fbpx

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, noe som gjør at man ser eldre ut. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Fettransplantasjon er en form for organisk behandling hvor man flytter eget fett fra ett sted på kroppen til et annet. Det er en svært vellykket prosedyre som går ut på at man bruker egne celler for å behandle seg selv. 

Bærum Plastikkirurgi er ledende innen fettransplantasjon med stamceller, og har mer enn 25 års erfaring med å flytte fett fra blant annet mage, lår eller baken til ansiktet. 

Det siste halvåret har vi benyttet fettransplantasjon med stamceller. Dette øker holdbarheten betraktelig.

Mer enn 25 års erfaring innen fettransplantasjon

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du leger med meget omfattende erfaring innen plastisk og organisk kirurgi. 

Dr. Øyvind Borch Bugge er blant landets mest erfarne plastikkirurger, og Dr. Jarl Bunæs er spesialist på kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi. Som pasient er du derfor i svært gode hender hos Bærum Plastikkirurgi. 

Vi har drevet med fettransplantasjon i 20 år, og har lenge vært en av våre viktige prosedyrer og blitt satt godt pris på av våre pasienter. 

Operasjonen passer for alle som opplever innhulte partier i ansiktet. Mange unge får hyaluronfillere for dette, men fett gir som oftest et mye bedre resultat. 

Generelt om fettransplantasjon

I dag er dette en vanlig og populær behandling over hele verden. Prosedyren går ut på å hente ut pasientens eget fettvev fra et egnet område på kroppen, for eksempel magen, lårene eller baken. Det transplanterte fettet renses ved at blod, væske og olje skilles ut ved sentrifugering. 

Det rensede fettet settes inn i det ønskede området gjennom en tynn kanyle, altså kun via et nålestikk. 

Fett kan fylles inn flere steder i ansiktet, og det er her fettet holder seg aller best. Det vanligste er å fordele fettet rundt øynene og på kinnbein, men også tinning, panne, kjeve, hake, lepper, nese og aknearr kan behandles med transplantasjon av fett. 

Resultatet er et mer ungdommelig og våkent utseende. Transplantasjon av fett til ansiktet har som oftest en svært god og vedvarende effekt. 

Brystforstørrelse med eget fett

fettransplantasjon

Denne metoden kan også brukes til å forstørre brystene. Dette kan være et godt alternativ til brystforstørrelse med implantater dersom du vil ha et naturlig og diskret resultat. 

Ved en brystforstørrelse med eget fett vil rundt 50-75% av fettet «overleve» og gi mer volum til brystene. For å være egnet til denne behandlingen, må du være ikke-røyker og ha nok fettdepoter å ta av (BMI på mellom 20 og 30). 

Du må også være innforstått med at operasjonen gir et mindre synlig resultat enn ved bruk av silikonimplantater. Behandlingen passer godt for deg som vil ha en moderat økning på cirka én cup-størrelse.

Organisk kirurgi med stamceller

Da man begynte med fettsuging for ca. 35 år siden, flyttet man også en del av fettet til ansiktet eller brystene. 

Dessverre forsvant det meste av dette fettet over tid. De siste 20 år er metoden mye mer raffinert; fettet plasseres i ørsmå klumper slik at cellene kan få ernæring (Coleman-metoden). 

Det nyeste innen behandlingen er at det transplanterte fettet berikes med stamceller. Stamcellene lager vi av det fjernede fettet, der en del behandles og blandes med PRP, også kalt blodplateberiket plasma. Vi kan også injisere stamceller direkte i rynker og arr for å forbedre huden. 

I tillegg kan stamceller injiseres i hodebunnen for å øke hårvekst, og i ledd – for eksempel i kneleddene hos pasienter med kneskade og -slitasje. 

pasient får behandling av lege

Slik foregår fettransplantasjon

Behandlingen foregår i sedasjon med lokalbedøvelse. Pasienten sover lett og merker ikke ubehag. Inngrepet varer fra 1 til 2 timer. 

Fettet suges ut fra donorområdet gjennom spesielt tynne kanyler og renses for væske og olje gjennom sentrifugering. Deretter settes fettet med tynne kanyler i ansiktets innhulte områder, eller for å øke kinnparti, hakeparti, nese- og leppefolden eller nedenfor munnvikene. 

