fbpx
Fettsuging
Fettsuging eller liposkulptur fjerner fettansamlinger på kroppen din. Mange plages av opphopning av fett som ikke lar seg slanke bort, og med plastikkirurgi kan man få et godt resultat som gir varig effekt.

Hos Bærum Plastikkirurgi bruker vi moderne teknikker som fjerner selve fettcellene i problemområder på kroppen. Dermed kan du oppnå et varig forbedret resultat på de behandlede områdene. Første steg er en konsultasjon med våre erfarne plastikkirurger, og hvis konsultasjonen fører til behandling hos oss, trekkes den fra prisen.

Plastikkirurgi hos Norges fremste leger

Du er i gode hender hos de anerkjente legene hos Bærum Plastikkirurgi. Vi har Norges lengste og bredeste erfaring innen plastikkirurgi for alle områder av kroppen, og alle behandlingene vi tilbyr er godkjent av norske helsemyndigheter. 

Dr. Øyvind Borch Bugge er blant de mest erfarne plastikkirurgene i landet. Han har omfattende erfaring med rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi, og er en av svært få spesialister på bodylift i Norge. Dr. Bugge utfører det aller meste innen estetisk plastikkirurgi, og du treffer han eksklusivt hos Bærum Plastikkirurgi. 

Du kan føle deg trygg hos oss – vi tilbyr fornøydgaranti og sørger alltid for at resultatet blir best mulig.

Dette er fettsuging

Hos oss bruker vi såkalt liposkulptur i forbindelse med fettsuging. Dette er en moderne teknikk der vi bruker svært tynne og skånsomme kanyler, som gir mindre bivirkninger og et jevnere og penere resultat enn ordinær fettsuging. 

Fettsuging foregår nesten alltid i narkose, og du sover trygt og smertefritt gjennom hele inngrepet. Vi legger stor vekt på at du skal føle deg trygg hos Bærum Plastikkirurgi. 

Et varig resultat når du behandles med liposkulptur

Behandlingen går ut på å fjerne selve fettcellene i området som skal fettsuges. Det innebærer at du ved en eventuell ny vektøkning ikke legger på deg tilsvarende på områdene som er behandlet, men oppnår et varig forbedret resultat. 

Nødvendig for å bevare helsen

For noen er behandlingen nødvendig for å bevare helsen. Opphopning av fett på kroppen kan være genetisk eller hormonelt betinget, og derfor vanskelig å bli kvitt. Hvis trening og slanking ikke gir deg de resultatene du ønsker, kan dette gå utover livskvaliteten. I slike tilfeller kan behandling med liposkulptur være en god løsning. 

Våre erfarne plastikkirurger fjerner uønsket fett på kroppen på en skånsom måte som sikrer et pent resultat. Med liposkulptur får du et varig og godt resultat da det ikke lages nye fettceller. Dermed får du både en kosmetisk forbedring og økt livskvalitet.

De vanligste områdene å behandle er:

Hake

Fettsuging av såkalt dobbelthake krever en nøyaktig og erfaren kirurg da prosedyren er svært delikat. Etter behandlingen vil huden bli glattere og strammere slik at du får en mer tiltalende kjeveprofil. 

Mage

Det er ofte aktuelt å kombinere fettsuging med bukplastikk fordi det foreligger et hudoverskudd (løs hud).

Hofter og midje

Rundt hoftene og midjen bruker vi vanligvis fettfjerning. Det er som regel ikke et problem med overskudd av hud i disse områdene da huden trekkes seg fint sammen.

Ryggputer

Fettsuging av rygg kan være litt annerledes hos menn og kvinner. Kvinner er oftere rammet av overflødig fettvev som strekker seg fra skulderbladene og ned mot sidene – typisk under BH-stroppen. Behandling av rygg kan kombineres med fjerning av løs hud. 

Utsiden av lårene

Sammen med magen er utsiden av lårene et av de vanligste stedene vi behandler hos kvinner. Såkalte “ridebukselår” viser seg gjerne etter puberteten og øker i størrelse med årene – spesielt i forbindelse med graviditet. Vektreduksjon fører som regel bare til at overkroppen blir tynnere, og da er fettsuging den mest effektive behandlingen. 

Innsiden av lårene

Øverst på innsiden av lårene kan fettansamlinger være sjenerende, og huden som gnisser mot hverandre kan føre til eksem og irritasjon. Det kreves en svært dyktig plastikkirurg for å behandle innsiden av lårene, da huden er svært tynn og det lett kan oppstå ujevnheter. 

Knærne

Det kan danne seg en fettpute på innsiden av kneet, som relativt enkelt fjernes via et lite snitt. Etter inngrepet fortsetter behandlingen hjemme, med stramme åreknutestrømper og knebeskyttere i noen uker.

