fbpx
Kjemisk peeling
Behandling med kjemisk peeling kan være løsningen for deg som er plaget med pigmentforandringer (melasma), arrdannelser, rynker, solskader eller rett og slett har litt sliten og slapp hud i ansiktet.

Kjemisk peeling stimulerer hudens elastiske og kollagene fibre og gjør huden ny og yngre. Vi startet med kjemiske peelinger i 1992 og har Norges lengste erfaring på dette området. Ved Bærum Plastikkirurgi gjør våre 2 kirurger, Dr. Jarl Bunæs og Øivind Bugge, sitt ytterste for at dine ønsker og forventninger skal bli møtt, og vi sørger for at du blir godt ivaretatt. 

Dette er en kjemisk peeling

Ved Bærum plastikkirurgi tilbyr vi flere typer kjemiske peelinger. Vår mest effektive peel kalles ZO Controlled Depth Peel og inneholder TCA eller trikloreddik syre som aktiv ingrediens. Denne peelen kan brukes på alle hudtyper og hudfarger. Den kan brukes som en overfladisk eksfoliering (party peel), eller som dyp eksofoliering i den midtre delen av lærhuden. Hensikten med behandlingen er å stimulere hudens produksjon av kollagen og elastin, slik at huden ser yngre og friskere ut.  

Behandlingen gjør huden kraftigere samt bedrer grunnsubstansen i huden som binder væske. Resultatet er at rynker, arr og pigmentflekker reduseres. I tilhelingsprosessen vil man flasse, men dette betyr ikke at huden blir tynnere. 

Hvem kan ta kjemisk peeling?

Alle som har fylt 18 år kan få kjemisk peeling av huden hos Bærum Plastikkirurgi. Behandlingen bør unngås i følgende situasjoner:

  • Ved infeksjon i huden
  • Første måneden etter bruk av aknemedisin (isotretinoin)
  • Ved nye operasjonssår
  • Allergi
  • Graviditet og amming
  • Ulike typer kjemisk peeling

I samtale med legen avklares ønsker og forventninger. Basert på ditt individuelle utgangspunkt benyttes ulike typer kjemisk peeling. Disse er:

ZO Retinol Stimulation Peel 

Denne peelingen kan utføres hjemme ved hjelp av en sterk retinolkrem, Radical Night Repair, som brukes morgen og kveld i store doser (5 pump) i 4-5 dager. Dette er rett og slett en “boost” til rask hudforbedring. 

ZO 3-Step Stimulation Peel

Dette er peel som gir huden en dypere eksfoliering og sterkere stimulering enn ZO Stimulation Peel. Behandlingen gjøres på klinikken i lett sedasjon og er ikke smertefull. Tilhelingsprosessen varer i ca. 5 dager.

ZO Control Depth Peel

ZO Control Depth Peel er en kjemisk peel der huden påføres trikloreddiksyre sammen med en blå base. Dette er en ordentlig peel, dvs. at den går ned i selve lærhuden. Slik gjenoppbygger den huden i dybden og huden etterlates stram og fornyet.

Peeling med CO2-laser

Vi bruker laser på dypere rynker, arr og ujevnheter i huden, ofte i etterkant av vår kjemiske peel. Behandling med CO2-laser er fraksjonert. Det vil si at mange små laserstråler trenger ned i dypere lag av huden og stimulerer det eksisterende hudlaget til å bli yngre og mer spenstig. 

I dag er laserpeeling mer skånsomt enn tidligere, og tilhelingen er raskere. Det er også mindre risiko for bivirkninger som hvite flekker og arr. 

PS. En kjemisk peeling er best for å bedre heng i huden (laxity) og pigmentforandringer (melasma), mens en laserpeel er best for å jevne ut dypere arr, rynker og andre ujevnheter. Ofte er en kombinasjon best.

Etter behandlingen

Etter en kjemisk peeling blir huden hoven og gir fra seg sårvæske. Etter en ZO Control Depth Peel ser huden som regel bra ut etter 7-14 dager. Man starter med ZOs kremprogram igjen etter 2-3 uker. Etter 6 uker ser man det endelige resultatet. 

