksjon

Har du linjer og furer i pannen eller «sinnarynke» mellom øyenbrynene som du irriterer deg over når du ser deg i speilet? Eller synes du «kråketærne» som kommer frem i øvre del av kinnene når du smiler kunne vært mindre synlige? Da kan kanskje en Botulinum Toksin injeksjon være noe for deg.

Filler

Filler er samlebetegnelsen for kunstig fremstilte injeksjonsprodukter, som brukes til å midlertidig “fylle ut” områder i ansiktet og redusere rynker.

Kjemisk peeling

Behandling med kjemisk peeling kan være løsningen for deg som er plaget med pigmentforandringer (melasma), arrdannelser, rynker, solskader eller rett og slett har litt sliten og slapp hud i ansiktet.

Hudforbedring

Et sikkert aldringstegn er utviklingen av linjer og rynker i ansiktet. Pigmentflekker og synlige blodårer kan også komme med alderen. Visste du forresten at huden din starter aldringen allerede i 25-30 års alderen? Det som i praksis skjer er at huden etter hvert mister elastin og kollagen som bidrar til at huden reduserer glød og ungdommelighet. Det medisinske kremprogrammet fra ZO Skin Health motvirker slike forandringer i huden, og kan brukes alene som en behandling for hudfornying, eller i kombinasjon med andre behandlinger.

Kontakt oss