fbpx
Brystløft pris
Kirurgene hos Bærum Plastikkirurgi har svært god erfaring med å utføre brystløft og omforme brystet ved å fjerne overflødig hud.

Med alder er det ikke uvanlig at brystene endrer seg, spesielt etter graviditet og amming eller vektoppgang og vektreduksjon. Det kan også være genetiske årsaker til at kvinner utvikler heng på brystene i ung alder. Dette kan korrigeres med et brystløft. 

Prisen på brystløft varierer fra pasient til pasient. Alle utgangspunkt er forskjellig, og pasientens ønsker og behov spiller en viktig rolle for inngrepet. Derfor starter vi alltid med en grundig konsultasjon hvor vi også kommer frem til pris for brystløftet. 

Ledende innen plastisk kirurgi

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du erfarne plastiske kirurger med omfattende erfaring innen kosmetiske og medisinske behandlinger. Dr. Øyvind Borch Bugge er en av landets ledende og mest erfarne plastiske kirurger, og de siste 20 årene har han hovedsakelig arbeidet med kosmetisk kirurgi. 

Dr. Bugge utfører brystløft, brystreduksjon, brystforstørrelse og andre operasjoner av brystene. Det er sannsynligvis ingen andre kirurger i Norge som har lagt inn flere av de mer krevende anatomiske og dråpeformede brystprotesene som Dr. Bugge. Nå legger han også inn svært mange runde da mange ønsker det.

Bestill en uforpliktende konsultasjon hos Dr. Bugge for å få en pris på ditt brystløft. Dersom konsultasjonen fører til behandling hos oss, trekkes den fra prisen. 

Les også: Brystforstørrelse pris

Dette er et brystløft

Et brystløft gjennomføres ved å fjerne overflødig hud, brystvev og fett, og ved å remodellere brystene. Resultatet er bedre formede, høyere plasserte og mer ungdommelige bryster. 

Vi bruker den nedre delen av brystet (henget) til å skape mer fylde i brystet, omtrent på samme måte som et brystinnlegg. Den overflødige huden fjernes, og resten legges pent rundt det nye brystet. I samme operasjon plasseres også brystvorten høyere på brystet, og hvis det er ønskelig kan det brunpigmenterte området forminskes.  

Les mer: Brystløft pris

Arr etter brystløft

Arrdannelsen etter et brystløft er av samme type som etter en brystreduksjon, en såkalt invertert T eller et ankersnitt. Det vil alltid være et sirkulært arr rundt brystvorten, og vanligvis et vertikalt arr under brystvorten ned mot folden under brystet. 

Arrdannelsen varierer fra person til person, men med moderne kirurgiske teknikker vil de fleste arr fremstå som bleke striper med tiden. Hos Bærum Plastikkirurgi gjør vi alltid vårt ytterste for at resultatet skal bli best mulig. 

Etter operasjonen er arrene harde, røde og godt synlige, men dette er helt normalt. Bare noen uker etter operasjonen vil de begynne å blekne, og i løpet av 3-12 måneder vil de ha blitt helt hvite. 

Hvem kan gjøre et brystløft?

Et brystløft er aktuelt for voksne kvinner med tunge bryst, heng eller mye overflødig hud. Det er helt normalt at brystene endrer seg med alder, kroppsvekt og graviditet, eller med arvelige forutsetninger. For noen kvinner blir henget så tungt eller sjenerende at et brystløft er aktuelt. 

Det anbefales ikke at man går gjennom operasjonen før man har hatt en stabil vekt i minst seks måneder, og ikke planlegger flere graviditeter. Har du planer om en stor vektreduksjon, bør dette gjøres før inngrepet. Årsaken til dette er at brystene kan bli slappere og få en mer hengete fasong hvis du går ned mye i vekt etter operasjonen.

Brystkirurgi

Et brystløft kombineres ofte med andre former for brystkirurgi, avhengig av pasientens ønsker og utgangspunkt. Dersom brystene er relativt små og hengende, og pasienten ønsker større bryst med mer volum, legges det inn proteser for å øke brystenes volum og fasong. 

Er brystene derimot store og tunge, kan man gjøre et brystløft med brystreduksjon. Da vil overflødig hud og brystvev fjernes for å forminske brystene, og operasjonen avsluttes med et brystløft. 

Du får all informasjon om inngrepet og mulige løsninger under konsultasjonen. Da får du også vite pris på brystløft. 

Uforpliktende konsultasjon hos Bærum Plastikkirurgi

Velkommen til en uforpliktende konsultasjon hos Bærum Plastikkirurgi. Vi setter av god tid til å gi deg all nødvendig informasjon om inngrepet slik at du kan ta det riktige valget for deg selv. Veien videre avhenger av dine ønsker, ditt utgangspunkt og mulige løsninger. 