Det kan ta noe lengre tid før huden er tilhelet etter en laserbehandling. Tilhelingen er avhengig av hudtype og hvor dypt man peeler.

Bestill konsultasjon

Forsiktig med sol

Et område som er behandlet med kjemisk peelingskal ikke utsettes for soling. Du må alltid bruke høy solfaktor og beskytte ansiktet med solbriller og hatt. På klinikken vil du få all nødvendig informasjon om hva du skal gjøre etter en kjemisk peeling – resultatet avhenger av dette. 

Komplikasjoner

Det er forbundet komplikasjoner til alle behandlinger, men hos Bærum Plastikkirurgi har vi den erfaringen og kompetansen som skal til for et godt resultat. 

I forkant av alle behandlinger må pasienten gjennomgå et kremprogram i minst 6 uker. Hovedingrediensen i disse kremene er retinol, eller A-vitaminsyre, og hydrokinon. Disse stoffene reduserer risikoen for bivirkning og øker resultatet.

Vanlige komplikasjoner ved kjemisk peeling er depigmentering, hyperpigmentering og arr. Hyperpigmentering går alltid bort etter hvert. Ved Bærum Plastikkirurgi ser vi heldigvis meget sjelden komplikasjoner.

Hva koster det?

Prisen på en kjemisk peeling er avhengig av en rekke faktorer, som dine individuelle forutsetninger og operasjonens omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten en såkalt “fra-pris”. Den endelige prisen på akkurat din behandling fastsettes i samtale med legen under konsultasjonen. 

Se estimert prisliste her

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Kjemisk peeling
ZO Control Depth Peel
18 000,-
Co2 laser peel (hele ansikt)
25 000,-
Co2 laser peel rundt munnen
8 000,-
Co2 laser peel rundt/under øynene
8 000,-
Kjemisk peel + Co2 laserpeel rundt munnen
30 000,-
Konsultasjon: Hudlege
1 650,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Hud

Svettebehandling

Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering. Noen plages av overdreven svetting, og trenger svettebehandling. Hos Bærum Plastikkirurgi får du den hjelpen du trenger.

Hudforbedring

Bærum Plastikkirurgi tilbyr hudforbedring av hals, bryst og ansikt. Vi utfører flere ulike behandlinger for huden med godt resultat.

Anti aging

Aldringsprosessen begynner i 20-årene, men vil utvikle seg forskjellig fra person til person. Anti aging brukes om produkter og behandlinger som har som formål å bremse eller redusere aldringstegn.

Laserbehandling

Ønsker du en behandling for aldersforandringer i huden som er mindre omfattende enn kosmetisk kirurgi, kan laserbehandling være et alternativ med god effekt.

Aknearr

Det er flere måter å behandle aknearr på avhengig av dybde og utbredelse. Siden 1994 har vi først og fremst behandlet aknearr med CO2-laser.

Melasma

Melasma er en vanlig hudtilstand som oftest utvikler seg som pigmentforandringer i ansiktet og fremstår som mørkere pigmentering.

Endymed

EndyMed 3Deep® er et patentert system som leverer radiofrekvens(RF) for effektiv og trygg hudforbedring. Behandling med EndyMed passer for alle hudtyper og etnisiteter.

Botulinumtoksin-injeksjon

Behandling med botulinumtoksin-injeksjon, eller Botox, er en gift som lammer forbindelsen mellom nerver og muskel. Behandlingen brukes mot muskelkramper og for å redusere rynker og linjer i pannen, på halsen og rundt øynene.

Filler

Filler er samlebetegnelsen for kunstig fremstilte injeksjonsprodukter, som brukes til å midlertidig “fylle ut” områder i ansiktet og redusere rynker.

Sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er ved hjelp av laser. Vi benytter en såkalt YAG-laser som fjerner blodkarene permanent.

Kontakt oss