fbpx

Fettransplantasjon ansikt

Fettransplantasjon til ansikt innebærer å hente fett til ansiktet fra et annet sted på kroppen. Dette utfyller tap av volum og korrigerer eventuell asymmetri som kan være medfødt eller etter en skade.

Fettransplantasjon til ansikt er blitt en populær behandling over hele verden. Dr. Bunæs startet med denne prosedyren for 25 år siden etter et spennende kurs hos Dr. Coleman (pioner innen fettransplantasjon ansikt) i NY. Innhulede partier starter oftest under nedre øyelokk, såkalt “ tear trough”, men kan etterhvert påvirke hele ansiktet samt tinningregionen. En viss fylde i ansiktet gir et yngre og friskere utseende.

Asymmetri i ansiktet kan også forekomme hos yngre mennesker.

Hva er fettransplantasjon til ansikt?

lege på kontoret sitt i konsultasjon med pasient

Transplantasjon i plastisk kirurgi handler om å flytte noe fra et sted til et annet. Fettransplantasjon til ansikt betyr derfor å flytte eget fett til ansiktet, og er en organisk prosedyre.

Man kan kan hente fett fra blant annet mage, lår eller andre steder på kroppen. Dette er gjerne fra områder på kroppen som er motstandsdyktige mot reduksjon av vekt. Fettet herfra er det som er flinkest til å etablere seg nye steder. 

Fettransplantasjon til ansikt med stamceller

Før i tiden forsvant mye av fettet under en fettransplantasjon, men med årene er det blitt gjort store fremskritt. De siste 25 årene har man plassert fettet i små klumper, noe som gjør at at cellene får ernæring. Da blir rundt 70 % av fettcellene værende. 

Det nyeste innen fettransplantasjon er å berike det transplanterte fettet med stamceller. Kroppen bruker slike celler til å fornye, reparere og vedlikeholde seg selv, og fett inneholder store mengder stamceller. Vi bruker det transplanterte fettet til å lage stamcellene.

Stamcellespirene blandes med PRP, såkalt blodplateberiket plasma. Pasienter får ofte en hudforbedrende effekt etter inngrepet – i tillegg til mer volum. Dette henger sannsynligvis sammen med stamcellenes evne til fornyelse. Cellene kan også injiseres direkte i rynker og arr for å jevne ut huden. 

Bestill konsultasjon

Behandlingen

Etter konsultasjon får du all informasjonen du trenger om inngrepet. Du kommer til å være sedert og bedøvet under behandlingen. Dette betyr at man er i lett søvn, og ikke merker noen ubehag. Behandlingen varer i 1 til 2 timer. 

Først hentes fettet ut. Dette blir gjort klart og renset for blod, væske og olje. Etterpå sprøytes fettet inn via en tynn kanyle til ønskede områder. Vanlige områder å behandle er rundt øynene og på kinnbein, men også andre steder i ansiktet. 

Etterpå vil man være litt hoven en ukes tid. Allerede etter 5 dager vil fettet begynne å feste seg. I teorien skal fettet vare livet ut, men det vil fortsatt påvirkes av aldring og vekttap. 

Fettransplantasjon til ansikt er forbundet med svært god og varig effekt. Behandlingen blir enda mer vellykket ved bruk av stamceller. Bærum Plastikkirurgi er ledende innen denne typen behandling.

Lang erfaring innen fettransplantasjon ansikt

fettransplantasjon ansikt

Inngrepet er komplisert, og krever at du blir behandlet av eksperter som virkelig kan faget. Bærum Plastikkirurgi har utført fettransplantasjon til ansikt i 25 år. Hos blir du møtt av leger med lang erfaring. 

Dr. Øyvind Borch Bugge er blant landets mest erfarne plastikkirurger, og Dr. Jarl Bunæs er spesialist på kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi. Du er i trygge hender hos oss.

Bestill konsultasjon

Ofte stilte spørsmål og svar om fettransplantasjon ansiktet

Hvor lenge varer resultatet?

Resultatet skal i teorien vare livet ut. Noen ganger vil man trenge “etterfyll” tre til seks måneder etter behandlingen for å korrigere. Da brukes som regel overflødig fett som er frosset ned. 

Er det noen komplikasjoner eller bivirkninger av fettransplantasjon til ansiktet?

Komplikasjoner og bivirkninger ved fettransplantasjon ansikt er sjeldne. Kroppens immunforsvar vil ikke reagere på eget fett. Infeksjoner er også veldig sjeldne. Alle pasienter får antibiotika for å forebygge dette.

Hvordan ser jeg ut etter inngrepet?

Hovenhet og misfarging kan forekomme de første to ukene. De fleste er hovne i 3 til 4 dager og har blåmerker. 

Er det vondt?

Du er sedert og bedøvet under inngrepet, og vil ikke føle smerte. Våre pasienter har ikke vondt etter fettransplantasjon ansikt.

Hvem passer fettransplantasjon ansikt for?

Vi behandler kun personer over 18 år. Utover dette kan alle friske mennesker som har mistet volum i ansiktet få behandling hos oss.  

Hva koster fettransplantasjon til ansikt?

Alle har individuelle forutsetninger, og prisen varierer derfor fra pasient til pasient. Konsultasjon er gratis om du gjennomfører inngrepet hos oss.

Se estimert prisliste her.

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Fettransplantasjon ansikt
Fettransplantasjon
Fra 30 000,-
Fettransplantasjon, etterfyll
Fra 3 000,-
Fettransplantasjon m/stamceller
Fra 50 000,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Ansiktskirurgi

Øyelokkoperasjon Oslo

Tunge øyelokk og poser under øynene skyldes overflødig hud. Dette kan hos enkelte komme allerede i ung alder, og er som regel genetisk betinget. Overflødig hud kan enkelt korrigeres med en øyelokkoperasjon.

Neseoperasjon Oslo

Vi har omfattende erfaring med funksjonell og kosmetisk neseoperasjon ved vår klinikk utenfor Oslo. Vår egen Dr. Bunæs har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Ansiktsløft Oslo

Bærum Plastikkirurgi ligger i Sandvika, kun 15 minutter fra Oslo sentrum. Her utfører vi ansiktsløft (facelift) samt annen plastisk kirurgi og behandlinger av ansikt og kropp.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, noe som gjør at man ser eldre ut. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever å få tunge øyelokk og poser under øynene som gjør at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med plastisk kirurgi.

Nese­operasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Kontakt oss