Legger og ankler

Også på dette området av kroppen er det viktig med korrekt behandling i etterkant av inngrepet for et godt resultat. Derfor må du gå med støttestrømper i en lengre periode, og være forsiktig med å stå for lenge stille eller sitte med bena hengende ned. Smerter og hevelse er vanlig etter behandling av legger og ankler.  

Bryst

Bryster hos menn kan komme i kombinasjon med overvekt eller som følge av arvelige eller hormonelle faktorer. Fettvevet fjernes effektivt med fettsuging. Er brystkjertelen stor fjerner vi den samtidig med et lite snitt i kanten av brystvorten. 

Hos kvinner er det sjeldent aktuelt med behandling av bryst alene, men heller i kombinasjon med en brystreduksjon.

Bestill konsultasjon


Spørsmål og svar om fettsuging

Hvem kan få utført behandlingen?

Fettsuging er ingen slankemetode, men kan gi gode resultater der vektoppgang eller arvelige faktorer har skapt opphopning av fett. 

Må man være overvektig for å få utført behandlingen?

Behandlingen gjøres ikke hos sterkt overvektige. Her settes krav om vektreduksjon i forkant av inngrepet.  

Normalvektige mennesker kan ha uproporsjonalt overskuddsfett på kroppen som ikke lar seg fjerne med riktig kost og fysisk trening. Dersom vedkommende er sterkt misfornøyd med kroppen sin, kan de velge å få utført fjerning av fett.  

Hvordan foregår konsultasjonen?

Under konsultasjonen vil det aktuelle stedet på kroppen undersøkes nøye, og dine ønsker blir tatt hensyn til. Du vil få svar på alt du lurer på. Konsultasjonen er uforpliktende og gratis hvis den leder til behandling hos oss. 

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen utføres for hånd av kirurger mens du ligger i narkose. Under inngrepet legges flere bittesmå små snitt i huden, og deretter suges fettcellene ut med en kanyle (et tynt stålrør). Arrene blir knapt nok synlige.

Hva må jeg tenke på før operasjonen?

Riktig forberedelse er viktig i forkant av operasjonen. Les mer her

Er behandlingen smertefull?

Behandlingen foregår i narkose slik at du ikke kjenner noe. Etter behandlingen vil du kjenne på kroppen at du har utført et inngrep. Avhengig av omfanget på behandlingen kan du føle deg “mørbanket”, og de fleste tar noen dager eller uker fri fra jobben. Du får med smertestillende hjem slik at ikke smertene blir for store. 

Når kan man begynne å trene etter inngrepet?

Vanligvis etter seks uker, men ta det pent og forsiktig i begynnelsen. Hvis det er noe som gjør vondt under trening, så utsetter du øvelsen til en annen dag. 

Kan jeg overnatte etter inngrepet?

Bærum Plastikkirurgi har sykehusstatus og vi kan tilby de som trenger det overnatting med medisinsk overvåkning i etterkant av større operasjoner. 

Når kan jeg reise hjem?

Du kan reise hjem etter inngrepet, men vi ønsker at du er i nærheten av klinikken det første døgnet. For større inngrep tilbyr vi overnatting. 

Hva koster det?

Prisen på behandlingen avhenger av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og behandlingens omfang. Den endelige prisen på akkurat din behandling fastsettes i samtale med lege under konsultasjonen. 

Se estimert prisliste her

Fettsuging
Fettsuging: Bryst menn
Fra 24 000,-
Fettsuging: Bryst kvinner
Fra 30 000,-
Tillegg for skarp fjenelse av brystkjertel
Fra 8 000,-
Fettsuging: Legger
Fra 33 000,-
Fettsuging: Ansikt
Fra 24 000,-
Fettsuging: Knær
Fra 18 000,-
Fettsuging: Ryggputer
Fra 23 000,-
Fettsuging: Innside lår
Fra 23 000,-
Fettsuging: Utside lår
Fra 24 000,-
Fettsuging: Hofte/midje
Fra 29 000,-
Fettsuging: Mage
Fra 30 000,-
Fettsuging: Venusberg
Fra 20 000,-
Fettsuging: Ankler
Fra 23 000,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-
Plastikkirurg

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner, og har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Snorkeoperasjon

Plages du av snorking, eller har snorkingen din blitt et problem for sengepartneren? Vi tilbyr flere varianter av snorkeoperasjon og -behandlinger.

Bihulebetennelse

Er du mye plaget av bihulebetennelse? Da er du i gode hender hos oss. Ingen i Norge har så omfattende erfaring med nese- og ansiktskirurgi som våre leger.

Kontakt oss