fbpx
Fettransplantasjon
Med alderen taper mange volum i ansiktet, får groper under øynene og slunkne, innsunkne kinn. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Fettransplantasjon er en form for organisk behandling hvor man flytter eget fett fra ett sted på kroppen til et annet. Det er en svært vellykket prosedyre som går ut på at man bruker egne celler for å behandle seg selv. 

Bærum Plastikkirurgi er ledende innen fettransplantasjon med stamceller, og har mer enn 25 års erfaring med å flytte fett fra blant annet mage, lår eller baken til ansiktet. Det siste halvåret har vi benyttet fettransplantasjon med stamceller. Dette øker holdbarheten betraktelig. 

Mer enn 25 års erfaring innen fettransplantasjon

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du leger med meget omfattende erfaring innen plastisk og organisk kirurgi. Dr. Øyvind Borch Bugge er blant landets mest erfarne plastikkirurger, og Dr. Jarl Bunæs er spesialist på kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi. Som pasient er du derfor i svært gode hender hos Bærum Plastikkirurgi. 

Vi har drevet med fettransplantasjon i 20 år, og har lenge vært en av våre viktige prosedyrer og blitt satt godt pris på av våre pasienter. Fettransplantasjon passer for alle som opplever innhulte partier i ansiktet. Mange unge får hyaluronfillere for dette, men fett gir som oftest et mye bedre resultat. 

Dette er fettransplantasjon

I dag er fettransplantasjon en vanlig og populær behandling over hele verden. Prosedyren går ut på å hente ut pasientens eget fett fra et egnet område på kroppen, for eksempel magen, lårene eller baken. Det transplanterte fettet renses ved at blod, væske og olje skilles ut ved sentrifugering. 

Det rensede fettet settes inn i det ønskede området gjennom en tynn kanyle, altså kun via et nålestikk. 

Fett kan fylles inn flere steder i ansiktet, og det er her fettet holder seg aller best. Det vanligste er å fordele fettet rundt øynene og på kinnbein, men også tinning, panne, kjeve, hake, lepper, nese og aknearr kan behandles med fettransplantasjon. Transplantasjon av fett til ansiktet har som oftest en svært god og vedvarende effekt. 

Organisk kirurgi med stamceller

Da man begynte med fettsuging for ca. 35 år siden, flyttet man også en del av fettet til ansiktet eller brystene. Dessverre forsvant det meste av dette fettet over tid. De siste 20 år er metoden mye mer raffinert; fettet plasseres i ørsmå klumper slik at cellene kan få ernæring (Coleman-metoden). 

Det nyeste innen behandlingen er at det transplanterte fettet berikes med stamceller. Stamcellene lager vi av det fjernede fettet, der endel behandles og blandes med PRP, også kalt blodplateberiket plasma. Vi kan også injisere stamceller direkte i rynker og arr for å forrbedre huden. 

I tillegg kan stamceller injiseres i hodebunnen for å øke hårvekst, og i ledd – for eksempel i kneleddene hos pasienter med kneskade og -slitasje. 

Slik foregår inngrepet

Behandlingen foregår i sedasjon med lokalbedøvelse. Pasienten sover lett og merker ikke ubehag. Inngrepet varer fra 1 til 2 timer. 

Fettet suges ut fra donorområdet gjennom spesielt tynne kanyler og renses for væske og olje gjennon sentrifugering. Deretter settes fettet med tynne kanyler i ansiktets innhulede partier, eller for å øke kinnparti, hakeparti, nese- og leppefolden eller nedenfor munnvikene.

Fettransplantasjon til ansikt kan fint kombineres med andre inngrep som ansiktsløft og/eller øyelokkoperasjon. Dette diskuterer vi i så fall under konsultasjonen. 

Bestill konsultasjon


Spørsmål og svar om fettransplantasjon

Hvem kan få utført fettransplantasjon?

I utgangspunktet kan alle friske mennesker som er plaget av volumtap i ansiktet få utført fettransplantasjon. Vi behandler kun mennesker over 18 år. 

Hvor lenge varer resultatet?

Av og til vil det være behov for “etterfyll” etter tre til seks måneder for å gjøre små korreksjoner. Dette gjøres ofte med overflødig fett som er frosset ned. 

Er det noen komplikasjoner?

En fettransplantasjon gir som regel svært gode resultater og komplikasjoner forekommer svært sjelden. Vi bruker butte kanyler for å unngå nerveskade. Infeksjon kan forekomme, men dette skjer svært sjelden. Alle pasienter får antibiotika for å forebygge dette.

Hvordan ser jeg ut etter inngrepet?

De fleste er hovne i ansiktet i 3-4 dager etter behandlingen, og blåmerker kan forekomme. Våre pasienter er ikke plaget av smerter etter inngrepet. Etter ca. 14 dager kan du gjenoppta normal fysisk aktivitet, og etter ca. to måneder kan det endelige resultatet vurderes. 

Hva koster det?

Prisen avhenger av mange faktorer, som ditt individuelle utgangspunkt. Du får vite hva den endelige prisen blir under konsultasjonen. Husk at prisen på konsultasjonen trekkes fra dersom inngrepet foregår hos oss. 

Se estimert prisliste her

Fettransplantasjon
Fettransplantasjon
Fra 30 000,-
Fettransplantasjon etterfyll
Fra 3 000,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-
Ansiktskirurgi

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner, og har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer, slik at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat gjennom en øyelokkoperasjon.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Fettsuging dobbelthake

Fettposer under haken, såkalt dobbelthake, oppleves ofte plagsomt for dem som har det. Mange ønsker hjelp for dette, og ved Bærum Plastikkirurgi har vi flere alternative behandlingsmetoder.

Halsløft

Halsløft går ut på å fjerne overflødig hud på halsen kirurgisk, stramme muskelbånd og redusere fett. Det vanligste er å kombinere inngrepet med et ansiktsløft.

Operasjon for utstående ører

Utstående ører er en medfødt og som regel arvelig defekt. Øret, enten ett eller begge, står mer ut fra hodet enn normalt. En operasjon for utstående ører forbedrer formen til de utstående ørene, og gjør at de blir liggende tettere inntil hodet.

Trådløft

Trådløft er en skånsom form for ansiktsløft. Du slipper et kirurgisk inngrep og gir både ansikt og hals et friskere, glattere og mer ungdommelig utseende.

Kontakt oss