fbpx
Bukplastikk
En bukplastikkoperasjon fjerner overflødig hud på magen, slik at den blir flatere og figuren generelt strammes opp.

Det kan være flere grunner til at man opplever løs, uelastisk og overflødig hud på magen. Ofte spiller hormonelle og generelle aldersforandringer inn. Skjemmende strekkmerker og løs hud etter graviditet eller kraftig vektreduksjon er også vanlig. 

Bærum Plastikkirurgi har mer enn 30 års erfaring innen ansikts- og kroppskirurgi. Du er i trygge hender hos oss.

Eksperter på plastikkirurgi

Med over 30 års erfaring innen kropp- og ansiktskirurgi har ingen kirurger i Norge lengre erfaring enn våre leger. 

Dr. Øyvind Borch Bugge er blant landets mest erfarne plastikk- og ansiktskirurger. Han har fra tidligere lang erfaring innen rekonstruktiv kirurgi, men har de siste 20 årene fokusert på kosmetisk kirurgi. Han har fartstid fra flere anerkjente avdelinger, både offentlige og private. Blant annet har Bugge jobbet som overlege ved Rikshospitalet. 

Bugge er en av få kirurger i Norge som er spesialist på bodylift, en operasjon hvor huden fra nedre del av midje, mage og rygg strammes opp og overflødig hud fjernes. 

Hva er bukplastikk?

Bukplastikk, også kjent som mageplastikk eller abdominoplastikk, er en operasjon som fjerner overflødig hud på magen. Målet er å fjerne uønsket fett og hud som man ikke kan trene eller slanke bort. Det er vanlig å kombinere bukplastikk med fettsuging, som også fjerner deler av fettvevet på magen. 

Man skiller gjerne mellom liten og full bukplastikk. I tillegg kan vi utføre bodylift, som er den mest omfattende operasjonen innen bukplastikk. 

For alle operasjoner gjennomfører vi en innvendig oppstramming av magemusklene hos pasienten. Dette sikrer at du får en så flat fasong som mulig, og at man ved senere trening får kontakt med magemusklene igjen. 

Delvis eller liten bukplastikk

Dersom du kun har litt løs hud nedenfor navlen, holder det ofte med en såkalt liten, eller nedre, bukplastikk. Ved dette inngrepet legges snittet like over kjønnsbehåringen (bikinilinjen), slik at arret ikke blir synlig når man har på seg bikini eller en liten truse. Her fjerner man kun hud på nedre del av magen. 

Full eller stor bukplastikk

Dersom du har løs og overflødig hud både over og under navlen, er det nødvendig med en full bukplastikk for å oppnå et fint og stramt resultat. Arret plasseres som regel på samme sted som ved nedre bukplastikk, men strekker seg noe lengre til sidene ettersom all løs hud nedenfor navlen fjernes. 

Huden ovenfor navlen strekkes ut og utgjør den nye, stramme magen. Navlen blir sittende, mens huden dras ned over denne. Full bukplastikk hos oss inkluderer fettsuging (liposkulptur) og muskeloppstramming, for maksimal effekt av operasjonen. 

Total “round up” – Bodylift

Denne operasjonen egner seg for deg med større mengde overflødig hud og en bakende som har sunket betraktelig. Arret legges tett over skambenet, for så å legges på nivå med hoftekammene. På denne måten kan vi forme magen best og du får minst mulig arr på magen. 

Bestill konsultasjon i dag 

Under konsultasjonen måler og skisserer vi ulike muligheter, basert på dine ønsker og ditt utgangspunkt. Vi setter av god tid til denne timen, slik at du får all nødvendig informasjon som trengs for å ta et riktig og veloverveid valg. 

Vi anbefaler at du bruker et par dager på å tenke gjennom det som ble sagt under konsultasjonen før du tar en endelig avgjørelse. Har du behov for mer informasjon, er du alltid velkommen igjen. En ytterligere konsultasjon er selvsagt kostnadsfritt. 

Dersom konsultasjonen fører til behandling hos oss, trekker vi denne summen fra totalprisen. 

Bestill konsultasjon

Erstatter ikke slanking

Det er viktig å påpeke at bukplastikk ikke erstatter slanking. Dersom en pasient er betydelig overvektig, bør vekten reduseres i god tid før en eventuell operasjon. Dette er for å sikre at vekten er stabilisert før operasjonen. Risikoen for komplikasjoner er mindre og resultatet blir bedre dersom du er tilnærmet normalvektig. 

Dersom huden ikke får tilstrekkelig blodforsyning, kan hudavstøtninger oppstå. Dette er små sår nær arret som kan føre til større arrdannelse. 

Forberedelser til operasjonen

Unngå røyking i minst 4 uker før inngrepet, da røyking kan føre til dårlig blodforsyning. Du skal også slutte med medikamenter som virker blodfortynnende i 2 uker før operasjonen. Alkohol skal ikke konsumeres de siste fem dagene før operasjonen, og helst ikke i dagene rett etterpå. 

Vi anbefaler også et sunt kosthold i ukene opp mot operasjonen. Dersom det er nødvendig at du slanker deg i forkant av inngrepet vil vi ta opp dette med deg på konsultasjonen. 

På selve operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen skal du møte opp i god tid, nydusjet og ren. Du skal også være fastende de siste 6 timene før operasjonen. Du kan drikke vann eller saft inntil 2 timer før inngrepet. 

Du vil møte operasjonssykepleieren og anestesisykepleieren som tar vare på deg i forkant og etterkant av inngrepet, anestesilegen som informerer deg om hvordan narkosen vil foregå, samt kirurgen. I møte med sistnevnte går dere gjennom det dere har blitt enige om, og kirurgen tegner opp planen for operasjonen på deg. 

