Laserbehandling

Logo ikon

Behandling med laser egner seg godt for å redusere vanlige aldringstegn som blant annet sprengte blodkar, rynker og pigmentflekker. Det kreves behandling flere ganger for å oppleve ønsket og god effekt. Hvor mange behandlinger akkurat du trenger avhenger av ditt utgangspunkt.

Hos Christiania klinikken møter du noen av Norges mest erfarne kosmetiske kirurger, Dr. Bugge og Dr. Løseth. Sammen sørger vi for at du oppnår et best mulig resultat, og du blir godt ivaretatt på klinikken. Du er i gode hender hos oss.

Ung kvinne som gjennomgår laserbehandling
Bakgrunn Prikker
Portrett Håvar Løseth med Øyvind Borch Bugge, Bokhylle i bakgrunn

Dette er laserbehandling

Laser har vært brukt til medisinsk behandling i flere tiår. I dag er teknologien ytterligere forbedret, og bruk av laser til kosmetiske formål er svært vanlig. Ved bruk av laser er det mulig å behandle huden punkt for punkt, slik at rynker, slapp hud, arr, grov hud og andre aldringstegn reduseres.

Det kreves behandling flere ganger for å oppleve ønsket og god effekt. Hvor mange behandlinger akkurat du trenger avhenger av ditt utgangspunkt og ønsker til resultat. Vi sørger for at resultatet blir best mulig slik at du blir fornøyd.

Laserbehandling brukes for å behandle blant annet:

  • Rosacea
  • Pigmentflekker
  • Sprengte blodkar
  • Rødhet, også røde aknearr
  • Rynker

Det finnes ulike typer laserbehandling. Avhengig av hvilke områder i huden som skal behandles, bruker vi følgende maskiner:

CO2- laser

Christiania klinikken, tidligere Klinikk Bunæs, fikk som en av de aller første i Europa sin første CO2-laser, Ultrapuls 5000, i 1994. Denne er fortsatt flittig i bruk og har selvfølgelig fått en nyere bror for noen år siden.

CO2-laser brukes gjerne innen øyelokksplastikk som et skjærende instrument, men også til hudfornyelse som utjevning av rynker, arr og pigmentflekker, samt behandling av begynnende hudkreft (actinic keratose), godartete føflekker og hudutvekster (fibromer).

HARMONY (YAG og IPL)

Vi benytter i hovedsak 2 ulike former for laserbehandling. Med YAG-fargelaser behandler vi fine blodårer (couprose) i ansikt og på ben. Med IPL-laser (intensive puls light) behandler vi diffus rødme i kinnene og pigmentflekker.

Som regel må det flere behandlinger til for et godt resultat, med 3 ukers mellomrom for hver behandling.

Slik foregår behandlingen

Før en laserbehandling blir huden renset godt. Deretter påføres en gelé for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden. Under selve behandlingen må både du og kirurgen bruke beskyttende briller for å ikke skade øynene.

Behandlingen kan kjennes litt varm, men er helt trygt. Den varer i ca. 30 minutter. Etter behandlingen får du en beroligende krem, og deretter kjøles huden ned.

Etter laserbehandling

Områdene som behandles skal holdes borte fra sol, både før og etter behandlingen. Mange velger derfor å utføre behandlingen om vinteren, men det går også fint å gjøre behandlingen om sommeren så lenge du er nøye. Hold deg ute av sola og bruk høy solfaktor, solbriller og hatt.

Venterom med halvsirkel sofa

Komplikasjoner og risiko

Ved behandling med våre nye CO2-lasere ser vi sjelden bivirkninger som arrdannelser og hvite flekker. Fordelen med denne behandlingen er at det ikke blør og at det sjelden forekommer blåmerker. Etter peeling med denne laseren tar det fra 7 til 14 dager før huden er tilhelet.

Etter en HARMONY-behandling er man kun rød i noen dager.

Ved behandling med laser kan enkelte oppleve kortvarig svie, med noe rødhet og litt hevelse rett etter behandlingen. Dette er forbigående og forsvinner av seg selv innen en til to uker etter behandlingen. Det er mulig å gå rett tilbake på jobb etter behandlingen, lett sminke kan dekke over rødhet.

Behandlingen utføres med lokalbedøvelse slik at du kan slappe helt av mens behandlingen pågår. 

Alternativ til laserbehandling: Kjemisk peeling

Hos Christiania klinikken tilbyr vi også kjemisk peeling. Dette er et godt alternativ til behandling av arr, solskader, rynker og pigmentflekker. Vi tilbyr følgende behandlinger med kjemisk peeling:

  • Overfladisk peeling (party peel)
  • ZO Control Depth Peel

Følgende kan ikke behandles med laser:

  • Føflekker
  • Hormonelle pigmenter
  • Åreknuter
  • Aldersvorter
  • Større blodkar på ben

Våre kirurger for Laserbehandling

Dr. Håvar Løseth

ØNH- og ØNH-og Hode-/halskirurgi Nese-og ansiktskirurgi Facial Plastic and Reconstructive Surgeon( IBCFPRS , EBCFPRS )

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Ofte stilte spørsmål og svar om Laserbehandling

Begge behandlingene er gode alternativer, i tillegg til kosmetisk kirurgi, for hudfornyelse. Laserbehandling er best for dypere rynker og arr. Kjemisk peel er best for oppstramming av huden og uthevning av pigmentforstyrrelser.

De første dagene etter behandlingen kan du oppleve kortvarig svie, rødhet og hevelse. Innen ca. 14 dager etter behandlingen blir gode resultater synlige. Hudfargen blir friskere, hudens overflate blir jevnere og fine linjer og aldringstegn reduseres. Huden vil føles mykere og fastere, og du ser frisk og sunn ut.

Ved hjelp av laser kan vi behandle rosacea, sprengte blodkar, rødhet, aknearr, rynker og pigmentflekker.

De fleste trenger behandling flere ganger for å oppnå best mulig resultat. Mellom en og fire behandlinger er nokså normalt, i intervaller på tre til fire uker.

Alle friske mennesker over 18 år kan få utført behandlingen.

Prisen på akkurat din behandling avhenger av ditt individuelle utgangspunkt. Vi kan derfor ikke vite hva det vil koste før du har vært på konsultasjon hos oss. De fleste har behov for flere behandlinger for et best mulig resultat.

Hos Christiania klinikken utføres behandlingen av Dr. Øyvind Borch Bugge og Dr. Håvar Løseth. Begge har omfattende erfaring med estetiske behandlinger samt kosmetisk og rekonstruktiv kirurgi.