fbpx
Bodylift
En bodylift er en forholdsvis omfattende operasjon hvor man fjerner overflødig hud og underhudsfett fra mage, rundt midjen, hoftene og hud på ryggen over bakenden. Inngrepet er aktuelt for de som plages av overflødig og løs hud rundt hele kroppen.

Etter en stor vektnedgang eller graviditet kan man få mye overflødig og løs hud rundt bukpartiet og baken. Dette kan korrigeres med bodylift eller bukplastikk. Bukplastikk gir forbedring av magepartiet, mens bodylift også forbedrer midjen og hoftene samt gir et lite løft av baken. Bærum Plastikkirurgi har mer enn 20 års erfaring med disse inngrepene.

Plastisk kirurg Dr. Bugge

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du Dr. Øyvind Borch Bugge, en av landets fremste plastiske kirurger med omfattende erfaring innen både ansikts- og kroppskirurgi. Som en av svært få i Norge er Dr. Bugge spesialist på bodylift med kosmetisk indikasjon. 

Dersom du tror denne behandlingen kan være aktuelt for deg, er du velkommen på konsultasjon hos Dr. Bugge. Vi starter alltid med en grundig samtale hvor du får svar på alle spørsmål, slik at du er fullt informert om inngrepet og hvilke resultater du kan forvente. 

Hva er bodylift?

Bodylift med kosmetisk eller medisinsk indikasjon er et inngrep der huden fra nedre delen av magen, midjen og ryggen strammes opp, og overflødig hud fjernes. I praksis er dette en bukplastikk som også omfatter midjen og ryggen. Resultatet blir en flatere mage, smalere midje og et lite løft av baken. 

Det vanligste er å kombinere fettsuging med fjerning av overflødig hud, i tillegg til å stramme opp muskulaturen på magen. Da blir resultatet bedre og mer varig. 

Inngrepet er aktuelt for pasienter med overskudd av hud i bukpartiet, rundt hoftene og på bakenden. Oftest ser vi en kombinasjon av fettfjerning og hudoppstramming. Ved denne behandlingen strammes huden opp hele veien rundt midjen med et svært godt resultat. 

Når er en bodylift aktuelt?

Etter å ha gått ned i vekt vil fettvevet og av og til muskulaturen reduseres, mens mengden av hud ikke går tilbake. Resultatet er et betydelig overskudd av hud. I kombinasjon med alder blir huden mindre elastisk og plagene forverres. Ettersom det ikke er muskulatur i selve huden vil ikke huden stramme seg opp ved trening.

Behandlingen er aktuell for pasienter som ønsker å fjerne hudoverskudd. 

En bodylift er ikke en slankeoperasjon og utføres ikke på overvektige personer. Dersom pasienten er overvektig vil kirurgen anbefale vektnedgang før operasjon blir aktuelt. Ettersom dette er en omfattende operasjon, anbefales det at pasienten har god fysisk form slik at tilhelingen skal bli optimal og risikoen for komplikasjoner reduseres. 

Les også: Brystreduksjon

Slik utføres operasjonen

Bodylift er i praksis en bukplastikk rundt hele kroppen. Operasjonen gjøres i full narkose og pasienten merker ingenting underveis. Vi starter vanligvis i mageleie med fettsuging av hofter og rygg. Arret legges over rumpeballene, for så å legges på nivå med hoftekammene. Hudoverskudd fjernes, mens hofter og rumpe strammes opp.

Halvveis gjennom operasjonen snus pasienten til ryggleie, og kirurgen fortsetter med fettsuging av mave og midje. Arret legges over skambenet for så å skråne opp mot hoftekammene. Bukmuskulaturen og huden strammes opp. På denne måten klarer kirurgen å forme både mage og midje på best mulig måte. Mange får en flottere midje enn de tidligere har hatt.

Etter operasjonen

Dersom inngrepet utføres av kosmetiske hensyn har du ikke rett på sykemelding, men må planlegge fri fra jobb. Den første uken må du ligge mest mulig stille, og vi anbefaler å ta det rolig i to til tre uker etter operasjonen. Hvis inngrepet utføres med medisinsk indikasjon har du rett til sykemelding. 

Aktivitetsnivået skal være lavt etter operasjonen, og trening bør utsettes i 6-8 uker. Dersom magemuskulaturen er sydd sammen, skal pasienten helt unngå situps og tunge løft i 12 uker etter operasjonen. 

Bestill konsultasjon


Spørsmål og svar om bodylift

Bør jeg velge bodylift eller bukplastikk?

Ved bukplastikk strammes huden og magemusklene opp. Har du i tillegg løs hud rundt hofter og midje, kan en bodylift være aktuelt. 

Hvilke resultater kan jeg forvente?

Våre pasienter er meget fornøyd med de kosmetiske og funksjonelle forbedringene etter å ha utført operasjonen. Det er ikke mulig å utføre plastisk kirurgi på buken uten å etterlate arr, og derfor er det viktig at du følger kirurgens råd om å pleie arrene for å gjøre dem så pene som mulig. Etter operasjonen er arrene røde og harde, men med tiden og god pleie vil de blekne og bli mykere. 

Gjør det vondt?

Bodylift er en omfattende operasjon, og pasienten vil oppleve noe smerter i såret den første tiden. Unngå løft, støt og brå bevegelser som gjør vondt. 

Hvor lang er tilhelingen?

Tilhelingsperioden varierer fra pasient til pasient, og avhenger blant annet av pasientens alder, hudkvalitet og hvor flinke de er til å følge kirurgens råd. De flest kan leve som normalt etter seks til åtte uker, mens det tar opp til 6-12 mnd før man ser det endelige resultatet. 

Er det noen komplikasjoner?

Det forekommer sjelden komplikasjoner, men akkurat som med andre kirurgiske inngrep er det alltid en viss risiko. Infeksjon og dødt hudvev (nekrose) forekommer svært sjelden. Røyking etter operasjonen øker risikoen for dødt hudvev, fordi nikotinet reduserer blodtilførselen. 

Det legges alltid inn dren for å fange opp mindre blødninger. Væskeansamlinger kan oppstå under huden ved operasjonssåret, men dette er en ufarlig tilstand som behandles ved å tappe væsken. Ta kontakt med klinikken hvis du opplever stramhet eller hevelse. 

Hva koster det?

Prisen på operasjonen avhenger av inngrepets omfang og ditt individuelle utgangspunkt. Dette snakker vi om under konsultasjonen. Se for øvrig estimert prisliste her:

Se estimert prisliste her

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Bodylift
Konsultasjon: Plastikkirurg
500,-
Rundtgående bukplastikk/bodylift m/overnatting
Fra 178 000,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Plastikkirurg

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Snorkeoperasjon

Plages du av snorking, eller har snorkingen din blitt et problem for sengepartneren? Vi tilbyr flere varianter av snorkeoperasjon og -behandlinger.

Bihulebetennelse

Er du mye plaget av bihulebetennelse? Da er du i gode hender hos oss. Ingen i Norge har så omfattende erfaring med nese- og ansiktskirurgi som våre leger.

Kontakt oss