fbpx
Ansiktsløft Oslo
Bærum Plastikkirurgi ligger i Sandvika, kun 15 minutter fra Oslo sentrum. Her utfører vi ansiktsløft (facelift) samt annen plastisk kirurgi og behandlinger av ansikt og kropp.

Et ansiktsløft kan gi deg et yngre utseende fordi slapp hud og fine linjer strammes opp. Dette er et krevende inngrep som krever en dyktig kirurg. Hos Bærum Plastikkirurgi møter du Dr. Bugge og Dr. Bunæs, som begge har omfattende erfaring innen ansiktskirurgi. Våre pasienter melder at de føler seg 10-15 år yngre etter et ansiktsløft hos oss. 

Dersom du vurderer et ansiktsløft, er du i svært gode hender hos Bærum Plastikkirurgi. Vi starter alltid med en grundig konsultasjon hvor vi diskuterer ønsker og muligheter, og ser på utgangspunktet ditt. Deretter diskuterer vi behandlingsmuligheter som kan gi deg et mest mulig naturlig og ungdommelig resultat. 

Bestill en uforpliktende konsultasjon i dag.

Ledende ansiktskirurger

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du noen av landets fremste ansiktskirurger, med omfattende erfaring innen estetisk og funksjonell plastikkirurgi for alle områder på kroppen. Les mer om våre leger her:

Dr. Jarl Bunæs

Dr. Bunæs startet Klinikk Granfos (senere Klinikk Bunæs) sammen med sin øyelegekone i 1986. Dette var Norges første privatklinikk for kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Bunæs er den legen som har operert flest neser i Norge, og har også utført flere tusen ansiktsløft samt alle andre prosedyrer i ansiktet. Han startet med laserbehandling og hudforbedrende behandlinger med kjemisk peel fra OBAGI i Norge.   

Dr. Øyvind Borch Bugge

Dr. Bugge har arbeidet omfattende med kosmetisk kirurgi de siste 20 årene, og er blant landets mest erfarne ansiktskirurger. Han gjør også mye brystkirurgi, bukplastikk og bodylift. Det er sannsynligvis ingen i Norge som har lagt inn så mange av de mer krevende anatomiske/dråpeformede brystprotesene som han.

Slik foregår et ansiktsløft

Ved et ansiktsløft (facelift) fjernes overflødig hud i ansiktet og på hals, mens muskulaturen under huden strammes opp. Dette er en plastikkirurgisk operasjon som gjøres for å glatte ut rynker og løfte slappe deler av ansiktet som har blitt nedsenket. Resultatet av operasjonen er at kinn og nedre del av ansiktet, samt huden under haken og på halsen, blir markant strammere. 

Det er ikke uvanlig å kombinere inngrepet med andre behandlinger. Avhengig av utgangspunktet kan det være aktuelt med en øyelokkoperasjon eller et panneløft. Mange ønsker også en fettransplantasjon i samme inngrep, for å øke volum i ansiktet. 

Inngrepet tar vanligvis mellom to og tre timer, avhengig av pasientens utgangspunkt. Bærum Plastikkirurgi holder til i hyggelige lokaler i Sandvika, kun 15 minutter utenfor Oslo sentrum.

Ulike former for ansiktsløft

Dette er de tre vanligste formene for ansiktsløft som vi utfører hos Bærum Plastikkirurgi:

  • Optimum Mobility Lift
  • MACS Lift
  • SMAS Lift

Optimum Mobility Lift

Optimum Mobility Lift egner seg godt for eldre kvinner og menn med tynnere hud og lite underhudsfett i ansiktet. Dette er et mindre omfattende ansiktsløft, med kortere rekonvalesens og liten risiko for blodansamlinger eller øvrige komplikasjoner. Derfor passer det godt for de som ikke ønsker et stort inngrep.

Inngrepet utføres med et snitt som går fra tinningen og foran øret, og som avsluttes bak øret. Huden løsnes slik at muskulaturen under huden kan trekkes opp med tråder, og overflødig hud fjernes. 

MACS Lift

MACS Lift er et inngrep hvor hengende hud korrigeres ved å løfte hud og muskelvev fra underhuden vertikalt, gjennom et kort, lite snitt. Snittet går fra tinningen og foran øret, og avsluttes bak øreflippen slik at arrene blir minst mulig synlige. 

Denne formen for ansiktsløft egner seg hos yngre med moderat underhudsfett, der det ikke ønskes arr bak ørene. 

SMAS Lift

Dette er et mer omfattende ansiktsløft med noe lengre rekonvalesens, samt noe høyere risiko for komplikasjoner. Dette forekommer likevel svært sjeldent. 

Inngrepet passer godt for pasienter som har hengende hud på halsen, heng ved kjevekammene, og dype nese- eller leppefolder. Snittet legges fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øret, slik at vi får laget en større hudlapp. Musklene under huden strammes ved å fjerne en del av muskulaturen. 