Tiden etter operasjonen

Det første døgnet etter operasjonen skal du ta det helt med ro. Etter 1-3 dager fjernes bandasjen, men den innerste teipen skal sitte på i 2 uker etter operasjonen. Når den innerste teipen fjernes, klippes også de løse trådendene på sidene. Resten forsvinner av seg selv. 

Du får et kompresjonsplagg oppå bandasjen rett etter operasjonen. Denne skal brukes hver dag og natt i 4 uker. Deretter skal plagget brukes på dagtid i ytterligere 2-4 uker. Arrene skal teipes i 4-6 måneder. Vi anbefaler å bruke Micropore fra firmaet 3M. 

Huden vil føles litt hard de første ukene, men dette avtar etter hvert. Les mer om forberedelser og helingsråd her

Eventuelle komplikasjoner ved bukplastikk

Komplikasjoner forekommer sjelden, men som ved enhver kirurgisk behandling finnes det alltid en viss risiko. Hele 95% av våre pasienter som har gjennomgått en bukplastikk forteller imidlertid at de er meget fornøyd med resultatet. Hos de resterende 5% så er det som regel småting som kan pyntes på for et optimalt resultat.

Infeksjon

Alle operasjoner er forbundet med en viss risiko for infeksjon. Dersom dette skjer kan såret heles saktere og arret bli mindre pent. Heldigvis forekommer infeksjon ytterst sjelden.

Dødt hudvev (nekrose)

Dette er også en sjelden komplikasjon. Dødt hudvev forekommer oftest blant røykere og overvektige, noe som er grunnen til at vi råder deg til å unngå røyking i tiden rundt operasjonen. Røyking fører nemlig til dårligere blodsirkulasjon, og dersom huden mister blodtilførsel kan den bli misfarget og i verste fall dø. Overfladisk nekrose behandles med riktig sårstell, mens dyp nekrose krever kirurgisk inngrep. 

Blødning

Det legges nesten alltid inn dren for å fange opp mindre mengder blod de første dagene etter operasjonen. Disse fjernes hos oss etter 2-5 dager. 

Væskeansamlinger

Det kan oppstå væskeansamlinger under huden ved operasjonssåret som oppleves som stramhet eller hevelse. Dette er en ufarlig tilstand, og behandles ved å tappe væsken.

Skulle det oppstå en komplikasjon under og etter operasjonen, har våre kirurger erfaringen og kunnskapen som skal til for å ta hånd om situasjonen. 


Spørsmål og svar

Hvem kan ta en bukplastikk?

I utgangspunktet kan alle menn og kvinner over 18 år gjennomgå operasjonen, men vi stiller krav til vekt i forhold til høyde. Dersom du er overvektig anbefaler vi at du slanker deg på forhånd. Dette vil redusere risikoen for komplikasjoner under og etter operasjonen. Er du usikker på om bukplastikk er noe for deg, må du gjerne ta kontakt med oss for en konsultasjon. 

Hvem kan ikke gjennomføre operasjonen?

Personer som er forkjølet, har hoste eller feber bør ikke opereres. Røykere som ikke klarer å slutte å røyke i forkant av operasjonen bør heller ikke opereres, da risikoen for et dårlig resultat er for stor. Personer i psykisk ubalanse eller som misbruker alkohol og medikamenter bør ikke opereres. 

Hvor lang er tilhelingsperioden? 

Tilhelingstiden varierer fra pasient til pasient, og hvor lang tid det tar før behandlingsområdet er tilbake til normalen avhenger av pasientens alder og hudkvalitet. I de fleste tilfeller kan pasienten leve som normalt etter 5-6 uker, mens det tar opp mot 3-6 måneder før man ser endelig resultat. 

Hvilket resultat kan jeg forvente meg?

Etter operasjonen vil magen fremstå noe flatere og musklene vil føles strammere. Endelig resultat er også avhengig av hvor flink du er til å bruke kompressjonsplagget du får utdelt, i tillegg til rådene vi gir deg. 

Hvordan blir arrene etter operasjonen?

Etter en bukplastikk får man normalt et lite tverrgående arr nederst på magen like over hårlinjen, arret vinkles så mot hoftekammene. Ved mye overflødig hud blir arret noe lenger. Arrene kan være røde de første månedene, deretter blir de fleste flate, lyse og pene over tid. 

Hva koster en bukplastikkoperasjon?

Prisen avhenger av flere faktorer, både individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen i vår oversikt en såkalt “Fra-pris”. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen. Se en oversikt over estimerte priser her

Bukplastikk
Liten / nedre
Fra 38 000,-
Full bukplastikk inkl. fettsuging og muskeloppstramming
Fra 65 500,-
Rundtgående bukplastikk/bodylift m/overnatting
Fra 178 000,-
Lårplastikk
Fra 45 000,-
Overarmplastikk
Fra 42 000,-
Rumpeforstørrelse med eget fett (BBL)
Fra 59 000,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-
Plastikkirurg

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges fremste eksperter på kosmetiske og funksjonelle neseoperasjoner, og har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Snorkeoperasjon

Plages du av snorking, eller har snorkingen din blitt et problem for sengepartneren? Vi tilbyr flere varianter av snorkeoperasjon og -behandlinger.

Bihulebetennelse

Er du mye plaget av bihulebetennelse? Da er du i gode hender hos oss. Ingen i Norge har så omfattende erfaring med nese- og ansiktskirurgi som våre leger.

Kontakt oss