fbpx
Filler
Filler er samlebetegnelsen for kunstig fremstilte injeksjonsprodukter, som brukes til å midlertidig “fylle ut” områder i ansiktet og redusere rynker.

Med alderen mister mange volum i ansiktet, samt elastisitet i huden. Det vanligste volumtapet ser vi under øynene, i kinnene og leppene. Ønsker man å erstatte volumtapet, kan dette gjøres gjennom fettransplantasjon eller ved å injisere en filler under huden. Tap av elastisitet i huden ser vi som linjer og rynker.  

Bærum Plastikkirurgi var blant de første som startet med moderne fillerbehandling i Norge. Restylane var det første preparatet på markedet. Det er et ufarlig produkt og består av hyaluronsyre, et sukkerprodukt som er en naturlig del av hudens fyllmasse. Produktet blir nå produsert av en mengde firmaer og har blitt utrolig populært over hele verden. Ved Bærum Plastikkirurgi bruker vi kun de mest anerkjente merkene.

Filler gir gode, men midlertidige resultater

Behandling med filler er en midlertidig måte å redusere volumtap og rynker i et eller flere områder av ansiktet. Behandlingen gir umiddelbare resultater, men hvor lenge effekten varer er individuelt. Dette avhenger av hvilket område som skal behandles og hvilke fillerprodukter som brukes.

Det er vanlig å få “påfyll” etter 6-12 måneder. Enkelte fillere kan gi effekt helt opptil to år. Hvilken filler som passer best for deg, diskuterer vi sammen under konsultasjonen. 

Filler egner seg blant annet til å:

  • Jevne ut fordypninger under øynene, såkalt “tear trough”
  • Glatte ut ujevnheter som groper, arr og misdannelser
  • Forsterke ansiktskonturer rundt hake, kinnben og kjevelinje
  • Jevne ut nasolabialfuren (smilelinjen) mellom nese og munnviken
  • Jevne ut marionettlinjen mellom munnviken og haken/underkjeven
  • Øke volum og markering av lepper
  • Korrigere asymmetri i ansiktet

Les også: Kjemisk peeling

Fettransplantasjon – en mer permanent løsning

Ønsker du en mer permanent løsning er fettransplantasjon noe du kan vurdere. Fettransplantasjon egner seg først og fremst til volumerstatning. For å jevne fine linjer og rynker kan vi også bruke fett, men da som stamceller. 

Fettransplantasjon går ut på å hente fett fra et egnet område av pasientens kropp, for eksempel magen, lårene eller baken. Deretter brukes fettet til å “fylle ut” områder i ansiktet. Det vanligste er å fordele fettet rundt øynene og på kinnbein, men også tinning, panne, kjeve, hake, lepper, nese og aknearr kan behandles med fettransplantasjon.

Transplantasjon av fett gir som regel et svært godt og langvarig resultat. Hos Bærum Plastikkirurgi har vi spesialister på kosmetisk ansiktskirurgi som har drevet med fettransplantasjon i over 20 år. 

Dette er hyaluronsyre

Hyaluronsyre er et sukker som finnes naturlig i huden, og som binder vann slik at huden holder på fuktighet og dermed spenst. Produksjonen av hyaluronsyre reduseres med alderen og kan brytes ned av UV-stråler og frie radikaler.

Resultater

Resultatet av fillerbehandlingen kan observeres umiddelbart. Groper i huden forsvinner, rynker jevnes ut, huden blir glattere og leppene kan forstørres eller bli mer markante.

Et godt resultat er avhengig av en dyktig kirurg. Hos Bærum Plastikkirurgi møter du leger med omfattende erfaring innen plastisk og kosmetisk kirurgi. Dr. Øyvind Borch Bugge er blant landets mest erfarne plastikkirurger, mens Dr. Jarl Bunæs er spesialist på kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi. Sistnevnte er spesielt anerkjent for sine neseoperasjoner.

Som pasient er du i svært gode hender hos Bærum Plastikkirurgi, og kan forvente et godt og langvarig resultat. Bestill en konsultasjon i dag hvis du vurderer filler, eller ønsker å høre mer om hvilke muligheter som passer best for dine individuelle behov. 