Til tross for at inngrepet regnes som mer omfattende enn andre behandlinger, er arrene normalt lite synlig. 

Vurderer du et ansiktsløft i Oslo?

Dersom du vurderer et ansiktsløft er du velkommen til en uforpliktende konsultasjon hos oss. Vi utfører ansiktsløft kun 15 minutter utenfor Oslo sentrum, i hyggelige lokaler i Sandvika. 

Det kan være mange grunner til at en pasient ønsker et ansiktsløft. Som oftest har pasienten et ønske om forbedring og foryngelse av utseendet, enten som følge av alder eller genetiske forutsetninger. Det er en rekke faktorer som kan påvirke hud og utseendet, inkludert gener, livsstil, sykdom, røyking og medisiner – i tillegg til vær, vind og forurensning. 

Huden mister mye av elastisiteten sin med alder, og da blir både rynker og heng mer fremtredende. Mange mister også volum og fylde. Dette kan man rette opp med et ansiktsløft, og resultatet er som regel meget godt. 

Bestill konsultasjon

Resultatet etter inngrepet

Resultatet etter inngrepet er i de fleste tilfeller meget godt. Huden i ansiktet blir strammere og pasienten får et yngre utseende. Rynker, heng og løs hud reduseres slik at ansiktet, haken og halsen ser smidigere og glattere ut. 

Bestill konsultasjon for ansiktsløft, klinikken holder til 15 minutter unna Oslo sentrum. 

Rekonvalesens

Det første døgnet etter operasjonen er du på klinikken. Deretter kan du dra hjem, men du må holde deg mest mulig i ro den første uken. De fleste velger å sykemelde seg i en til to uker. Du vil føle deg betydelig bedre etter den tredje uken. 

Du finner mer informasjon under spørsmål og svar nederst på denne siden. I tillegg svarer vi på alle spørsmålene dine under konsultasjonen i forkant av inngrepet. 

Andre aktuelle inngrep

Du finner Bærum Plastikkirurgi bare en kort kjøretur ut av Oslo sentrum. Her utfører vi ansiktsløft, i tillegg til annen plastisk kirurgi på alle områder av kroppen. Flere av våre pasienter velger å kombinere sitt ansiktsløft med andre inngrep og behandlinger, slik at de oppnår det resultatet de ønsker. Her er andre inngrep som kan bli aktuelle:

Forbedring av huden

Hudforbedring er like viktig som kirurgi, spesielt hvis pasienten er ute etter et mer ungdommelig utseende. En kombinasjon av kirurgi og hudforbedring gir oftest de beste resultatene. Hvis dette er aktuelt for deg, anbefaler vi for eksempel et hudforbedringsprogram med Obagi ZO-produkter, kjemisk peel eller laserbehandling. 

Halsløft

Svært mange kombinerer ansiktsløft med halsløft, fordi ansiktsløftet ikke alltid er nok for å oppnå ønsket resultat. Dette gjelder spesielt pasienter som ønsker å få bort den løse huden under haken samt korrigere muskelbåndene. Et halsløft gjøres ved å lage et lite tilleggssnitt under haken.

Øyelokkoperasjon

Med alder er det vanlig at huden rundt øynene siger ned, og noen får fettposer rundt øynene som gjør at man ser trøtt og sliten ut. For de pasientene dette gjelder, er det ikke uvanlig å kombinere ansiktsløftet med en øyelokkoperasjon. Da strammes huden rundt øynene, slik at fine rynker glattes ut og overflødig fett fjernes. 

Panneløft

Et panneløft gjøres også noen ganger i kombinasjon med ansiktsløft. Dette er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene, slik at man får et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet. Inngrepet gjøres endoskopisk gjennom fire små snitt bak hårfestet, og huden trekkes oppover med tråder. 

Kjente komplikasjoner og risiko

Våre erfaringer med ansiktsløft viser at det oftest gir svært gode resultater, og at komplikasjoner forekommer sjeldent. Det er likevel et komplisert inngrep som krever en dyktig kirurg for et mest mulig naturlig resultat. Mange er bekymret for at de får et kunstig utseende etter operasjonen, som at uttrykket i ansiktet stivner. Dette vil imidlertid ikke skje så lenge inngrepet utføres hos plastikkirurger som er eksperter på ansiktskirurgi. 

Komplikasjoner knyttet til ansiktsløft forekommer sjeldent, men et inngrep er alltid forbundet med en viss risiko. Vi informerer om dette under konsultasjonen. De viktigste komplikasjonene vi snakker om er:

Blodansamling

Blodansamlinger under huden kan forekomme den første dagen etter operasjonen. For å unngå dette er det viktig å holde seg mest mulig i ro den første tiden. Blodansamling fremkommer som en unormal hevelse, som regel på den ene siden av ansiktet. 

