fbpx
Laserbehandling
Ønsker du en behandling for aldersforandringer i huden som er mindre omfattende enn kosmetisk kirurgi, kan laserbehandling være et alternativ med god effekt.

Behandling med laser egner seg godt for å redusere vanlige aldringstegn som rynker, arr og sprengte blodkar. Hvor mange behandlinger du trenger avhenger av ditt individuelle utgangspunkt.

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du noen av Norges mest erfarne kosmetiske kirurger, Dr. Bugge og Dr. Bunæs. Sammen sørger vi for at du oppnår et best mulig resultat, og du blir godt ivaretatt på klinikken. Du er i gode hender hos oss. 

Dette er laserbehandling

Laser har vært brukt til medisinsk behandling i flere tiår. I dag er teknologien ytterligere forbedret, og bruk av laser til kosmetiske formål er svært vanlig. Ved bruk av laser er det mulig å behandle huden punkt for punkt, slik at rynker, slapp hud, arr, grov hud og andre aldringstegn reduseres. 

Det er vanligvis nødvendig med flere behandlinger for å oppnå best mulig resultat. 

Det finnes ulike typer laserbehandling. Avhengig av hvilke områder i huden som skal behandles, bruker vi følgende maskiner:

CO2- laser

Bærum Plastikkirurgi, tidligere Klinikk Bunæs, fikk som en av de aller første i Europa sin første CO2-laser, Ultrapuls 5000, i 1994. Denne er fortsatt flittig i bruk og har selvfølgelig fått en nyere bror for noen år siden. 

CO2-laser brukes gjerne innen øyelokksplastikk som et skjærende instrument, men også til hudfornyelse som utjevning av rynker, arr og pigmentflekker, samt behandling av begynnende hudkreft (actinic keratose), godartete føflekker og hudutvekster (fibromer). 

HARMONY (YAG og IPL)

Vi benytter i hovedsak 2 ulike former for laserbehandling. Med YAG-fargelaser behandler vi fine blodårer (couprose) i ansikt og på ben. Med IPL-laser (intensive puls light) behandler vi diffus rødme i kinnene og pigmentflekker.

Som regel må det flere behandlinger til for et godt resultat, med 3 ukers mellomrom for hver behandling.

Etter behandlingen

Områdene som behandles skal holdes borte fra sol, både før og etter behandlingen. Mange velger derfor å utføre laserbehandling om vinteren, men det går også fint å gjøre behandlingen om sommeren så lenge du er nøye. Hold deg ute av sola og bruk høy solfaktor, solbriller og hatt. 

Komplikasjoner og risiko

Ved behandling med våre nye CO2-lasere ser vi sjelden bivirkninger som arrdannelser og hvite flekker. Fordelen ved å bruke laser ved øyelokkirurgi er at det ikke blør og at det sjelden forekommer blåmerker. Etter peeling med denne laseren tar det fra 7 til 14 dager før huden er tilhelet. Etter en HARMONY-behandling er man kun rød i noen dager.

De fleste som gjennomgår en laserbehandling kan imidlertid oppleve kortvarig svie, med noe rødhet og litt hevelse rett etter behandlingen. Dette går over i løpet av et par dager. Det er mulig å gå rett tilbake på jobb etter behandlingen, lett sminke kan dekke over rødhet.

Behandlingen utføres med lokalbedøvelse slik at du kan slappe helt av mens behandlingen pågår. 

Kjemisk peeling

Hos Bærum Plastikkirurgi tilbyr vi også kjemisk peeling. Dette er et godt alternativ til behandling av arr, solskader, rynker og pigmentflekker. Vi tilbyr følgende behandlinger med kjemisk peeling:

  • Overfladisk peeling( party peel)
  • ZO Control Depth Peel
Bestill konsultasjon

Spørsmål og svar om laserbehandling

Hva er best av laserbehandling og kjemisk peeling?

Begge behandlingene er gode alternativer, i tillegg til kosmetiske kirurgi, for hudfornyelse. Laserbehandling er best for dypere rynker og arr. Kjemisk peel er best for oppstramming av huden og uthevning av pigmentforstyrrelser.

Hvordan ser jeg ut etter en laserbehandling?

De første dagene etter behandlingen kan du oppleve kortvarig svie, rødhet og hevelse. Innen ca. 14 dager etter behandlingen blir gode resultater synlige. Hudfargen blir friskere, hudens overflate blir jevnere og fine linjer og aldringstegn reduseres. Huden vil føles mykere og fastere, og du ser frisk og sunn ut. 

Hvem kan få utført laserbehandling?

Alle friske mennesker over 18 år kan få utført behandlingen. 

Hva koster det?

Prisen på akkurat din behandling avhenger av ditt individuelle utgangspunkt. Vi kan derfor ikke vite hva det vil koste før du har vært på konsultasjon hos oss. De fleste har behov for flere behandlinger for et best mulig resultat. 

Hvem utfører behandlingen?

Hos Bærum Plastikkirurgi utføres laserbehandling av Dr. Øyvind Borch Bugge og Dr. Jarl Bunæs. Begge har omfattende erfaring med estetiske behandlinger samt kosmetisk og rekonstruktiv kirurgi. 

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Laserbehandling
IPL pr.behandling
3 500,-
Yag pr.behandling
1 800,-
Endymed: Kropp
Fra 3 000,-
Konsultasjon: Hudlege
1 650,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Hud

Svettebehandling

Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering. Noen plages av overdreven svetting, og trenger svettebehandling. Hos Bærum Plastikkirurgi får du den hjelpen du trenger.

Hudforbedring

Bærum Plastikkirurgi tilbyr hudforbedring av hals, bryst og ansikt. Vi utfører flere ulike behandlinger for huden med godt resultat.

Anti aging

Aldringsprosessen begynner i 20-årene, men vil utvikle seg forskjellig fra person til person. Anti aging brukes om produkter og behandlinger som har som formål å bremse eller redusere aldringstegn.

Kjemisk peeling

Behandling med kjemisk peeling kan være løsningen for deg som er plaget med pigmentforandringer (melasma), arrdannelser, rynker, solskader eller rett og slett har litt sliten og slapp hud i ansiktet.

Aknearr

Det er flere måter å behandle aknearr på avhengig av dybde og utbredelse. Siden 1994 har vi først og fremst behandlet aknearr med CO2-laser.

Melasma

Melasma er en vanlig hudtilstand som oftest utvikler seg som pigmentforandringer i ansiktet og fremstår som mørkere pigmentering.

Endymed

EndyMed 3Deep® er et patentert system som leverer radiofrekvens(RF) for effektiv og trygg hudforbedring. Behandling med EndyMed passer for alle hudtyper og etnisiteter.

Botulinumtoksin-injeksjon

Behandling med botulinumtoksin-injeksjon, eller Botox, er en gift som lammer forbindelsen mellom nerver og muskel. Behandlingen brukes mot muskelkramper og for å redusere rynker og linjer i pannen, på halsen og rundt øynene.

Filler

Filler er samlebetegnelsen for kunstig fremstilte injeksjonsprodukter, som brukes til å midlertidig “fylle ut” områder i ansiktet og redusere rynker.

Sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er ved hjelp av laser. Vi benytter en såkalt YAG-laser som fjerner blodkarene permanent.

Kontakt oss