fbpx
Brystforstørrelse
En brystforstørrelse øker volumet og forbedrer formen på brystene dine. Resultatet er høyere plasserte og fastere bryster.

Det er mange grunner til at våre pasienter ønsker brystforstørrelse. Enten du ikke er komfortabel med ditt naturlige utgangspunkt, eller brystene har gjennomgått endringer etter påkjenninger som amming, alder og vektreduksjon, kan vi hjelpe deg.

En av Norges fremste eksperter

Vår klinikk har mer enn 30 års erfaring innen brystforstørrelse, brystreduksjon og øvrige brystoperasjoner. Vår egen Dr. Øyvind Borch Bugge er spesialist i plastikkirurgi, og har de siste årene jobbet hovedsakelig med rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. 

Det er antagelig ingen andre norske kirurger som har lagt inn flere anatomiske brystproteser enn det Bugge har gjort. 

Bugge har jobbet ved en rekke private og offentlige sykehus, deriblant som overlege ved Rikshospitalet (UiO). Han er medlem av Den norske legeforening, Norsk Plastikkirurgisk Forening og Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi

Hva er brystforstørrelse?

Brystforstørrelse er et kirurgisk inngrep med formål å øke størrelsen og endre fasongen på brystene. Den vanligste formen for brystforstørrelse er å legge inn silikonimplantater. Disse plasseres under brystkjertelen eller under brystmuskelen, og kommer i to ulike former: runde eller anatomiske (dråpeformede). Begge disse typene har en konsistens som gir et naturlig resultat. 

Normalt legges snittet i folden under brystet. Dette gir god tilgang og kontroll ved innleggelse av protesen, og når dette gjennomføres riktig vil arret skjules på en optimal måte. Operasjonen kan også gjennomføres via brystvorten, men denne tilgangen gir begrensninger på størrelsen av protesen som legges inn. 

Blant våre pasienter velger minst 2 av 4 profilerte anatomiske silikonproteser.

Anatomiske (dråpeformede) proteser

Disse protesene gir et svært vakkert og naturtro resultat. Anatomiske proteser er ofte mer avanserte og dyrere i produksjon enn runde proteser. Ønsker du et så naturlig resultat som mulig, bør du velge dråpeformede proteser. 

Runde proteser

Dersom du ønsker en brystforstørrelse med en rundere fasong, bør du velge runde silikonproteser. Vi har lang erfaring med å legge inn også denne typen proteser. 

Brystforstørrelse med eget fett

Vi utfører også brystforstørrelse hvor vi bruker pasientens eget fett i stedet for å legge inn proteser. Fettet hentes fra andre steder på kroppen, oftest fra mave, midje og lår. Denne formen for brystforstørrelse kan øke størrelsen med rundt én cup-størrelse. 

Brystproteser av høy kvalitet

Vi benytter kun proteser av beste kvalitet fra ledende og godkjente leverandører, vanligvis Mentor eller Motiva. Disse brystprotesene er godkjent av FDA, som er et amerikansk kontrollorgan som stiller ekstra høye krav til kvalitet og sikkerhet. 

Mentor har 50 års erfaring med å utvikle brystimplantater. For å sikre kvalitet og sikkerhet av høyeste klasse har de gjennomført en studie på mer enn 200 000 pasienter, i tillegg til kontinuerlige langtidsstudier. 

Motiva implantater har ikke like lang fartstid bak seg, men møter likevel alle de strengeste kravene for valg av materialer, produksjon og testing. 

Under konsultasjonen

Under konsultasjonen måler vi brystene dine og skisserer muligheter. Vi råder deg rundt valg av type protese og protesens volum. Rådene baseres på brystenes form (høyde, bredde, fylde og evt. heng), hudkvalitet og brystkassens utseende. 

Vi tilpasser størrelse og form etter ditt ønske, med forbehold i forhold til dine forutsetninger. Valg av proteser er svært viktig og skal spesialtilpasses til nettopp deg. Derfor setter vi av god tid på konsultasjonen slik at du får all nødvendig informasjon. Du får også forsøke prøveproteser under konsultasjonen. Skulle du trenge en ekstra time i etterkant av konsultasjonen, tilbyr vi selvsagt dette gratis. 

Prisen på konsultasjonen blir refundert dersom timen fører til behandling hos oss. 

Bestill konsultasjon

Tiden før operasjonen

Forberedelsene starter fire uker før operasjonen. I disse ukene bør du unngå røyking og ha et sunt kosthold. To uker før operasjonen må du slutte med blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende midler og store doser med E-vitamin. I dagene før operasjonen er det viktig at du ikke er syk, og du skal unngå alkohol i fem dager før inngrepet og helst i dagene etter. 

Les mer om forberedelse før inngrepet her

Under operasjonen

På selve operasjonsdagen må du møte opp i god tid, nydusjet, iført rene klær og uten piercinger og smykker. Du blir møtt av en sykepleier som tar deg gjennom forberedelsene i forkant av operasjonen. To timer før operasjonen skal du ta noen tabletter med vann, vanligvis antibiotika og smertestillende. 

Selve operasjonen foregår i full narkose og varer i 1-2 timer. Prosedyren avhenger av hva du har blitt enig med kirurgen om på konsultasjonen. I etterkant av operasjonen blir du værende på oppvåkningsavdelingen inntil du er våken og klar til å reise hjem. 

