fbpx
Botulinumtoksin-injeksjon
Behandling med botulinumtoksin-injeksjon, eller Botox, er en gift som lammer forbindelsen mellom nerver og muskel. Behandlingen brukes mot muskelkramper og for å redusere rynker og linjer i pannen, på halsen og rundt øynene.

Dersom du plages av linjer og furer i pannen eller den typiske “sinnarynken” mellom øyenbrynene, kan botulinumtoksin være en god løsning. Injeksjonen brukes også for å behandle kråketær som kommer frem når du smiler, eller for å glatte ut linjer på halsen. Effekten av behandlingen varer fra seks til tolv måneder. 

Botulinumtoksin er en behandling vi utfører på daglig basis ved Bærum Plastikkirurgi. Dr. Bunæs var en av de aller første som begynte med kosmetisk Botox-behandling i Norge. Dersom du tror behandlingen kan være aktuell for deg, er du velkommen på konsultasjon. Kontakt oss i dag eller les videre for å lære mer. 

Hva er Botulinumtoksin-injeksjon?

Botulinumtoksin er en populær rynkebehandler til kosmetiske formål. Behandlingen gjør at musklene som behandles blir satt ut av spill og huden over glattes ut. Det er altså ikke det samme som behandling med filler, som går ut på å erstatte volumtapet i ansiktet. 

Botulinumtoksin-injeksjoner har også en god effekt på overdreven svette i armhuler eller håndflatene, og kan med fordel brukes ved migrene. Behandlingen virker kun på de spesifikke musklene som behandles, og ikke nærliggende muskelgrupper. Effekten av behandlingen varer fra seks til tolv måneder. Ønsker du et mer varig resultat, kan vi også tilby hudforbedrende behandling med ZO-kremer, kjemisk peel, laserpeel eller stamceller.

Botulinumtoksin-injeksjon har vært brukt i medisin i mange år, spesielt ved kramper i muskulaturen. De siste 22 årene har også kosmetisk bruk blitt svært vanlig. De vanligste stedene vi bruker botulinumtoksin i dag er først og fremst i pannen for å redusere “sinnarynken”, de vannrette rynkene i pannen og rynkene ved siden av øynene. Botulinumtoksin-injeksjon er også effektivt ved svettebehandling og migrene.   

Hvordan virker det?

Vi sprøyter svært små og fortynnede doser inn i utvalgte muskler i ansiktet eller på halsen for å glatte ut linjer og rynker. Ved å lamme de små musklene, kan behandlingen også ha en forebyggende effekt som stopper opp prosessen med linjer i ansiktet som etter hvert blir dypere. 

Injeksjonen ble lenge brukt innen medisin før den ble populær til kosmetiske formål. Brukt riktig er den ikke farlig, og behandling med injeksjoner er i dag en dagligdags og mye benyttet behandling her hos oss. 

Komplikasjoner og risiko

En injeksjon med botulinumtoksin gir som regel gode resultater og få bivirkninger. Komplikasjoner er sjelden, men du kan oppleve milde hevelser, ømhet og blåmerker. Disse vil normalt forsvinne innen en uke. 

Hva koster behandlingen?

Prisen på behandlingen avhenger av hvilket område injeksjonen skal settes i, om det skal settes i flere områder og hva som er dine individuelle forutsetninger. Prisen du ser på våre nettsider er derfor en fra-pris. Under konsultasjon med legen får du vite hva behandlingen kommer til å koste. 

Selv om botulinumtoksin-injeksjoner kan ha en forebyggende effekt, er det først og fremst en midlertidig lammelse av musklene. Ønsker du et varig resultat bør derfor behandlingen gjentas etter seks til tolv måneder. 

Andre behandlinger

Ønsker du et mer varig resultat er et ansiktsløft et alternativ. Dette er en plastisk operasjon som går ut på å fjerne overflødig hud fra ansikt og hals, for å glatte ut rynker og løfte nedsenkede deler av ansiktet. Dette vil ha en oppstrammende effekt på både huden og muskulaturen under huden. 

Kirurgene hos Bærum Plastikkirurgi har omfattende erfaring med nese- og ansiktskirurgi, og har gjort flere tusen ansiktsløft. Vurderer du et ansiktsløft, er du derfor kommet til rett sted. 
Ønsker du en mindre inngripende behandling, kan laserbehandling eller fillers være andre løsninger. Under første konsultasjon får du svar på alle dine spørsmål slik at du kan ta den beste beslutningen for ditt utgangspunkt.

Bestill konsultasjon

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Botulinumtoksin-injeksjon
Botulinum Toksin: 1 område
2 000,-
Botulinum Toksin: 2 områder
3 500,-
Botulinum Toksin: 3 områder
4 800,-
Injeksjon i håndflater mot svette
5 500,-
Injeksjon under armene mot svette
5 500,-
Injeksjon – Masseter muskel
3 000,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Hud

Svettebehandling

Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering. Noen plages av overdreven svetting, og trenger svettebehandling. Hos Bærum Plastikkirurgi får du den hjelpen du trenger.

Hudforbedring

Bærum Plastikkirurgi tilbyr hudforbedring av hals, bryst og ansikt. Vi utfører flere ulike behandlinger for huden med godt resultat.

Anti aging

Aldringsprosessen begynner i 20-årene, men vil utvikle seg forskjellig fra person til person. Anti aging brukes om produkter og behandlinger som har som formål å bremse eller redusere aldringstegn.

Kjemisk peeling

Behandling med kjemisk peeling kan være løsningen for deg som er plaget med pigmentforandringer (melasma), arrdannelser, rynker, solskader eller rett og slett har litt sliten og slapp hud i ansiktet.

Laserbehandling

Behandling med laser egner seg godt for å redusere aldersforandringer som rynker og pigmentflekker. Laserbehandling gir synlig forbedring i det behandlede området allerede etter første behandling.

Aknearr

Det er flere måter å behandle aknearr på avhengig av dybde og utbredelse. Siden 1994 har vi først og fremst behandlet aknearr med CO2-laser.

Melasma

Melasma er en vanlig hudtilstand som oftest utvikler seg som pigmentforandringer i ansiktet og fremstår som mørkere pigmentering.

Endymed

EndyMed 3Deep® er et patentert system som leverer radiofrekvens(RF) for effektiv og trygg hudforbedring. Behandling med EndyMed passer for alle hudtyper og etnisiteter.

Filler

Filler er samlebetegnelsen for kunstig fremstilte injeksjonsprodukter, som brukes til å midlertidig “fylle ut” områder i ansiktet og redusere rynker.

Sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er ved hjelp av laser. Vi benytter en såkalt YAG-laser som fjerner blodkarene permanent.

Kontakt oss