fbpx
Aknearr
Det er flere måter å behandle aknearr på avhengig av dybde og utbredelse. Siden 1994 har vi først og fremst behandlet aknearr med CO2-laser.

Den vanligste formen for aknearr er atrofiske arr, som kjennetegnes av groper i huden. Aknearr som går under denne betegnelsen kalles “ice pick”, “rolling scars” og “box scars”. 

Hypertrofiske arr (keloid) er mindre vanlig i ansiktet sammenlignet med atrofiske arr. Hypertrofiske arr kan som oftest sees på rygg og bryst, er hevet over hudoverflaten og kan føles harde å ta på. 

Dette er akne

Akne (kviser) er en betennelse i talgkjertlene i huden. Problemet forbindes gjerne med tenåringer som gjennomgår pubertet, men rammer også i voksen alder. Akne er først og fremst lokalisert i ansiktet og på øvre delen av overkroppen, men forekommer også andre steder på kroppen. 

Årsakene til akne er sammensatt, og består blant annet av økt talgutskillelse som fører til at utførselsgangene blokkeres. Dette ses først som små hvite prikker i huden som kan bli svarte (komedoner), og etter hvert som røde og gule prikker. Sistnevnte er tegn på infeksjon. Årsaken til akne er gjerne hormonforandringer i puberteten med en arvelig tilbøyelighet, men akne kan også komme i voksen alder, da ofte som rosacea.

Tips: Det er enklere å behandle akne enn å behandle aknearr. Dersom du kommer til behandling i et tidlig stadium er ofte et renseprogram nok for effektiv behandling. 

Les også: Filler

Behandling av aknearr

Det er mange måter å behandle aknearr på. Valget av behandling avhenger av hva slags type arrdannelse og hudtype pasienten har, samt hvor arrene er lokalisert. Det er mulig å behandle arr fra akne med et godt resultat, men i noen tilfeller er det snakk om å gjøre arrene mindre synlig. Det er ofte ikke mulig å fjerne dem helt. 

Hos Bærum Plastikkirurgi snakker vi om hvilket resultat du kan forvente. Vi har omfattende erfaring med å behandle arr fra akne og annen hudforbedring. Legen din setter sammen en behandlingspakke spesielt tilpasset deg, som kan bestå av kremer, laser, kjemisk peeling eller annen behandling. Du får all informasjon om dette under konsultasjonen. 

Ulike typer arr

Det finnes flere ulike typer arr. Les videre for å lære om noen av de vanligste.  

Atrofiske arr

Atrofiske arr er små, runde fordypninger i hudens overflate. Det oppstår når helingsprosessen blir forstyrret og man får tap av nytt bindevev. Det kan for eksempel skje dersom man plukker på kviser eller klør på vannkopper. Vi skiller mellom tre typer atrofiske arr: Ice pick, rolling scars og box scars. 

Ice pick er en bestemt type atrofiske arr som fremstår som dype, trange groper med svært skarpe grenser, derav navnet. Dette er den vanligste formen for atrofisk arr, men også den som er vanskeligst å behandle fordi arrene sitter så dypt.  

Rolling scars kjennetegnes av brede og glatte arr. Huden får gjerne et bølgete utseende. 

Box scars er grunnere og bredere enn ice pick-arr, og er vanligvis runde eller ovale i formen. Hvor effektiv behandlingen er, avhenger av hvor dype arrene er. 

Hypertrofiske arr

Aknearr som har reist seg i stedet for å synke inn i huden, kalles hypertrofiske arr (keloid). Disse kan oppstå dersom huden produserer for mye kollagen under tilhelingen. Denne formen for arr er også vanlig i forbindelse med brannskader.

Hypertrofiske arr kjennetegnes ved forhøyet, tykk og rødlig hud. I noen tilfeller kan arrene forårsake kløe eller smerte. Hypertrofiske er meget vanskelig å behandle. Vi bruker kortisoninjeksjoner, ofte med bra resultat. I de verste tilfellene kan røntgenbehandling bli aktuelt. 