Etter konsultasjonen anbefaler vi at du bruker litt tid på å la all informasjonen synke inn. Noen ganger har pasienten behov for en ny konsultasjon for å være helt trygg på valget, og dette tilbyr vi kostnadsfritt. Skulle konsultasjonen føre til behandling hos Bærum Plastikkirurgi, blir prisen for konsultasjonen trukket fra.

Bestill konsultasjon

Slik forbereder du deg

I tillegg til å ha stabil vekt er det enkelte ting du må gjøre i forkant av operasjonen for å være mest mulig forberedt. Du må:

  • Ikke være syk
  • Slutte med enkelte medisiner
  • Ha et alminnelig og sunt kosthold
  • Unngå røyking i fire uker
  • Unngå alkohol i fem dager

På selve operasjonen skal du møte opp i rene klær, uten piercinger, smykker og neglelakk.

Ting å tenke på etter operasjonen

Etter rundt fire dager kan du dusje som normalt. De to første ukene etter operasjonen skal du holde deg mest mulig i ro og bevege armene minst mulig. Etter dette kan du leve omtrent som normalt, men du skal ikke løfte tunge gjenstander eller hvile deg på armene. Unngå trening, strekk, støt og brå bevegelser.

Etter operasjonen får du en sports-BH av oss som skal brukes både dag og natt i fire uker – gjerne også lenger. Du skal også bruke papirteip over arrene i tiden etter operasjonen, som skiftes én gang i uka. Når du begynner å trene igjen, er det spesielt viktig å sørge for at brystene får nok støtte slik at huden ikke strekker seg. 

I tillegg skal du unngå direkte sollys og solarium på arrene det første året, ettersom dette kan gi tydeligere arrdannelse.

Resultat av et brystløft

Hos Bærum Plastikkirurgi har vi svært god erfaring med brystløft. De aller fleste av pasientene våre får et pent og naturlig resultat, med rundere og fastere bryster. Alle må regne med noe arrdannelse, men hvor fremtredende de blir er det vanskelig å spå. Dette er avhengig av pasientens forutsetninger, i tillegg til hvor flink du er til å følge rådene vi gir. 

Resultatet av et brystløft er pent formede bryster som passer til kroppsfasongen din, og som har et mer ungdommelig utseende. 

Komplikasjoner er sjeldent, men kan forekomme. Hos Bærum Plastikkirurgi har vi kompetanse til å behandle disse effektivt. Du kan oppleve:

  • Blødning og opphovning det første døgnet etter operasjonen – dette er ikke farlig, men krever en ny operasjon for å skylle ut blodkoagel. 
  • Væskende sår.
  • Tap av eller redusert følelse. 
  • Tap av hud eller vev – dette forekommer nesten utelukkende hos røykere. 
Bestill konsultasjon

Spørsmål og svar om brystløft

Hvor lang tid tar inngrepet?

Selve operasjonen tar vanligvis rundt to timer. Du må møte opp i god tid i forkant av operasjonen, og du blir værende til oppsyn en liten stund etter inngrepet. 

Hvem kan gjennomføre operasjonen?

I utgangspunktet kan alle friske og fullt utviklede kvinner gjennomføre operasjonen. Du bør ha hatt stabil vekt de siste seks månedene, og ikke planlegge flere graviditeter. Du må være fylt 18 år for å kunne bli behandlet på vår klinikk. 

Hvor lang er restitusjonstiden?

De første par dagene må du holde deg helt i ro. Du vil oppleve noe spreng i brystene, men dette vil normalt avta i løpet av den første uken. Du kan også føle deg litt ør eller rastløs på grunn av de smertestillende medikamentene. 

Kan man trene etter operasjonen?

Du bør unngå hard, fysisk trening den første måneden etter behandlingen. Det er også viktig å lytte til kroppen. Start gjerne forsiktig med treningen i en oppstartsfase, og sørg for at brystene har tilstrekkelig støtte. 

Kan man amme etter brystløft?

Brystløft kan føre til redusert ammeevne. Generelt anslås det at rundt halvparten av alle kvinner som utfører inngrepet ikke kan amme i etterkant. 

Hva er prisen for brystløft?

Pris for brystløft er individuelt fordi hver pasient er forskjellig. 

Du finner en oppdatert prisliste her

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Brystløft pris
Brystløft
Fra 42 000,-
Brystløft med protese
Fra 56 000,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Plastikkirurg

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Snorkeoperasjon

Plages du av snorking, eller har snorkingen din blitt et problem for sengepartneren? Vi tilbyr flere varianter av snorkeoperasjon og -behandlinger.

Bihulebetennelse

Er du mye plaget av bihulebetennelse? Da er du i gode hender hos oss. Ingen i Norge har så omfattende erfaring med nese- og ansiktskirurgi som våre leger.

Kontakt oss