Transplantasjon av fett til ansikt kan fint kombineres med andre inngrep som ansiktsløft og/eller øyelokkoperasjon. Dette diskuterer vi i så fall under konsultasjonen. 

Tiden etter fettransplantasjon

Man føler vanligvis ikke noe særlig smerte etter inngrepet. Du vil bli hoven i 1-2 uker, avhengig av hvor mye fett som er satt inn. Etter cirka 2 uker kan du leve helt som normalt igjen. 

Det kan hende du da fortsatt er litt hoven, men dette vil gå seg til. Etter tre måneder vil du se det endelige resultatet. 

Vi regner med at rundt 50-75% av det flyttede fettet overlever i området det blir flyttet til. Det kan imidlertid være vanskelig å forutsi nøyaktig hvor mye av fettet som kommer til å overleve. Derfor vil enkelte etter hvert ha behov for «etterfyll» etter tre til seks måneder. Dette gjøres med overflødig fett som er frosset ned.

Bestill konsultasjon


Ofte stilte spørsmål og svar om fettransplantasjon

Hvem kan få utført fettransplantasjon?

I utgangspunktet kan alle friske mennesker som er plaget av volumtap i ansiktet få utført operasjonen. Du må imidlertid være ikke-røyker. 

Dette er fordi røykere har dårligere blodsirkulasjon, noe som gjør at fettet har liten sjanse for å overleve på det stedet det transplanteres til. Du bør derfor ikke ha røyket flere måneder før operasjonen og minst et halvt år etter. Vi behandler kun mennesker over 18 år. 

Er det noen komplikasjoner?

Inngrepet gir som regel svært gode resultater og komplikasjoner forekommer svært sjelden. Vi bruker butte kanyler for å unngå nerveskade. 

Infeksjon kan forekomme, men dette skjer svært sjelden. Alle pasienter får antibiotika for å forebygge dette.

Hvordan ser jeg ut etter inngrepet?

De fleste er hovne i ansiktet i 3-4 dager etter behandlingen, og blåmerker kan forekomme. Våre pasienter er ikke plaget av smerter etter inngrepet. 

Etter ca. 14 dager kan du gjenoppta normal fysisk aktivitet, og etter ca. to måneder kan det endelige resultatet vurderes. 

Hvor lenge varer resultatet?

Av og til vil det være behov for «etterfyll» etter tre til seks måneder for å gjøre små korreksjoner. Dette gjøres ofte med overflødig fett som er frosset ned. 

Hva koster fettransplantasjon?

Prisen avhenger av mange faktorer, som ditt individuelle utgangspunkt. Du får vite hva den endelige prisen blir under konsultasjonen. Husk at prisen på konsultasjonen trekkes fra dersom inngrepet foregår hos oss. 

Se estimert prisliste her.

Kontakt oss for en uforpliktende konsultasjon

Dersom du ønsker mer informasjon om transplantasjon med eget fettvev, så ta kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon.

Vi kan svare på alle spørsmålene du måtte ha. Velkommen til Bærum Plastikkirurgi!

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Fettransplantasjon
Fettransplantasjon
Fra 30 000,-
Fettransplantasjon etterfyll
Fra 3 000,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Ansiktskirurgi

Fettransplantasjon ansikt

Fettransplantasjon til ansikt innebærer å hente fett til ansiktet fra et annet sted på kroppen. Dette utfyller tap av volum og korrigerer eventuell asymmetri som kan være medfødt eller etter en skade.

Øyelokkoperasjon Oslo

Tunge øyelokk og poser under øynene skyldes overflødig hud. Dette kan hos enkelte komme allerede i ung alder, og er som regel genetisk betinget. Overflødig hud kan enkelt korrigeres med en øyelokkoperasjon.

Neseoperasjon Oslo

Vi har omfattende erfaring med funksjonell og kosmetisk neseoperasjon ved vår klinikk utenfor Oslo. Vår egen Dr. Bunæs har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft Oslo

Bærum Plastikkirurgi ligger i Sandvika, kun 15 minutter fra Oslo sentrum. Her utfører vi ansiktsløft (facelift) samt annen plastisk kirurgi og behandlinger av ansikt og kropp.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever å få tunge øyelokk og poser under øynene som gjør at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med plastisk kirurgi.

Nese­operasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Kontakt oss