Bestill konsultasjon i dag

Legene hos Bærum Plastikkirurgi kan hjelpe deg med akne, arr og pigmentforandringer i huden som følge av akne. For et mest mulig tilfredsstillende resultat er det viktig at behandling av akne er individuelt tilpasset deg.

PS. Før all behandling hos oss må man bruke kremer med retinol eller A-vitaminsyre i minst 6 uker. Dette forbereder huden på en god måte før man starter behandling med kjemisk peel eller laser. I dag kombinerer vi ofte kjemisk peel med laserbehandling.

Bestill en konsultasjon i dag – vi ser frem til å hjelpe deg!

Bestill konsultasjon

Spørsmål og svar

Hva er best av kjemisk peel og laserbehandling? 

Begge behandlingene er gode alternativer for behandling av akne og aknearr. Laser er best for dypere rynker og arr. Kjemisk peel er best for oppstramming av huden og  pigmentforstyrrelser. Ofte benytter vi oss av en kombinasjon, i tillegg til et kremprogram, for å behandle akne og aknearr. 

Hvilke komplikasjoner er forbundet med behandlingen? 

Det er få komplikasjoner forbundet med behandling av akne og aknearr. De vanligste komplikasjonene ved kjemisk peeling er depigmentering, hyperpigmentering og arr. Hyperpigmentering går alltid bort etter hvert. Ved laserbehandling kan komplikasjoner som blåmerker, arr og pigmentforandring forekomme. Heldigvis ser vi sjelden komplikasjoner hos Bærum Plastikkirurgi. 

Hvem kan få utført behandling hos oss?

Alle friske mennesker over 18 år kan få utført behandling av akne og aknearr. 

Hva koster behandlingen?

Prisen på behandling av akne og aknearr er avhengig av en rekke faktorer, som dine individuelle forutsetninger og hudens tilstand. Derfor er prisen som angis i prislisten en såkalt “fra-pris”. Den endelige prisen på akkurat din behandling fastsettes i samtale med legen under konsultasjonen. 

Se estimert prisliste her

Aknearr
Kirurgi mot aknearr
Fra 2 500,-
CROSS-behandling mot aknearr
Fra 1 900,-
Kortisoninjeksjon (kenacort)
Fra 350,-
Konsultasjon: Hudlege
1 650,-
Hud

Hudforbedring

Bærum Plastikkirurgi tilbyr hudforbedring av hals, bryst og ansikt. Vi utfører flere ulike behandlinger for huden med godt resultat.

Anti aging

Aldringsprosessen begynner i 20-årene, men vil utvikle seg forskjellig fra person til person. Anti aging brukes om produkter og behandlinger som har som formål å bremse eller redusere aldringstegn.

Kjemisk peeling

Behandling med kjemisk peeling kan være løsningen for deg som er plaget med pigmentforandringer (melasma), arrdannelser, rynker, solskader eller rett og slett har litt sliten og slapp hud i ansiktet.

Laserbehandling

Ønsker du en behandling for aldersforandringer i huden som er mindre omfattende enn kosmetisk kirurgi, kan laserbehandling være et alternativ med god effekt.

Melasma

Melasma er en vanlig hudtilstand som oftest utvikler seg som pigmentforandringer i ansiktet og fremstår som mørkere pigmentering.

Endymed

EndyMed 3Deep® er et patentert system som leverer radiofrekvens(RF) for effektiv og trygg hudforbedring. Behandling med EndyMed passer for alle hudtyper og etnisiteter.

Botulinumtoksin-injeksjon

Behandling med botulinumtoksin-injeksjon, eller Botox, er en gift som lammer forbindelsen mellom nerver og muskel. Behandlingen brukes mot muskelkramper og for å redusere rynker og linjer i pannen, på halsen og rundt øynene.

Filler

Filler er samlebetegnelsen for kunstig fremstilte injeksjonsprodukter, som brukes til å midlertidig “fylle ut” områder i ansiktet og redusere rynker.

Sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er ved hjelp av laser. Vi benytter en såkalt YAG-laser som fjerner blodkarene permanent.

Belkyra

Belkyra er en moderne og ikke-kirurgisk injeksjonsteknikk som brukes til å redusere overflødig og uønsket fett under haken.

Kontakt oss