Tiden etter operasjonen

Som ved all plastisk kirurgi er det viktig at du tar det rolig de første ukene etter inngrepet. Hold armene mest mulig i ro og ikke løft dem over hodet de første 2 ukene. Etter ca. 2 uker kan du leve stort sett som normalt, men unngå tunge løft eller brå bevegelser på armene. 

For et best mulig resultat må du gå med en sports-BH i tiden etter operasjonen. Som oftest bruker du også et brystbind. De første 2-4 ukene skal brystbindet og BH-en sitte på både dag og natt. Kontrollene hos Bugge og brystenes utseende avgjør hvor lenge du skal bruke brystbindet. BH-en bør du bruke i 6-8 uker. Det er også viktig at du bruker denne de første månedene under trening, slik at huden ikke strekker seg. 

For å sikre en pen arrdannelse må du bruke papirteip over arrene. Disse bør skiftes ca. én gang per uke. Det første året skal du unngå direkte sollys eller solarium på arrene, da dette også kan gi større arrdannelse. 

Mulige komplikasjoner ved brystforstørrelse

Det er svært liten risiko for komplikasjoner ved brystforstørrelse, men det kan forekomme. Skulle det oppstå komplikasjoner har vi både erfaringen og kompetansen til å behandle disse effektivt.

Hevelse og blødning

Det er normalt å bli litt hoven etter inngrepet. Får du derimot en større hevelse kan det være tegn på blødning. Dette er svært sjeldent, men kan oppstå det første døgnet. Ved blødning kan det være nødvendig med et kirurgisk inngrep for å stoppe blødningen. 

Infeksjon

Vi opplever svært sjeldent infeksjon etter brystforstørrelse, men det er en komplikasjon som kan oppstå etter all kirurgisk behandling. Symptomene er rødhet, varme og hevelse i huden, i tillegg til dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon bør du kontakte legen som opererte deg. 

Tap av eller redusert følelse

Etter inngrepet kan man oppleve tap av eller redusert følelse i brystvorten og operasjonsområdet. Normalt avtar dette etter et par måneder, men hos enkelte er forandringene permanente. 

Kapseldannelse

Alle fremmedlegemer som legges inn i kroppen danner en hinne rundt seg. Dette er en del av kroppens immunforsvar og reparasjonsprosess. Ved brystforstørrelse med proteser kan denne hinnen bli gradvis tykkere, noe som gjør at brystet kjennes hardt og ømt. Kapseldannelse er ikke farlig, men kan endre brystets fasong og konsistens. For å fjerne kapselen er det nødvendig med et kirurgisk inngrep. 

Med våre moderne silikonproteser har risikoen for kapseldannelse blitt betydelig redusert.


Spørsmål og svar

Hvor lang tid tar operasjonen? 

Operasjonen tar vanligvis 1-2 timer, avhengig av prosedyre. Du må møte opp i god tid før operasjonen, og du blir værende på sykehuset til oppsyn en liten stund etter operasjonen. 

Hvem kan gjennomføre operasjonen?

I utgangspunktet kan alle friske og fullt utviklede kvinner gjennomføre operasjonen. Du må være fylt 18 år for å bli behandlet på vår klinikk.

Hvem bør ikke utføre brystforstørrelse?

Kvinner som bruker medikamenter som virker inn på blodets levringsevne, vitamin-E i store doser og enkelte naturpreparater bør rådføre seg med en lege først. 

Operasjonen gjennomføres ikke dersom du er forkjølet med fuktig hoste, har en annen infeksjon eller en betennelse eller sår i huden på brystet. Vi opererer ikke kvinner som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol eller har spiseforstyrrelser.

Hvor lang er restitusjonstiden? 

De første dagene bør du holde deg mest mulig i ro. I denne perioden vil du kjenne noe spreng i brystene, men dette avtar som regel i løpet av den første uken. Etter en uke kan du bevege deg mer, men du bør fortsatt holde deg i ro de to første ukene samt unngå tunge løft. Etter 4-6 uker kan du starte med forsiktig trening. 

Hvilke arr får jeg etter brystforstørrelse?

Vanligvis lages det et snitt på 3-5 cm i furen under brystet. Det betyr at arret vil skjules under brystet. Velger man å legge inn protesen via brystvorten får man et arr rundt brystvorten. Gror dette pent vil arret skjules i overgangen mellom det brunpigmenterte området og resten av brystet. 

Kan man amme etter brystforstørrelse? 

Man bevarer ammeevnen etter brystforstørrelse. 

Hvor mye koster operasjonen? 

Prisen på operasjon for brystforstørrelse er avhengig av en rekke faktorer, både når det kommer til dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor oppgir vi våre priser med fra-priser. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen. Se vår estimerte prisliste her

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Brystforstørrelse
Anatomiske brystproteser
Fra 38 500,-
Runde brystproteser
Fra 35 000,-
Brystløft
Fra 42 000,-
Brystløft med protese
Fra 56 000,-
Brystforstørring med eget fett
Fra 55 000,-
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Plastikkirurg

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Snorkeoperasjon

Plages du av snorking, eller har snorkingen din blitt et problem for sengepartneren? Vi tilbyr flere varianter av snorkeoperasjon og -behandlinger.

Bihulebetennelse

Er du mye plaget av bihulebetennelse? Da er du i gode hender hos oss. Ingen i Norge har så omfattende erfaring med nese- og ansiktskirurgi som våre leger.

Kontakt oss