Infeksjoner

Vi gir antibiotika i forkant av inngrepet for å forebygge infeksjoner. Dette er derfor en svært sjelden komplikasjon.

Lammelse

Lammelse av ansiktsnerven, som fører til skjevhet i ansiktet, er også svært sjeldent. 

Bestill konsultasjon


Spørsmål og svar om ansiktsløft

Hvordan kommer jeg meg til klinikken?

Adressen vår er Løkkeåsveien 3, 1337 Sandvika. Det tar 15 minutter å kjøre hit fra Oslo, men du kan også ta tog eller buss. 

Hvordan foregår konsultasjonen?

Under konsultasjonen snakker vi om ditt utgangspunkt, dine ønsker og hvilket resultat du kan forvente. Kirurgen vurderer aldersforandringene i ansiktet ditt, og ser på hudens elastisitet og tykkelse. 

Finnes det noen alternativer?

Skulle det være andre behandlinger eller inngrep som er mer passende for ditt utgangspunkt, vil vi informere deg om dette. Det kan for eksempel være laserbehandling, panneløft eller korreksjon av muskelbånd på halsen.

Klinikken vil også i nærmeste fremtid starte med en ny type trådløft. 

Hva blir resultatet?

Mange er engstelige for å få et kunstig utseende etter et operasjonen, men våre erfaringer med ansiktsløft viser at resultatet som regel blir meget godt. Vi sørger for at du får et mer ungdommelig og naturlig utseende. 

Er det smertefullt?

Operasjonen er ikke forbundet med mye ubehag eller smerte. Du må forvente å være noe redusert den første tiden og ta smertestillende legemidler mot symptomene. 

Hvor lang er rekonvalesensen?

Den første uken etter operasjonen skal du ta det mest mulig rolig. De fleste sykemelder seg i en til to uker. Etter den tredje uken vil du føle deg betydelig bedre og er tilbake på jobb. 

Hvor lenge må jeg gå med bandasje?

Bandasjen skiftes dagen etter operasjonen sammen med drenet. Dagen etter fjernes bandasjen og man kan gå hjem å vaske håret med sin vanlige sjampo. 

Hvor lang tid tar det før jeg ser normal ut?

De fleste får nedsatt følelse i huden den første tiden. Følelsen kommer gradvis tilbake etter noen måneder. Noen pasienter får blåmerker og blir hovne den første tiden etter operasjonen, men dette forsvinner gradvis. 

Hva koster operasjonen?

Prisen avhenger av operasjonens omfang, samt dine forutsetninger og ønsker til resultat. Under konsultasjonen snakker vi om endelig pris. 

Se estimert prisliste her

Få en konsultasjon med oss

Bestill konsultasjon
Ansiktsløft Oslo
Ansiktsløft
Fra 69 000,-

Fra den 1 januar 2021 opphevet regjeringen unntaket i merverdiloven for medisinske behandlinger som ikke er helsehjelp.
Alle våre priser er eksklusiv mva., og dette vil komme i tillegg.

Ansiktskirurgi

Fettransplantasjon ansikt

Fettransplantasjon til ansikt innebærer å hente fett til ansiktet fra et annet sted på kroppen. Dette utfyller tap av volum og korrigerer eventuell asymmetri som kan være medfødt eller etter en skade.

Øyelokkoperasjon Oslo

Tunge øyelokk skyldes overflødig hud. Dette kan hos enkelte komme allerede i ung alder, og er som regel genetisk betinget. Overflødig hud kan enkelt korrigeres med en øyelokkoperasjon.

Neseoperasjon Oslo

Vi har omfattende erfaring med funksjonell og kosmetisk neseoperasjon ved vår klinikk utenfor Oslo. Vår egen Dr. Bunæs har operert flest neser i Norge – 20 000 hittil.

Neseoperasjon

Dr. Bunæs er en av Norges mest erfarne eksperter på funksjonelle og kosmetiske neseoperasjoner, og har operert flest neser i landet – 20 000 hittil.

Ansiktsløft

Dr. Bunæs og Dr. Bugge er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Ingen i Norge har mer erfaring våre leger.

Fettransplantasjon

Med alderen taper mange volum i ansiktet, noe som gjør at man ser eldre ut. Den beste måten å erstatte volum tapet på er med fettransplantasjon til ansiktet.

Øyelokkoperasjon

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer under huden som gjør at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat ved plastisk kirurgi.

Hakeoperasjon

Ikke alle er fornøyd med haken sin. Vi møter mange som vurderer en hakeoperasjon. Vi gjennomfører både hakeforstørring og hakeforminskning.

Øyenbrynsløft

Dersom du har hengende øyenbryn, først og fremst på sidene, så kan et øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Panneløft

Panneløft er et kirurgisk inngrep som hever øyenbrynene. Resultatet er et mer åpent, våkent og ungdommelig uttrykk i ansiktet.

Kontakt oss