Bestill konsultasjon

Spørsmål og svar

Hva er fillerbehandling?

En fillerbehandling gjøres med en gelé som inneholder hyaluronsyre. Dette er et stoff som finnes naturlig i huden og som binder fuktighet. Etter hvert som vi blir eldre mister huden evnen til å binde opp vann, da kan vi injisere inn et erstatningsprodukt som fyller ut vevet i huden. 

Er behandlingen smertefull? 

Det er lite ubehag knyttet til fillerbehandling. Vi benytter små sprøyter for å injisere stoffet inn i huden, noe som kun kjennes ut som små myggstikk. Sprøyten inneholder også bedøvelse for en mest mulig behagelig opplevelse.  

Hvor lenge varer effekten? 

Resultatet øker gradvis etter hvert som stoffet binder fuktigheten i huden. Du vil likevel se forskjell også rett etter behandlingen. Hvor lenge effekten varer avhenger av flere faktorer, som hudens alder og tilstand, men effekten kan vare opptil 2 år. Noen behøver flere behandlinger for et tilfredsstillende resultat. 

Hvor mye koster behandlinger? 

Prisen avhenger av flere faktorer, både individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen i vår oversikt en såkalt “fra-pris”. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen. Se en oversikt over estimerte priser her

Filler
Filler: 1 ml
3 000,-
– Justering og påfyll innen 3 uker
0,-
Skin booster
3 000,-
Hud

Belkyra

Belkyra er en moderne og ikke-kirurgisk injeksjonsteknikk som brukes til å redusere overflødig og uønsket fett under haken.

Hudkreft

Å sjekke huden regelmessig bidrar til at man kan oppdage forskjellige former for hudkreft tidlig. Da kan pasienten få adekvat behandling, og risikoen for å få alvorlig forløp reduseres.

Melasma

Melasma er en vanlig hudtilstand som oftest utvikler seg som pigmentforandringer i ansiktet og fremstår som mørkere pigmentering.

Aknearr

Det er flere måter å behandle aknearr på avhengig av dybde og utbredelse. Siden 1994 har vi først og fremst behandlet aknearr med CO2-laser.

Anti aging

Aldringsprosessen begynner i 20-årene, men vil utvikle seg forskjellig fra person til person. Anti aging brukes om produkter og behandlinger som har som formål å bremse eller redusere aldringstegn.

Endymed

Endymed tilbyr effektive radiofrekvensbehandlinger for hudoppstramming av ansikt og kropp, figurforming og behandling av cellulitter. Endymeds innovative 3Deep teknologi leverer avansert radiofrekvensenergi i huden og bidrar til å styre hudens naturlige kollagenproduksjon. Resultatet er en strammere og fastere hud. Endymed3Deep er FDA godkjent (Food and Drug Administration) og CE merket. Radiofrekvens behandling er en kjent behandlingsmetode i medisinske og estetiske behandlinger.

Sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er ved hjelp av laser. Vi benytter en såkalt YAG-laser som fjerner blodkarene permanent.

Botulinum Toksin Injeksjon

Har du linjer og furer i pannen eller «sinnarynke» mellom øyenbrynene som du irriterer deg over når du ser deg i speilet? Eller synes du «kråketærne» som kommer frem i øvre del av kinnene når du smiler kunne vært mindre synlige? Da kan kanskje en Botulinum Toksin injeksjon være noe for deg.

Kjemisk peeling

Behandling med kjemisk peeling kan være løsningen for deg som er plaget med pigmentforandringer (melasma), arrdannelser, rynker, solskader eller rett og slett har litt sliten og slapp hud i ansiktet.

Hudforbedring

Et sikkert aldringstegn er utviklingen av linjer og rynker i ansiktet. Pigmentflekker og synlige blodårer kan også komme med alderen. Visste du forresten at huden din starter aldringen allerede i 25-30 års alderen? Det som i praksis skjer er at huden etter hvert mister elastin og kollagen som bidrar til at huden reduserer glød og ungdommelighet. Det medisinske kremprogrammet fra ZO Skin Health motvirker slike forandringer i huden, og kan brukes alene som en behandling for hudfornying, eller i kombinasjon med andre behandlinger.

Kontakt oss